Koemanova Barcelona: Ako bude vyzerať základná zostava?

Koemanova Barcelona: Ako bude vyzerať základná zostava?

Španielska 'marca' popisuje možnosti, ktoré Ronald Koeman ako tréner Barçy bude mať k dispozícii.

Ronald Koeman sa bude snažiť zapísať sa veľkými písmenami do histórie FC Barcelona a vrátiť ju späť na vrchol. V princípe by malo držanie lopty zostať hlavnou devízou Blaugranas, no holandský tréner preferuje rýchly a priamočiary ofenzívny futbal - niečo, na čo sme u Valverdeho či Setiéna neboli zvyknutí.

Najskôr si ale treba uvedomiť, že Koeman nie je typ trénera, ktorý je verný len jednému systému.

Pri kormidle holandskej reprezentácie Koeman používal rozostavenie 4-3-3 s jedným ofenzívnejším záložníkom. Frenkie de Jong nastupoval na pozícií defenzívnejšej, t.j. na takej, na ktorej žiaril v drese Ajaxu Amsterdam. Je to pozícia rádovo o 20-30 metrov ďalej od brány súpera, než na ktorej nastupoval v premiérovom ročníku v modro-bordovom drese.

De Jong by tak túto pozíciu určite mal zastávať pod Koemanom aj v Barcelone. Tým pádom sa rysuje chudobnejšia porcia minút pre Sergia Busquetsa.

V Holandsku pozíciu ofenzívnejšieho záložníka často zastával Georginio Wijnaldum - ten je spájaný s prestupom do Barcelony už zopár dní, no žiadna oficiálna ponuka sa ešte nerealizovala.

Ak by Wijnaldum neprišiel, na tomto poste by mohol nastupovať Philippe Coutinho.

Ďalšie možnosti sú - Miralem Pjanić na poste viac vpredu, alebo Lionel Messi viac vzadu; marca spomína aj Pedriho, ktorý vie zahrať na poste ofenzívneho stredopoliara.

Čo sa týka šírky, Koeman požaduje od krídelníkov rýchlosť, priamočiarosť a tvorbu množstva gólových šancí. Tu sa ponúkajú dve najjasnejšie možnosti - supertalent Ansu Fati a Francúz Ousmane Dembélé, ktorý v predsezónnej príprave tvrdo maká a všetci pevne dúfame, že toto bude konečne prelomová sezóna, v ktorej sa mu vyhne všetka smola.

Na hrotovej pozícii, v prípade, že nepríde Lautaro Martínez, sa Koeman bude spoliehať na Antoina Griezmanna. ,,Pri všetkej úcte, on nie je krídlo," vyjadril sa na jeho adresu nový tréner Blaugranas.

Ak by Griezmann nastupoval pred Messim, očakáva sa formácia 4-2-3-1, s ktorou má Koeman takisto veľa skúseností. 

Koeman požaduje od svojich tímov vždy aktívny pressing, vyvíjaný tlak v oblasti stredu ihriska a pri zisku lopty rýchle zakladanie akcií. Všetko to znie skvelo, ale aká bude realita sa dozvieme už o pár týždňov. Faktom ale je, že sa zvýšil počet tréningov, rovnako ako ich intenzita.


Zostava v titulnej fotke je teda pohľadom portálu 'marca', ktorý nespomína potenciálny príchod Depaya. Ako by ste poskladali do ďalšej sezóny zostavu Vy?


Zdroje: marca.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Ta obrana je prostě prů*er. Na většinu zápasů to možná stačit bude ale na top soupeře (hlavně v LM) bohužel ne.

10.09.2020, 09:13
tirador Migueli

smiley Pravdu díš. smiley

10.09.2020, 19:37

No s touto obranou nesúhlasím, určite potrebujeme kúpiť jedného kvalitného stopéra a ľavého beka. Dvojica Piqué - Lenglet sa mi spolu vôbec nepáči, Alba na ľavo sa mi už dlhodobejšie nepozdáva. Čo sa týka Semeda, uvidíme či z neho Koeman dostane to najlepšie, prípadne tam vie zahrať Roberto, ale ani z pravej strany nie som úplne nadšený. Túto sezónu by mohol pri Piquému nastupovať nejaký mladý talent (ideálne Garcia, ale zatiaľ nevyzerá, že by mal niekto prísť), plus zapracovávať Arauja. Záloha, DM de Jong a ofenzívni stredopoliari Coutinho a Pjanič, plus aktívne rotovať Puiga. Útok, na pravo Messi (rotovať Trincaa), ľavé krídlo Dembélé (aktívna rotácia + šance od začiatku zápasu Fati), hrot prípadne Depay (dúfam že mi príde) no a uvidíme ako sa tam bude dariť Griezmannovi. Nezabúdať na Pedriho, ktorého miesto ešte neviem ktoré by bolo najlepšie. Som trochu zmätený a mám isté obavy, ale uvidíme s čím príde Koeman. Čo ale určite musíme spraviť, je budovať novú Barcu na mladých talentoch, ktorí nech zbierajú skúsenosti pri ostrieľanejších borcoch.

10.09.2020, 10:08

I kdyby byl Koeman jakkoliv nadpozemský, tak tahle nezměněná obrana to fakt neutáhne, základu nemůže zůstat Pique s Lengletem, jeden musí střídat. A Alba potřebuje špičkovou konkurenci, což nevíme jestli Firpo najednou zvládne, v tréninku možná světovej, ale zápasy doteď ukázaly opak. Po Garciovi jako by se slehla zem, názor Koemana na Todiba taky neznáme, no a co zkusit naplno Arauja? Co s tím?

10.09.2020, 10:10

Já bych tu obranu změnil. Za mě Alba a Firpo out, Miranda jako dvojka a koupit nového levého obránce. Do středu určitě ne Pique spolu s Lengletem, ale točit Lengleta s Araujem a Piqueho s posilou. Či naopak. Napravo to nechat a točit Roberta a Semeda s tím, že by vždy nastupoval jeden ofenzivnější krajní obránce a jeden defenzivnější. Né jako teť, Alba-Semedo. Vypadalo by to tedy následovně:

1) Posila - Lenglet - Araujo - Roberto
2) Miranda - posila - Pique- - Semedo

10.09.2020, 10:15

Máš pravdu, obrana nic moc. Ale kdo ví, třeba se Alba vrátí do starých kolejí a bude brousit lajnu. Chtělo by to naše mladý pušky minimálně do rotace, ale pravidelný rotace! Upřímně se mi toto rozestavení moc nelíbí. De Jong ten je jasnej, není co řešit (hráč na svém místě a s dokonalými vlastnostmi) a pak bych si přál dva ofenzivní záložníky (jako za dob Xaviho a Iniesty) Couts/Puig/Alena (hráči kteří se budou pohybovata a rotovat po celý ofenzívě - nabíhat si do vápna a motat obráncům hlavy. Kdypa se naposled stalo, že naši dva ofenzivní záložníci se spolu vrhli do vápna??? Neee u nás měli asi nakázáno se zastavit 5m před vápnem a čekat) no a Messi, volnost pohybu(jasný je, že se stejnak bude držet praý strany + středu), ale pevně věřím, že když budou ofenzivní hráči v pohybu a plně podporovat ofenzívu, tak bude rozdávat finální přihrávky jedna báseň :D no a co útok :D holt Griez hrot a doufat. A poslední místo střídačka Fati/Dembele (ani jeden není zatím stavěnej na x zápasů po sobě) a samozřejmně dávat prostor v minutách jak Pedrimu tak Triancaovi. Zkráceně: Přeju si 5 ofenzivních hráčů a fotbal v pohybu, klidně i na úkor nějakýho špatnýho výsledku.

10.09.2020, 10:25

To je teda REVOLUCE.Ale na druhou stranu ještě nebyl ani jeden zápas a už se píše základní sestava.

10.09.2020, 10:49

Lenglet má tak na divizi a pique důchod

10.09.2020, 12:11

Lenglet divize? smileyTo říkali i o De Bruynemu když seděl v Chelsea na lavičce.
Mě přijde že někteří pořád nechápou jak funguje sport to není žádný vzorec do kterého dosadíš hráče a je vždy stejný výsledek, ve sportě je plno proměnných co musí zapadnout... forma,efektivita tréninku, taktika, psychika týmová morálka, štěstí a plno dalších faktorů.
Každý hráč může udělat progress ano Lenglet byl v obraně která dostala 8 gólů, měl ale taky plno skvělých zápasů kdy právě jeho progress šel vidět, za mě je v něm potenciál a záleží zda se ho povede rozvinout na světovou úrove, nasazování vedle Piqueho OK, ale na slabší soupeře, jinak by tam měl být místo Piqueho jiný mladší světový stoper, který težké zápasy zvládne lépe :-), Lenglet se pak může točit s nějakým mlaďochem z akademie smiley

10.09.2020, 13:01

Novináři začínají spekulovat.
-----------------------------
Otázka: Opravdu jsou to ti správní, co mají vyhrát La ligu, pomoci Messimu opět vyhrát zlatý míč a opět bojovat o pohár mistrů?
Přestupová politika Barci není o kvalitě, ale ekonomických podpisech.
Tato sestava nemůže (bohužel) konkurovat špičkovým klubům. Upřímně, v obraně Alba a Pique, je něco, čemu se Barca měla vyhnout.
Toto není žádná revoluce!
smiley

10.09.2020, 19:36

Myslel jsem si, že s Koemanem přijde nějaká změna, ale vypadá to na změnu až ho nový prezident vyhodí.

11.09.2020, 05:53
pyspetr Puyol

já jsem teda žádnou změnu nečekal. min. dokud tam bude toto vedení. budou hrávat drazí hráči, mladíci v ústraní, přihrávky od ničeho k ničemu a pohyb žádný

11.09.2020, 07:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat