5 KLÍČOVÝCH MOMENTŮ HISTORICKÉHO OBRATU

5 KLÍČOVÝCH MOMENTŮ HISTORICKÉHO OBRATU

Brzký gól, víra do poslední chvíle, německý gólman... Je jasné, že odpůrci Barcelony by zvolili spíše rozhodčího, my to však vidíme jinak. Co tedy při včerejší nezapomenutelné noci rozhodovalo?

Brzký gól

Každý před odvetou mluvil o důležitosti vstřelení brzkého gólu, kdo by však čekal, že přijde hned ve třetí minutě? Suárezova hlavička, kterou přehodil Kevina Trappa, se asi nezapíše mezi nejkrásnější góly v historii Barcelony, ovšem mezi ty nejdůležitější určitě.

Ter Stegenův zákrok

Německý gólman má v letošní sezóně fascinující formu a při historickém výkonu blaugranas zase jednou sehrál životně důležitou roli. Za stavu 3:1 hosté sahali po druhém venkovním gólu, který by nejspíše pohřbil veškeré naděje Katalánců. Pouhé dvě minuty po své první trefě se Cavani řítil zcela osamocen na branku domácích a v cestě mu stál už jenom Marc-André ter Stegen. Němec však zachoval klid a reflexivně nataženou nohou střelu Uruguayce vyrazil, čímž udržel barcelonské naděje naživu. A to jsme ještě nezmínili fakt, že rozhodující gól přišel právě po faulu na strážce naší svatyně.

Cavaniho gól

Za stavu 3:0 si Barca věřila, že dokáže dát i čtvrtý gól, což by znamenalo minimálně prodloužení. Nicméně, chvilková nepozornost v obraně dovolila vstřelit gól i Cavanimu, což se zdálo být rozhodujícím momentem. Uruguayec tím naklonil pomyslný jazýček vah na stranu PSG, nakonec však jeho gól udělal následujících 33 minut o to památnějších.

Neymar

Když Barca po 88 minutách vedla 3:1 a k postupu stále potřebovala tři góly, málokdo jí dával šanci na to, že se jí to povede. Neymar, který si zaslouží věčné uznání, byl jedním z nich. Brazilcův velkolepý přímý kop pouhé dvě minuty před koncem základní hrací doby nastartoval jeden z nejohromnějších obratů v historii fotbalu.

Víra

Hráči i trenér mluvili před odvetou o víře a výborné výkony proti Sportingu a Celtě jen posilovaly jejich optimismus. Jejich odhodlanost byla dostatečně otestována v druhém poločase, nikdy se však nezlomila. Zbývaly pouhé sekundy a k historickému comebacku byla stále potřeba dát jeden gól, když Sergi Roberto svou víru přetavil v perfektně načasovaný náběh za obranu, kde mu Neymar poslal obloučkem dokonalý centr. Zbytek už je nyní nezapomenutelnou kapitolou v dlouhé a obdivuhodné historii klubu...

 

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat