Bartomeu se brání a obviňuje Laportu z nečinnosti

Bartomeu se brání a obviňuje Laportu z nečinnosti

Bývalý prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu napsal svému nástupci otevřený dopis, ve kterém se pokouší očistit své jméno od viny za situaci v klubu a naopak dal najevo pochybnosti ohledně Laportovy role v něm.

Velmi špatná finanční situace v klubu vyvrcholila ztrátou Lionela Messiho, což opět oživilo diskuze ohledně viny předchozího vedení. Sám Bartomeu se však domnívá, že pokud by v klubu pokračoval, jeho ekonomická opatření by ztráty po pandemii snížila na minimum. Do toho Bartomeu přidal vyjádření, že by měl Laporta uvažovat o své vlastní nečinnosti místo toho, aby poukazoval na chyby v minulosti. 

"Jak je známo, naše představenstvo naplánovalo vypsání voleb na 21. března 2021, v zákonné lhůtě našeho mandátu, což by nám umožnilo převzít a postarat se o výdaje za uplynulý rok a učinit rozhodnutí rozhodnutí nezbytná k tomu, abychom se vyhnuli dosažení současné finanční situace," píše se v části otevřeného dopisu.

Ve svém dlouhém a podrobném dopise se však bývalý prezident pokouší uvést příklady a zdůrazňuje potencionální obchody, které Laporta a jeho rada nedotáhla do konce.

"Pokud by rada schválila projekt Barcelona Corporate, znamenalo by to finanční injekci ve výši nejméně 220 milionů eur s cílem snížit ztráty během pandemie. Pokud bychom k této částce přidali potřebné 20% snížení platů ze smluv hráčů, platové podmínky stanovené LaLigou by byly splněny a bylo by možné registrovat nové hráče."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Potkan

14.08.2021, 08:47

...aneb komedie a lá Barça pokračuje jako telenovela, všichni jsou křišťálově čistí a nikdo vlastně za nic nemůže, nikdo v tom tenkrát neměl prsty. To by mě teda zajímalo, kdo to tenkrát dělal smiley

14.08.2021, 12:20
Klokanomet JoeCV

Socios smiley

14.08.2021, 12:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat