Ansu Fati: Měl jsem i jiné nabídky, ale vždy jsem chtěl zůstat a uspět v Barceloně

Ansu Fati: Měl jsem i jiné nabídky, ale vždy jsem chtěl zůstat a uspět v Barceloně

Ansu Fati oficiálně prodloužil smlouvu s Barcelonou do roku 2027. Na čtvrteční tiskové konferenci bezprostředně po podpisu dal mimo jiné jasně najevo, že jeho dlouhodobé zranění je již dávno za ním.

"Zapomněl jsem na to," řekl. "Cítím daleko větší únavu v nohách než v koleni. Jsem šťastný, protože necítím žádnou bolest a doufám, že to tak bude pokračovat."

Hráč poděkoval všem členům týmu, že v něj věřili a umožnili mu vybrat si dres s číslem 10:

"Mohl jsem mít klidně jiné číslo, ale vybrali jej pro mě. Jsem moc rád, že můžu tohle číslo nosit. Necítím kvůli tomu žádný tlak, naopak je to pro mě motivující. Nikdo se nevyrovná tomu, co tady dokázal Lionel Messi. Musím jít svou vlastní cestou."

K podpisu nové smlouvy dodal:

"Od prvního dne, kdy jsem to řekl mému agentovi, bylo prioritou tady zůstat. Podařilo se nám dosáhnout dohody a jsem rád, že mi klub důvěřoval. Měl jsem nabídky od jiných týmů, ale měl jsem jasno. Mým snem vždycky bylo hrát za Barcelonu."

Na závěr Fati poděkoval také Víctoru Valdésovi, se kterým se potkal v mládežnických kategoriích:

"Jsem vděčný Valdésovi za čas, který se mnou strávil. Velmi mi pomohl s ovládáním emocí. Přál bych si, abych s ním měl možnost strávit delší čas."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Dúfam, že Ansu bude obliekať dres Barcelony dlhé roky. Prajem mu hlavne veľa zdravia a samozrejme veľa úspechov. Leo je nenahraditeľný, ale snáď sa Ansu aspoň priblíži k jeho úspechom. Bude to samozrejme ťažká cesta, ale Ansu má obrovský potenciál stať sa absolútnou superstar. Dúfam, že mu sláva nestúpne do hlavy a ostane ten istý sympatický hráč, ktorým je teraz. Všetko dobré!!!

21.10.2021, 16:48

Srovnávat ho s Messim nejde.. Messi měl kolem sebe de facto celou kariéru tým hvězd, kdežto Fati takové štěstí bohužel nemá.

21.10.2021, 19:15
MilanBalage MilanBalage

..... Jinak samozřejmě skvělá zpráva, že prodloužil! Součástí smlouvy je určitě antišejkovská výstupní klauzule jako u Pedriho.. smiley
Fati, Pedri, Gavi, Araújo, (možná) Baldé.. Je skvělé mít v týmu tolik diamantů! Zatím teda syrových, neobroušených, avšak za pár let... To s nás budou mít zase všichni větry!

21.10.2021, 19:31

Bože dej ať mu slouží to koleno. Takhle skromný a sympatický hoch si zaslouží plnohodnotnou kariéru plnou úspěchů. Může nás dovést na vrchol smiley

21.10.2021, 19:56

Barcelona hráčům nemůže nabídnout ty nejvyšší platy, nemůže jim momentálně zaručit boj o tituly, ale přece u nás chtějí zůstat, ba dokonce k nám chtějí přestupovat. Z toho mám ohromnou radost, trošku mě to i dojímá... smiley
Je vidět, že FCB je pořád kvalitní značka a má v Evropě jméno i přes všechna trápení na hřišti i mimo něj.
Jsme holt víc než klub! 🔵🔴

22.10.2021, 13:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat