BARCELONA OBVINILA NEYMARA Z PORUŠENÍ SMLOUVY

BARCELONA OBVINILA NEYMARA Z PORUŠENÍ SMLOUVY

Klub po Neymarovi požaduje navrácení vyplaceného bonusu za prodloužení smlouvy a odškodné ve výši 8,5 milionů euro. Na oficiálním webu k tomu klub vydal prohlášení.

FC Barcelona poslala Španělské fotbalové federaci žalobu na Neymara, aby se tak záležitost dostala k příslušným autoritám ve Francouzské fotbalové federaci a FIFA.

Klub v žalobě po hráči požaduje navrácení již vyplacené částky za prodloužení jeho smlouvy, jelikož smlouvu nedodržel, dále 8,5 milionu euro jako odškodnění a dalších 10 % za prodlení. Klub také požaduje, aby PSG převzalo zodpovědnost za platbu, pokud by to hráč nemohl udělat sám.

FC Barcelona zahájila řízení, aby bránila své zájmy po tom, co se Neymar rozhodl vykoupit se ze svého kontraktu jen pár měsíců po podpisu jeho prodloužení do roku 2021. Obrana legální cestou bude provedena v souladu se zavedenými postupy s kompetentními autoritami bez jakékoliv verbální argumentace s hráčem.

Pařížský klub je postupem Barcelony "zaskočen," protože "PSG i Neymar během obchodu respektovali všechny příslušné zákony a pravidla."

Neymar si kromě toho stěžoval u FIFA na to, že Barcelona jemu a jeho otci odmítla vyplatit bonus ve výši 26 milionů eur za loajalitu. Bonus byl součástí Neymarovy prodloužené smlouvy a FIFA začala případ prošetřovat. Mluvčí Barcelony Jordi Vives se už dříve k téhle věci vyjádřil:

"Existovaly tři podmínky: zaprvé, že hráč nebude poslední tři měsíce před 31. červnem vyjednávat s žádným jiným klubem."

"Zadruhé, že veřejně vyjádří příslib, že kontrakt dodrží."

"Zatřetí, výplata měla proběhnout 1. září, aby bylo zajištěno, že neodejde do jiného klubu. Nyní víme, že žádná z podmínek nebyla splněna, takže bonus nevyplatíme."


Zdroje: fcbarcelona.com, goal.com



Diskuze

Mohli by sa už vykašlať na tieto záležitosti a radšej priviesť poriadne posily, lebo inak sú naše šance v tejto sezóne v konfrontácii Realu, Bayernu atď. asi mizivé. Snáď sa teraz mýlim a zlepší sa to, ale celková atmosféra je nejaká chaotická a smrdí to neúspechmi.

24.08.2017, 11:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat