SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ: SCHVÁLENÍ ROZPOČTU, ZMĚNA NÁZVU STADIONU ČI MESSIHO SMLOUVA

SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ: SCHVÁLENÍ ROZPOČTU, ZMĚNA NÁZVU STADIONU ČI MESSIHO SMLOUVA

V Barceloně se včera uskutečnilo shromáždění členských delegátů, aby mohlo být schváleno hospodaření klubu. Ovšem hlasovalo a hovořilo se také o jiných věcech jako o budoucnosti Katalánska a španělské ligy, o hledání sponzora pro nový stadion a také o smlouvě Lionela Messiho.

Hlasování o rozpočtu

Zástupci socios jako obvykle hlasovali jak o rozpočtu z minulého účetního období, tak o aktuálním. Během ročníku 2016/17 dosáhla Barça na příjmy ve výši 708 milionů eur a čistý zisk 18 milionů a tato i související čísla delegáti schválili jednohlasně: 486 bylo pro, jen 22 proti a 25 se zdrželo. Pro období 2017/18 se pak očekává mezi sportovními kluby rekordní příjem 897 milionů a z něho plynoucí zisk 21 milionů. V tomto případě už zvedlo ruku proti 68 delegátů, 49 se jich zdrželo, avšak drtivá většina stále souhlasila (391).

Podrobnější informace k rozpočtu najdete zde

Akademie v USA a spolupráce s Parques Reunidos

Členové posvětili rovněž výstavbu nové akademie, která vyroste v New Yorku (238 pro, 25 proti, 21 nehlasovalo). "Očekáváme, že v našich zařízeních budou hrát asi dva tisíce dětí," řekl k tomuto projektu výkonný ředitel blaugranas Oscar Grau. Akademie má zahrnovat osm fotbalových hřišť s umělým povrchem, dvě s přírodním, budovy pro další sporty atp. Na investici do výstavby se přitom Barcelona podílet nebude – v tomto směru všechny zdroje zajistí společnost Prospect Sports Partner.

A k rozsáhlým výstavbám, které ponesou barcelonskou značku, dojde i v jiných částech světa, neboť zelenou dostala spolupráce se španělskou společností Parques Reunidos, která se v současnosti pyšní 61 zábavními parky ve 14 zemích.  Obě strany tak podepíšou pětiletou smlouvu, na jejímž základě se má během této doby otevřít pět parků o rozloze 3 000 až 10 000 čtverečních metrů. Náklady na vybudování i v tomto případě pokryje klubový partner, ovšem samotná Barcelona bude mít kontrolu nad poskytovanými službami.

Pokračování v LaLize

Prezident klubu Josep Maria Bartomeu během svého proslovu všechny vyzval ke vzájemnému respektu a zmínil důležitost Barçy ve vztahu k celému Katalánsku. "Nikdo nemůže zpochybnit náš závazek katalánské společnosti. Vždy budeme bránit principy demokracie, svobodu slova a právo na volbu, ale zároveň poneseme zodpovědnost za různorodé názory v řadách našich členů," podotkl.

Vzhledem k nedávným událostem opět vyvstala otázka, v jaké lize by Barcelona pokračovala, pokud by skutečně byla vyhlášena nezávislost. Na to 54letý podnikatel odpověděl: "Cílem klubu je pokračovat ve španělské lize a naše současné účast je zaručená. Nikdy neohrozíme životaschopnost naší instituce."

Přejmenování Camp Nou

Bartomeu poté oznámil, že v příštím roce se uskuteční mimořádné setkání, na němž se bude hlasovat o návrzích na pojmenování stadionu podle nového sponzora. "Musíme pracovat na tom, abychom měli nejlepší zařízení na světě v nejlepším městě na světě. Vzhledem k renovaci Camp Nou je potřeba zajistit nový příjem. Jednání s možnými sponzory probíhají velmi dobře," řekl Bartomeu s ohledem na náklady spojené s projektem Espai Barça, který má přijít na zhruba 600 milionů. Na nový Camp Nou z toho padnou více jak dvě třetiny.

Messiho smlouva

Předmětem dohadů zůstává smlouva hlavní hvězdy. Fanoušci se stále nedočkali fotografie, na které by Messi podepisoval prodloužení, a bojí se tak, že po skončení sezony bude volným hráčem. Klubové představenstvo však ujišťuje, že k tomu nedojde, protože smlouvu už stvrdil útočníkův otec a zástupce Jorge. 

Jako uvedl ředitel Grau, nový kontrakt bude trvat čtyři roky. Média mimoto přišla s informací, že Messi následně dostane doživotní smlouvu po vzoru Andrése Iniesty, nicméně deník Sport upozornil, že Grau použil jiná slova: "Messi je ikonou a nejlepším fotbalistou v historii a chceme, aby i po skončení kariéry zůstal ve spojení s klubem jako ambasador – jako Ronaldinho."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat