Barcelona pracuje na finančních operacích, které by klubu mohly přinést až 740 milonů eur

Barcelona pracuje na finančních operacích, které by klubu mohly přinést až 740 milonů eur

Po úterním zasedání správní rady klub potvrdil, že představenstvo svolalo na 16. června mimořádné shromáždění, na kterém proběhne hlasování o finančních operacích, které klub dlouhodobě řeší.

Toto hlasování proběhne elektronicky a v případě schválení může jít o kroky, díky kterým by klub mohl získat až 740 milionů eur. Správní rada požádá členy, aby schválili prodej 49,9 % BLM a prodej až 25 % televizních práv z LaLigy jedné či více společnostem.

Na první části Barcelona již nějakou dobu pracuje. Klub doufá, že by prodej podílu v Barca Licensing & Merchandising mohl přinést až 200 milionů eur. Je však nepravděpodobné, že by tento obchod byl uzavřen do 30. června, a proto Barcelona pracuje na dalších možnostech, díky kterým by byla schopna uzavřít aktuální rok bez finančních ztrát a zvýšit limit výdajů.

Z tohoto důvodu se bude hlasovat také o povolení prodeje televizních práv. Všechno je na dobré cestě, aby se Barcelona připojila k dohodě CVC. Klubu by byla poskytnuta půjčka 270 milionů eur výměnou za 8,2 % televizních práv pro zápasy v LaLize na příštích 40 let. Tato částka by se nepočítala jako dluh. Mezitím správní rada také jedná se společností Goldman Sachs o dalším podílu.

K těmto dvěma finančním operacím lze také připočíst prodej 49 % Barca Studios, o kterém se hovořilo již dříve a který by již měl být schválen. Všechny tyto obchody by Barceloně umožnily zmírnit její finanční problémy a zlepšit pozici při podepisování nových hráčů. Ve skutečnosti by pouze s dohodou CVC a připojením se k LaLiga Impulso Barcelona mohla letos v létě do týmu investovat 40 milionů eur, a to i přes špatnou aktuální situaci.

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Sa mi paci, ako je ta ciastka kazdy den ina.smiley

02.06.2022, 05:07
pyspetr blaugrana

hrozné. pak čemu věřit a jak to teda je

02.06.2022, 07:35

Takze Laportova ozdravna vizia je predat vsetko co moze. Mozno najde niekde v sklade este stare Messiho kopacky, aj tie moze strelit na bazosi :) Vtipne, este pred pol rokom odsudzoval zmluvu s CVC ako zlodejinu, ze Tebas predal Ligu a teraz uz je to ok a rokuje este a vacsom predaji prav. Dostaneme okamzitu injekciu a v dlhodobom horizonte stratime vela, nice

02.06.2022, 08:00
Andreas stockey

No vidíš. A dnes, naopak , sa píše presný protiklad toho, čo sa písalo včera. MD aj Sport či Cadena píšu , že Laporta chce naopak úplne odignorovať Tebasa a hráčom ktorý majú kontrakty staršie ako dve sezóny zníži plat o 50% , nepodpísať žiadnu dohodu s CVC a naopak tie práva odpredať čisto vo vlastnej réžii plus BLM. Tak , netreba sa hneď opúšťať ale reálne počkať, čo sa vlastne deje. Lebo ako to tak vyzerá , že to nevedia ani v Barcelone a Laporta drží prísne informačné embargo.

02.06.2022, 16:06

A jak byste to řešili vy?

02.06.2022, 10:21
felpod raval69

To se ptáš na špatném místě. Pro odpověď na otázku "jak to řešit" jsou potřeba informace. Navíc - v ekonomice se vše mění podle okolností. My se dostaneme k částečným informacím, často i trochu popleteným - a pak tu lze číst nesmysly a nadávky... Je jasné, že CVC jsme odmítali a stejně tak je jasné, že teď je to asi jediná možná cesta. Já osobně věřím tomu, že Laporta si poskládal do Board of Directors skvělý tým. A pevně věřím, že viceprezident Eduard Romeu (zodpovědný za ekonomiku klubu) má v tom svém týmu skutečné profíky, kteří mají veškeré potřebné informace.
Takže věřím, že tito lidé na 16.června připraví takové materiály a podklady, které sócios bez problémů schválí a situace v klubu se začne lepšit...
Takže na otázku "jak bych to řešil" - vzhledem k tomu, že nejsem členem Board of Directors - bych odpověděl : věřil bych profíkům a počkal bych, jak to i přes překážky od Tebase vyřeší oni... smiley

02.06.2022, 20:31

Pryč z La Ligy a hurá do Superligy !!!
Bohužel pro nás žádná jiná možnost není adekvátní!!!

02.06.2022, 16:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat