8 TROFEJÍ V KAPSE, 3 DALŠÍ MOŽNÉ

8 TROFEJÍ V KAPSE, 3 DALŠÍ MOŽNÉ

To je Luis Enrique. Asturijský trenér by ke své už tak bohaté sbírce mohl před svým odchodem přidat ještě pár dalších skvostů.

Luis Enrique Martinéz oznámil po vysoké výhře nad Sportingem Gijón, že po sezóně opustí trenérské křeslo Barcelony. Asturijec neprodlouží smlouvu a své působení ukončí po třech sezónách. Bývalého hráče Barcelony tedy čekají poslední tři měsíce na Camp Nou v roli trenéra.

Po dvou a půl sezónách u kormidla Barcelony má Luis Enrique na kontě 8 z 10 možných trofejí. Hned ve své úvodní sezóně získal historické treble a i poté přidával trofeje jako na běžícím páse. Nyní má ve zbývajících třech měsících stále šanci na zisk ligového titulu, Copy del Rey i Ligy mistrů.

Bývalý hráč Barcelony a bývalý trenér rezervního týmu získal už 2 ligové tituly, Ligu mistrů, 2 španělské poháry, evropský Superpohár, španělský Superpohár a Mistrovství světa klubů. Cílem je v konečném součtu získat s Barçou celkem 11 trofejí.

V Lize mistrů je Barcelona po vysoké prohře s PSG ve složité pozici, tým však udělá vše pro to, aby nepříznivý stav v odvetě na Camp Nou zvrátil. V lize to zvláště po včerejšku vypadá lépe, stále je tu ale 13 dalších zápasů, ve kterých budou blaugranas bojovat o třetí titul v řadě. No a samozřejmě je tu ještě finále Copy del Rey, které Barcelonu čeká 27. května proti Alavésu.

Luis Enrique sice dává Barçe sbohem, ale jak on sám řekl, stále nás čekají „tři strhující měsíce“, ve kterých udělá vše pro to, aby poslední sezónu zakončil ve velkém stylu.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Koncom novembra (listopadusmiley) som písal, že do konca februára (únorasmiley) bude Barca prvá v tabuľke. A je, aj keď s odretými ušami. Ale to nevadí, sme naspäť v hre.
K Lige majstrov: ak je na svete nejaké mužstvo, ktoré dokáže nad PSG po prehre 0:4 otočiť a postúpiť, je to asi len Barca. Ja úplne vážne verím, že v zápase na Atletiku prekonali "deku" padnutú na tím. To bolo podľa mňa absolútne vydreté a vybojované víťazstvo. Útek od profesorského futbalu k futbalu plnému bojovnosti, tímovosti a vzdoru. Myslím, že tím sa vzoprel aktuálnemu stavu a teraz sa situácia otočí. Na podloženie špičkových kreatívnych schopností hráčov je takáto ubojovaná výhra nesmierne dôležitá, o sebavedomí (áno, aj v Barcelone) ani nehovorím. Takže, proti PSG je určite možný a reálny obrat.
K Lige: Barca chytila vlnu. Víťaznú. Hra začína vyzerať výborne. Čakám, že ak budú pomaly ostatné tímy padať výkonnostne dole, naopak Barca bude svoje výkony stupňovať. Máme zlé obdobie za sebou, Real pravdepodobne pred sebou. Titul bude u nás.
Pohár nebudem vôbec spomínať, nevyhrať ho proti takému súperovi (bez akéhokoľvek podcenenia) by bola absolútna blamáž, horšia ako prehra a hlavne výkon proti PSG.

Podčiarknem: verím v postup v LM. Verím v Titul. Verím v Pohár. Verí ešte niekto so mnousmileysmileysmiley.

A LE. Myslím, že po troch rokoch musí byť tréner v Barcelone psychicky absolútne zničený. Tlak médií, fanúšikov. Výhra, výhra, výhra. A k tomu musí byť aj dobrý výkon. Inak je zle. Tímy, ako Barca, Real, Bayern majú svoju latku nastavenú na maximum. Viete si v takom tlaku pracovať a žiť? Non-stop? 24 hodín denne? Sobota-nedeľa-sviatok? Videli ste Pepa, keď začínal a keď končil? Zostarol o 10 rokov. Pozrite, ako LE vyzerá. Ako unavený 60-nik. Tá práca je asi úžasná, ale človeka zožerie. Takže ja ho absolútne chápem...

Všetkým prajem pekný víkend s víťazstvom FC Barcelona a remízou Realu Madridsmiley

03.03.2017, 14:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Villarreal CF 15
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat