LUIS ENRIQUE: POTŘEBUJEME VÍTĚZNOU SÉRII

LUIS ENRIQUE: POTŘEBUJEME VÍTĚZNOU SÉRII

Barcelonský trenér na včerejší tiskové konferenci hodnotil pozitivně uběhlou půlku sezóny, uvědomuje si však, že jeho tým se potřebuje dostat na dlouhodobější vítěznou vlnu, aby zatlačil na lídry tabulky. Sergio Busquets dnes podstoupí další testy, zranění by však podle Lucha nemělo být vážné.

“Prvních 25 minut jsme měli potíže dostat se na půlku Eibaru, protože nám to ztěžoval jejich vysoký pressing. Ale celkově si myslím, že jsme hráli dobře vyjma těch několika minut na začátku, za které si Eibar zaslouží uznání. Dobře jsme bránili a když jsme odolali jejich tlaku, dokázali jsme toho vysokého pressingu využít.”

„Viděl jsem silný Eibar a zcela zaslouženě jsou v lize tam, kde jsou.“

“Když jsem mluvil o změně dynamiky, mluvil jsem o výsledcích. Vždy jsem byl spokojený s tím, jak si můj tým vede, ale díky sérii vítězství jde vždycky vše snáz a hráči mají víc sebedůvěry. Stále jsme daleko od toho, co bychom potřebovali a kde bychom chtěli být.”

“Nejlepší zprávou je, že zranění není tak vážné, jak jsme si mysleli a Busquets nebude mimo tak dlouho, jak se zdálo. Zítra podstoupí další testy.”

“Zápas sotva skončil 4:0 a vy už po mně chcete, abych přemýšlel nad tím, kdo by mohl Busquetse nahradit. Nechte mě napřed nasednout do autobusu a pojíst nějaké sushi… Sergi Roberto, Mascherano, Rakitic a André Gomes mohou hrát na jeho pozici. Nebudu si stěžovat, protože mám hodně možností.”

“Rakitic se mi na Busguetsově pozici líbil. Je to post, na kterém už hrál. Zahrál dobře, stejně jako Arda Turan a Denis Suárez. V záloze mám nejvíc možností a mnoho hráčů s různými profily. Všichni nám něčím přispívají. Dnešního zápasu jsem využil, aby si zahráli hráči vracející se po zranění nebo ti, kteří toho moc neodehráli. A nechal jsem odpočívat ty, kteří utrpěli nějaké rány nebo toho odehráli hodně.”

„Ve většině týmů jsme zvyklí ve středu obrany vídat dva pravonohé hráče, ale my jsme dnes hráli se dvěma leváky. Umtiti hrál vpravo, kde už hrál několikrát a tuhle pozici ovládá velmi dobře.“

“První půlku sezóny hodnotím pozitivně – i přes to, že to vždycky může být lepší. Jsme v boji o všechny tituly včetně La ligy. Vždycky se chceme zlepšit, to je pokaždé naším cílem. Od té doby, co sezóna začala, jsme neměli sérii vítězství. Je to něco, co bychom uvítali a co by nám v lize pomohlo dostat se výš.”


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat