Barcelona chce posílit až na sedmi pozicích

Barcelona chce posílit až na sedmi pozicích

Podle informací ze španělských deníků chce trenér Xavi pro příští sezónu posílit na šesti až sedmi pozicích.

"Jsou pozice, na kterých nemáme moc alternativ. Myšlenkou je mít na každou pozici dva konkurenceschopné hráče," řekl Xavi v sobotu o plánech na příští sezónu. Klub na tom pracuje.

První změna by mohla nastat v brance a stále hlasitěji se mluví o odchodu Neta. Jeho odchod by mohl znamenat návrat Iñakiho Peñi, který je na hostování v Galatasarayi, a mohl by se stát dvojkou za zády ter Stegena.

V obraně by mělo dojít k velkým změnám. Zůstat by měla trojice stoperů Araújo, García a Piqué, zatímco klub již dlouhodobě hledá možnosti pro odchody Lengleta, Umtitiho a Minguezy. Do klubu jako volný hráč přijde Andreas Christensen z Chelsea. Xavi by nadále rád přivedl Azpilicuetu, ten ale může v klubu stále prodloužit končící smlouvu. Na levé straně obrany se klub snaží přivést konkurenci pro Jordiho Albu. Velkým oblíbencem v klubu je Jose Gayá, Barcelona ale za něj nechce platit vysokou částku. Mezi další jména patří například Javi Galán, Alex Telles, Alejandro Grimaldo, Nicolas Tagliafico či Alberto Moreno.

Záloha je post, kde by mělo dojít k minimálním změnám. Xavi si chce ponechat těchto šest záložníků: Busquets, Gavi, Pedri, Nico, Frenkie de Jong a Kessié, reprezentant z Pobřeží Slonoviny přijde jako volný hráč z AC Milán.

V útočné řadě se stále nejvíce mluví o dvojici Raphinha a Lewandowski. V případě brazilského křídelníka se již jednalo s agentem Decem, dosáhnout dohody s Leedsem však bude obtížné. Stejný či ještě složitější případ se čeká také v případě polského kanonýra, jehož cena by se mohla pohybovat okolo 40 milionů eur.

Barcelona má ale stále velké problémy s financemi. Klub pracuje na prodeji 49 % procent akcií Barça Studios a BLM. Dalším nezbytným krokem k vylepšení situace je prodej hráčů.

V tuto chvíli jsou bez smlouvy na příští sezónu Alves, Roberto (odsouhlasil nový návrh smlouvy, ale ještě nepodepsal) Dembélé a také dva hráči, kterým končí hostování - Luuk de Jong a Traoré. U hráčů jako Dest, Puig, Depay a Braithwaite se objevují informace o jejich možném odchodu. Stále je potřeba počítat s Coutinhem, Pjanićem, Trincãem a Colladem, kteří jsou na hostování a po návratu mohou být rovněž prodáni.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Se zálohou a útokem souhlas. Jen by to chtělo i pravého obránce. Jako Alves - Roberto - Dest faaakt nestačí. A Azpi by nebyl řešení. Možná tak jako trojka na všechny 4 posty v obraně. Jako je v Realu Nacho. Ohledně odchodů, všichni vyjmenovaní by měli odejít, ale moc reálné to nevidím. Proč by odtud šli...

26.04.2022, 17:55

Gaya by byl super, ovšem otázka zda-li je reálný… 😀

26.04.2022, 20:28
blaugrana MarcoFCB

kontrakt mu konci buduci rok, takze realny je

26.04.2022, 23:52
Andreas MarcoFCB

Neviem, či Gaya je presne to, čo potrebujeme. Ako je to skvelý hráč ale včera som sledoval Zincenka celý zápas a to by bol oproti Albovi fakt upgrade. V City sa cez Cancela nevie dlhodobo presadiť a rád by hral viac. Ja by som šiel po ňom hneď. Môj nazor

27.04.2022, 06:50
Klokanomet Andreas

Zinčenko 2+10 za 122 zápasů v City. Alba v této sezoně: 2+10. Opravdu geniální upgrade.

30.04.2022, 00:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat