ANDRÉS INIESTA, PERFEKTNÍ VZOR PRO MLADÉ HRÁČE

ANDRÉS INIESTA, PERFEKTNÍ VZOR PRO MLADÉ HRÁČE

Barcelonský kapitán včera oznámil svůj odchod z Camp Nou a během svého proslovu nezapomněl mimo jiné vyzvat klub, aby vkládal důvěru v La Masii.

Andrés Iniesta skutečně odchází. To, co nikdo z culés nechtěl slyšet, se včera stalo skutečností a Iniesta v slzách potvrdil, že tato sezóna je v Barceloně jeho poslední.

Bolestivé a dlouhé loučení však započalo už minulou sobotu během finále Copa del Rey, ve kterém Iniesta proti Seville předvedl parádní výkon a vše ještě vyšperkoval vstřeleným gólem. Při odchodu ze hřiště jej vyprovázel potlesk fanoušků obou táborů a už v ten moment začalo všem docházet, že tohle finále bylo pro Iniestu tím posledním.

Iniesta po cestě na střídačku objal několik spoluhráčů a když usedl, bylo vidět, že na něj dolehla tíha okamžiku. Po tvářích mu začaly stékat slzy a záběry na plačícího Dona Andrése zlomily srdce nejednoho culé. Krátce poté se Iniesta po jasné výhře 5:0 vydal převzít trofej - jednu z posledních... 

Po zápase ještě odmítl potvrdit svůj odchod, slíbil však, že své rozhodnutí brzy oznámí. Celý kádr pak po většinu týdne dostal volno a termín veřejného oznámení padl na pátek.

Obklopen rodinou, kamarády, vedením klubu a většinou spoluhráčů Iniesta vysvětloval, proč se rozhodl pro odchod.

"Nechci nic nalhávat sobě ani ostatním. Bude mi 34 a vím, že vše už by bylo těžší. To je prostě život. Přijdou další výzvy a já se budu snažit být šťastný tak, jako jsem byl tady."

Snad nikdo nemohl pochybovat o tom, jak těžké rozhodnutí to muselo být. "Je to pro mě strašně těžký den, protože jsem tu byl celý život. Říci sbohem něčemu, co bylo mým domovem a životem, je opravdu složité. Ale je mi jasné, že to, co přijde, bude ještě komplikovanější a těžší."

"Nikdy bych si neodpustil, kdybych postavil do složité situace klub, který mi dal vše. To bylo nebylo fér ani vůči mně, ani vůči klubu."

Iniesta teprve v říjnu podepsal "doživotní" kontrakt, už tenkrát se však objevily pochyby. Nakonec se barcelonský odchovanec rozhodl odejít na vrcholu a s klubem se rozloučí ziskem domácího doublu - Barceloně totiž k získání ligového titulu chybí už jen krůček.

Iniesta se během tiskové konference několikrát neubránil slzám, zvláště pak když děkoval svým rodičům a sestře, vzpomínaje na to, jak před 22 lety přijel jako plaché dítě, a také když děkoval své manželce a "třem pokladům," kteří se všichni konference také účastnili.

Nakonec poslal vzkaz také klubu. "Uspět zde jsem měl hluboce zakořeněné v hlavě. Zpočátku to bylo trochu těžké, ale na tom nezáleží. Klub by si měl být vědom významu mládežnického systému. Pracují velmi dobře."


Zdroje: goal.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat