Barcelona má postup do osmifinále ve svých rukou

Barcelona má postup do osmifinále ve svých rukou

Barcelona v zápase s Dynamem Kyjev výkonnostně neuspěla píše tamější SPORT, ale vítězství po gólu Ansu Fatiho ji výrazně přiblížilo k postupu ze skupiny. Katalánci mají osud postupu ve svých rukou, a pokud Benficu porazí, zahrají si osmifinále Ligy mistrů.

Barça má momentálně šest bodů a posunula se na druhé místo ve skupině. Čtyři body má tým z Lisabonu, který prohrál obě střetnutí s Bayernem. Barcelona se tak dostala z obtížné situace a opět na ní vše závisí. Pokud 23. listopadu na Camp Nou porazí Benficu, zajistí si dostatečný bodový náskok k postupu. Vzhledem k vysoké porážce v prvním střetnutí (0:3) a průměrným výkonům proti Dynamu, které v tomto ročníku nevstřelilo ani jeden gól, to však nebude snadný úkol.

V případě remízy by se situace zkomplikovala. V takovém případě by Barcelona musela spoléhat na příznivý výsledek v posledním kole střetnutí Benfica-Dynamo, nebo získat body proti Bayernu v Allianz Areně. Bavoři jsou se čtyřmi výhrami a celkovým skóre 17:2 jasnými lídry skupiny a setkání s Blaugranas může být prestižní výzvou pouze v případě, že získají proti Dynamu bod a zajistí si první místo ve skupině až právě ve zmíněném zápasu s Barcelonou. Za zmínku stojí, že v případě shodného počtu bodů na konci soutěže bude Barcelona v pozici "slabšího" kvůli porážce v přímém střetnutí s Benficou 0:3. Barça se proto musí snažit tým z Lisabonu porazit, aby v příštím kole rozhodla o postupu do osmifinále milionářské soutěže.

                                                                                                                                                                                   

Neúspěch by byl pro Barcelonu velmi bolestivý, a to nejen ze sportovního hlediska. Už jen samotný postup ze skupiny by jim vynesl 9,6 milionu eur plus částku z tržního fondu (televize a sponzoři) a z prodeje vstupenek. Barça už s těmito příjmy počítá ve svém sotva naplněném rozpočtu. Blaugranas by mohli získat nějaké finance i z Evropské ligy, ale nikdo na Camp Nou nechce na takovou situaci ani pomyslet.                                                                                                   


Zdroje: Diario SPORT, fcbarca.com, uefa.com



Diskuze

vše co má Barcelona ve svých rukou často v poslední letech dost proseresmileysmiley

06.11.2021, 10:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat