MSN: JAKO ZA STARÝCH ČASŮ

MSN: JAKO ZA STARÝCH ČASŮ

Messi, Suárez a Neymar opět odehráli utkání, ve kterém všichni tři přepisovali statistiky. Argentinec dal už třetí gól z přímého kopu v řadě, Uruguayec dosáhl stého gólu za Barcelonu a Brazilec ukončil období sucha.

Tahle reakce na kritiku a ne zrovna nejlepší výsledky z posledních utkání byla vskutku přesvědčivá. Barcelona nedokázala v prvních dvou zápasech roku ani jednou zvítězit a Neymar s Luisem Suárezem se ocitli pod drobnohledem. V odvetě proti Athletic Bilbau to už však byla jiná písnička a pro hvězdné trio MSN to bylo jako za "starých časů".

Neymar se netrefil od 19. října a po prvním poločase zaznamenal už 1 000 minut bez gólu. Hře Barcelony však stále měl co dát. Přispíval týmu asistencemi a před pohárovým utkáním jich měl průměrně 0,8 za zápas.

Mohl přidat další, když v prvním poločase nahrával Suárezovi, gól však (kvůli údajnému offsidu, který viděl asi jen pomezní) nebyl uznán. O pár minut později však Barca ze stejné spolupráce šla do vedení. Neymar vyslal křižný centr, který Suárez poslal z voleje do brány a připsal si tak 100. gól za Barcelonu. Sto gólů ve 120 utkáních za katalánský klub, vskutku působivé.

Byl to také 300. gól, který od začátku své spolupráce v sezóně 2014/15 zaznamenal jeden z trojice Messi (124), Suárez (100) a Neymar (76). Tři sta gólů za dvě a půl sezóny, úchvatné.

Zkraje druhého poločasu vybojoval Neymar pokutový kop, ke kterému se také sám postavil. Nic jiného si za svůj výkon ani nezasloužil a chytře kopnutou penaltou poslal Barcu do dvougólového vedení.

Když však přišel gól Basků a Barca potřebovala nový impuls, protože při případném druhém gólu hostů by začalo být zle, nepřišel nikdo jiný než Leo Messi se svým přímým kopem. Argentinský kouzelník už se senzačně trefil v prvním zápase na San Mames, poté v ligovém utkání proti Villarealu a nyní opět míč zakroutil parádní střelou za záda Gorky Iraizoze, kterému po jeho zdržovacích manévrech jasně ukázal, kdo je tady pánem. Poprvé v kariéře se tak Messimu podařilo dát branku z přímého kopu ve třech po sobě jdoucích utkáních.

Barcelona tak díky zásahům Messiho, Suáreze a Neymara postoupila mezi 8 nejlepších týmu soutěže po sedmé v řadě. Ve hře je stále Atlético a pravděpodobně postoupí i Real Madrid, vyhrát letošní Copa del Rey tak nebude nic snadného.

Tato výhra však po nepříznivém startu nového roku dodá Barceloně především sebevědomí. Sám Luis Enrique nemohl po zápase vynachválit svou největší hvězdu: „Messi mi nepřipomíná nikoho. Neexistuje nikdo, kdo by byl lepší než Messi. On dělá lepšími i ostatní.“

V tom má pravdu, nesmíme však zapomenout, že včera mu zdatně vypomáhali i Suárez s Neymarem. Nakonec to byl další velkolepý večer pro MSN a s tridentem v téhle formě je Barca stále schopná porazit kohokoliv.


Zdroje: goal.com



Diskuze

smiley oleeee jen tak dal

12.01.2017, 12:38

" a s tridentem v téhle formě je Barca stále schopná porazit kohokoliv." smileysmileysmiley wtf ? jaká forma ? až budou skorovat v pti po sob jdoucích zápasech tak to se pak dá říkat že je forma, ale že se jednou za čtvrt roku trefěj všichni, tak to vážně forma není

12.01.2017, 12:41
Hába antimadrista

Jo, taky mi to tu starou formu zdaleka nepřipomíná... Přecházejí pozice, nedávají tutovky, Messi to dost zadrbává do pěti protihráčů a góly dává v podstatě jen z přímáků... Není to ještě úplně ono, ale ono se to zlomí, věřím tomu.

12.01.2017, 19:29
Tarja antimadrista

Zas je potřeba to brát tak, že to jsou taky jen lidi a ne žádné stroje.

13.01.2017, 08:01

Presne tak, vcera sua jedina vystavni koncovka, jinak spalil, co mohl. Neyovi darovali penaltu, jinak by zase vysel s nulou. I kdyz to vcera asi jedinej tahal a bavil 80 tisic fans na CN. Messi si splnil zapis, ale taky dost zahodil. Asi leta sua a mes pribyvaji a ney jeste nedorostl.

12.01.2017, 22:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat