Väčšina hráčov FC Barcelona umiestnená na prestupovú listinu

Väčšina hráčov FC Barcelona umiestnená na prestupovú listinu

Portál 'sport.es' už dva dni po hrozivom výkone Barcelony v štvrťfinále Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov píše, že vedenie bude posudzovať ponuky za naozaj veľkú časť hráčov.

Veľa hráčov bolo považovaných za nedotknuteľných, niektorí najmä z dôvodu predchádzajúcich úspechov s klubom. No po ďalšej blamáži na prestížnej európskej scéne nepochybne začne rekonštrukcia kádra, čo predznamenáva odchod veľkých mien - Barcelona bude potrebovať obrovské financie.

Denník píše, že jediní hráči, ktorých Barcelona nepredá za žiadnu cenu a ktorí budú súčasťou novej éry sú - Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet, Frenkie de Jong a Lionel Messi.


Odchody

Hráči, ktorí nemajú pred sebou budúcnosť v Katálansku sú - brankár Norberto Neto (záskok za ter Stegena by mal prísť z La Masie), Samuel Umtiti, Júnior Firpo, Ivan Rakitić, Rafinha, Arturo Vidal, Philippe Coutinho, Martin Braithwaite no a samozrejme Arthur Melo.

Lenže zoznam zdaľeka nekončí. Sport píše aj o zaradení zaujímavých mien - Gérard Piqué a Sergio Busquets, ktorí sú súčasťou Barcelony od sezóny 2008/2009, Jordi Alba, ktorý oblieka modro-červený dres od sezóny 2012/2013, no a v neposlednom rade kanonier Luis Suárez, ktorý bol nedotknuteľným takmer 6 rokov.

Ak by prišla zaujímavá ponuka aj za niektorého z trojice - Nélson Semedo, Antoine Griezmann či Ousmane Dembélé, klub prikývne. Takisto odchovanec Sergi Roberto sa bude zrejme sťahovať v prípade štedrej finančnej ponuky. 


Vekový priemer klubu je nutné razantne znížiť a portál už po niekoľkýkrát spomína, že neodmysliteľnou súčasťou novej Barçy budú Riqui Puig, Ronald Araújo a Ansu Fati.

Príchody a samotná rekonštrukcia bude závisieť na predajoch. Lenže tým, ako sa trh z dôvodu pandémie mohol skomplikovať, to bude o to náročnejšie. Barcelona už je údajne dohodnutá s Lautarom Martínezom a Ericom Garcíom, kde sa čaká len na oficiálne ponuky. 

Takzvaná "uhorková sezóna" začína - každé leto sa špekuluje o tom či onom prestupe, no tento rok to bude zrejme ešte o niečo otravnejšie. Kto skutočne odíde z katalánskej metropoly je zatiaľ vo hviezdach, no je zrejmé, že zmeny budú razantné.


Zdroje: sport.es



Diskuze

marek99
Senior editor

Vedeniu (či už novému alebo tomuto skvelému súčasnému) fakt nie je čo závidieť, toto bude náročné a nezavďačia sa všetkým... pri tých kmeňových hráčoch ako Piqué, Busquets, Alba to je fakt diskutabilné, na stabilný základ to už určite nie je.. Braithwaite chudák ten sa tu asi dlho neohreje.. Suárez no, asi už je tiež najvyšší čas sa rozlúčiť... ale hlavne Griezmann, Umtiti, Rakitić, Neto - to sú nutné odchody

16.08.2020, 12:30

Musí přijít veliké změny ale pozor na ukvapenost.Volby měli být dříve a o změnách už měl rozhodovat nový trenér a vedení.Víte že už dříve jsem psal že v klubu poroučí Bratrstvo kočičí pracky.Rozumím že každému hráči přestup nesedne ale není možné že Coutinho a Griezmann najednou zapomenou hrát fotbal.Klub byl dle mě také mohutně oslaben díky Pepkovi s Txiki Begiristainem kteří do City přetáhli vyživového experta, kondičního trenéra atd.Obavám se že do pár let přejde Barca do rukou nějakého Arabáče aby se udržel krok s konkurencí.Tak jako jsme neudrželi dresy bez reklamy tak bohužel se bojím i tohoto.Pro začátek se prodá název stadionu a pak už bude jen krůček k mé kacířské myšlence.

16.08.2020, 13:01
Jakub19 René

Aby přešla Barca do rukou jediného majitele, by bylo hodně složité. Už to zkoušel v 90. letech Nuňez a tvrdě narazil. A nevěřím, že by členové takový krok odhlasovali. Důvod k tomu není.

Navíc pokud nelze něco Bartomeuovi vyčíst, tak je to výše příjmů. A to Laporta i Font mluví o tom, že chtějí příjmy zvýšit, což lze jen tak, že bude více reklam, nebo dražší vstupenky. I z toho důvodu není Arab potřeba, abychom drželi krok s konkurencí. A množství peněz, které dáváme každoročně na přestupy a za platy ukazuje, že v tomto směru nestrádáme ;-)

16.08.2020, 15:00

V 90.letech kdyby Nuňez přišel že dá reklamu na dresy tak by taky nepochodil a dnes už tam jsou.Bartomeu zvýšil příjmy ale o kolik zvýšil výdaje?

16.08.2020, 15:22
Jakub19 René

Jenže reklama na dresu je rozhodnutí vedení a posvěcení shromáždění o cca 2500 lidech.

Ale změna vlastnické struktury klubu by byla věc hlasování všech členů.

A ano, výdaje se také prudce zvýšily, ale ty lze snížit i bez Araba. A když se podíváš, jaké výdaje má City, Chelsea apod., tak je to názorný příklad, že Arad by možná pomohl příjmům, ale ne výdajům.

16.08.2020, 15:36

Ale v těch 90.letech by ani to shromáždění neposvětilo reklamu na dresech a za 30 let už jí máme.Před 30ti lety by nikoho nenapadlo prodat název stadionu a už se blíží.Myslíš že snížením výdajů budeš v dnešní době konkurenceschopný?A už mi neodporuj nebo přijedu do Prague a uvidíš.

16.08.2020, 16:14
Jakub19 René

Ale my přeci jsme konkurenceschopní, co se týká financí. S tím problém není. Takže ani není třeba uvažovat o nějakých strukturálních změnách, které by to navíc ani nevyřešily.

A jinak přijeď, půjdeme na polívku zdarma smiley

16.08.2020, 16:23
Jakub19 Jakub19

Ještě bych dodal, že reklamu na dresu shromáždění schválilo již v roce 2004, za Laporty, i když na dres se dostala až o několik let později.

A skoro bych i nesouhlasil s tím, že by se v 90. letech reklama na dresu či pojmenování stadionu neodhlasovalo. On Nuňez o tom hlasovat nechtěl, vlastně jakoukoliv debatu zamítl. Já bych ale řekl, že by to přes hlasování prošlo.

16.08.2020, 16:32

Vladimír Špidla:zdroje jsou. smileysmiley

16.08.2020, 16:27
Jakub19 René

Očividně jsou. Jak jsem psal, tak Laporta a Font mluví o tom, že zvýší příjmy. Přitom příjmy máme větší než ostatní kluby.

Tak jak to chtějí udělat? Kde ty prachy chtějí vzít? Já to nevím, ale předpokládám, že oni to ví. A mluvili o tom i po vypuknutí pandemie, takže očividně jsou přesvědčeni, že příjmy zvýší i přes prázdný stadion.

16.08.2020, 16:36

Ne, nevěřim z toho prakticky ničemu. Ale za mně nejvtipnější hláška je Leo jako součást nový éry. Vlastně nejsmutnější.

16.08.2020, 18:22

Obměna a omlazení kádru mělo probíhat průběžně v posledních letech, teď bude těžké vyměnit půlku základní sestavy, ale je to třeba.

16.08.2020, 18:33

Asi 2 roky jsem zde nic nenapsal. Ale zkusím si zahrát na Fifu.smiley

M. Oyarzabal(Real Sociedad)/Fati - L. Martinez(Inter) - L.Messi/Chiesa(Fiorentina)
K. Havertz (Leverkusen)/R.Puig - De Jong /S. Busquets - N Zaniolo(AS Řím) / S. Roberto Pjanič
Jordi Alba/ J Gaya(Valencie)/J.Miranda - G.Pique/ R. Araújo - E. Garcia(Man.City)/C. Lenglet - N.Semedo/M.Wagué
Ter Stegen / Iñaki Peña

Prodat: Samuel Umtiti, Antoine Griezmann ,Ousmane Dembélé, Todibo, Ivan Rakitić, Rafinha, Arturo Vidal, Philippe Coutinho, Martin Braithwaite

Možná prodat: Júnior Firpo, L.Suarez

Další rok prodat: Semedo, G.Pique

17.08.2020, 13:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat