MESSI OPĚT MIMO ROTACI

MESSI OPĚT MIMO ROTACI

Ačkoliv už i Ernesto Valverde začal točit sestavu, střídání se jako obvykle vyhýbá největší hvězdě. Lionel Messi tak na druhou reprezentační pauzu míří bez jediné minuty odpočinku.

V Messi úvodu sezony odehrál všechny zápasy: 10 za Barçu a dva v národním týmu. Za měsíc a půl to dělá přes tisíc odehraných minut. Třicetiletý útočník se sice těší dobré kondici, pravidelně pracuje se svým výživovým poradcem Guilanem Poserem a v případě nutnosti s argentinským fyzioterapeutem Marcelem D'Andreou. Avšak je jasné, že takový rytmus je dlouhodobě neudržitelný. 

Ani na začátku října, kdy se na obrazovky vrací mezistátní utkání, rozhodně nezůstane sedět, protože Argentina dost možná bude potřebovat vyhrát nad Peru i Ekvádorem, aby se dostala na nadcházející mistrovství světa. Tento turnaj pak navíc ještě prodlouží celou sezonu.

Na druhou stranu je zřejmé, že Messi svůj herní čas využívá náramně, o čemž svědčí 12 gólů v barcelonském dresu. S průměrem 1,2 branky na zápas má nakročeno k překonávání svých střelecky nejpovedenějších ročníků 2011/12 (73 gólů v 60 zápasech, průměrně 1,22) a 2012/13 (60 gólů v 50 zápasech, průměrně 1,20). "Když dá někdo čtyři góly za večer, v příštím kole ho obvykle nestřídám," odpověděl kouč Valverde naposledy, kdy byl dotázán na rotaci Messiho.

Diskuse o útočníkově vytíženosti se týkaly každého trenéra, který zároveň čelil pojmu "Messidependencia". I Luis Enrique měl údajně problém Messiho přesvědčit, aby zůstal na lavičce, a nyní se nezdá, že by se situace měla změnit. Messi tedy nadále bude hrát, kdy bude chtít. 


Zdroje: as.com



Diskuze

Leo chce hrať stále, lebo miluje futbal. Dúfam, že vie, ako šetriť sily, aby nestratil výbušnosť. Znamená to počas zápasu ostať občas mimo diania a zapojiť sa v rozhodujúcich chvíľach. Tak to robil aj Pelé.

03.10.2017, 08:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat