BARCELONA VYHRÁLA ZÁVODY O MALCOMA

BARCELONA VYHRÁLA ZÁVODY O MALCOMA

Hráč se klubu upíše na dalších pět sezon.

FC Barcelona se s francouzským Girondins de Bordeaux dohodla na přestupu Malcoma Filipeho Silvy de Oliveiry. Nová posila klub vyjde na 41 milionů eur, další milion by pak do Francie mohl putovat ve formě bonusů. 

Malcom měl do Barcelony dorazit dnes a v 8 hodin by mělo proběhnout tradiční focení u znaku před klubovými kancelářemi. Zítra ráno by měl podstoupit lékařskou prohlídku, aby se hned nato připojil k týmu na předsezónní turné po USA. S katalánským velkoklubem podepíše pětiletou smlouvu.

Ještě dnes dopoledne se zdálo, že Malcom zamíří do AS Řím, Barcelona se však na poslední chvíli vložila do hry a mladého Brazilce Římanům vyfoukla. Údajně k tomuto kroku přistoupila po tom, co londýnská Chelsea ze stolu smetla již několikátou nabídku za Williana.

Rychlík a technik

Malcom Filipe Silva de Oliveira, ve fotbalovém světě známý jednoduše jako Malcom, se narodil 26. února 1997 v brazilském Sao Paulu. Jedná se o útočně laděného hráče, který by před sebou měl mít zářivou budoucnost.

Mezi jeho hlavní přednosti patří úchvatná rychlost a vytříbená technika. Svou kariéru odstartoval v Corinthians a po zisku brazilského titulu se už v 18 letech vydal do Francie, kde podepsal právě s Girondins de Bordeaux.

Malcoma lze charakterizovat jako odvážného, rychlonohého útočníka s kvalitní střelou ze střední vzdálenosti. I když je jeho silnější nohou levačka, nedělá mu problém hrát i pravou nohou a dokáže operovat na obou stranách hřiště.

Většinu své dosavadní kariéry však strávil na pravém křídle, kde neúnavně napadá rozehrávku obránců a do vápna se cpe při každé příležitosti. Vedle jeho rychlosti jej zdobí také výborná technika a týmová spolupráce, která se řadí mezi hlavní aspekty barcelonského fotbalu.

Nadějný brazilský křídelník začal s fotbalem v 10 letech v mládežnické akademii již zmiňovaného Corinthians. Postupně si prošel všemi věkovými kategoriemi až se v roce 2014 dočkal debutu v prvním týmu. O rok později už se pod trenérem Titem radoval ze zisku mistrovského titulu.

Svými výkony přitahoval zájem evropských klubů a rozhodl se pro přestup do Girondins de Bordeaux. Zde strávil tři sezóny, ve kterých odehrál 86 utkání a vstřelil 19 branek. Kromě toho naskakoval také za mládežnické výběry Brazílie a na Mistrovství světa dvacítek v roce 2015 byl jednou z hlavních postav brazilského týmu.


Zdroje: fcbarcelona.com, youtube.com



Diskuze

Tohle je jeden z nejpovedenějších přestupů, mega talentovaný mladík a za tak směšnou částku... smiley Naprostá paráda! Ať se ti u nás daří. smiley

24.07.2018, 21:02

Takove pekne 4-2-3-1 s Rakiticem a Coutinhem, pred nima Dembele, Messi, Malcom a pak Suarez...vzdyt to bysme museli kazdeho rozsekat!😱😂 Na fifu dobre...😎

24.07.2018, 21:24

Opravte mě,ale tou charakteristikou mi připomíná Dembeleho. Takže na pravé křídlo máme Dembeleho,Malcolma,Messiho (který už tam asi nepáchne) a Coutinha, kterého tam pořád cpe Valverde. Ok. A kdo bude hrát nalevo?

24.07.2018, 22:14
Meshuggah82 Meshuggah82

....a taky mě zajímá,kdy začnou nějaké odchody? Gomes,Vidal,Rafinha,Denis stále trénují.....

24.07.2018, 22:17
blaugrana Meshuggah82

Coutinho bude hrať primárne vľavo a takisto tam môže hrať aj Dembele.

25.07.2018, 12:11

Klidně může být i 4-3-3 s Messim jako "falso nueve".
V podstatě to chtěl hrát Valverde už minulý rok na začátku sezony, kdo si to pamatujete, problém byl v tom, že Suárez byl na levé straně úplně ztracený.... a Messi, ten se na křídlo už nikdy nevrátí. Obávám se, že že "černýho petra" může vyfasovat zrovna Sua, Messi jako střední útočník může být více gólový jako to již bylo v případě: Pedro-Messi-Villa
Rakitic (Arthur) , Busquets, Coutinho - Malcom, Messi, Dembélé

26.07.2018, 11:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat