BARTOMEU: ŽÁDNÝ HRÁČ NENÍ VÍC NEŽ BARÇA

BARTOMEU: ŽÁDNÝ HRÁČ NENÍ VÍC NEŽ BARÇA

Josep Maria Bartomeu hovořil před fankluby o řadě věcí, většinu fanoušků však nejspíše bude zajímat hlavně to, co řekl o odchodu Neymara a o tom, jak klub hodlá investovat vyinkasovaných 222 milionů euro.

Jak už to v posledních letech bývá zvykem, v ten samý den, co se hraje o Gamperův pohár, se koná také Světový kongres Penyí, tedy oficiálních fanklubů Barcelony. Stejně jako v předešlých letech na něm i letos promluvil prezident klubu a velká část jeho proslovu se týkala právě Neymara.

"Je to hráč, který sehrál roli ve čtyřletém období úspěchu. Nyní je však součástí historie Barçy... Všechno má své meze a žádný hráč nemůže být větší než Barça. Zájmy žádného jednotlivce nemohou mít přednost před zájmy klubu."

"Neymar chtěl odejít i přes to, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách, abychom ho udrželi. Vždy se chováme zodpovědně a i když nesouhlasíme s jeho rozhodnutím, respektujeme ho."

"Když se objevily pochybnosti ohledně jeho pokračování, byli jsme klidní, protože ať už by se rozhodl jakkoliv, Barça by z toho vždy vyšla dobře. Pokud by zůstal, udrželi bychom výjimečného hráče. A pokud by odešel, musela by být zaplacena celá výkupní klauzule, což nám zajistilo peníze, za které můžeme podepsat nové a konkurenceschopné hráče."

"Nebylo to zrovna nejlepší rozloučení a chtěli jsme, abychom v některých záležitostech měli více jasno."

"Co teď uděláme s 222 miliony eur? Každý se na to ptá. Budeme ty peníze spravovat obezřetně, přísně a klidně. Budeme jednat zodpovědně, s vědomím, že máme peníze na investice do týmu, na koupi nových hráčů a rozšíření našeho majetku."

"Všechny detaily této operace jsme předali UEFA ze dvou důvodů. Protože jsme proti uměle vytvořené inflaci na fotbalovém trhu a protože chceme chránit fotbal a činit jej udržitelným."

Messi a Iniesta

"Chválím Lea Messiho za jeho loajalitu a oddanost. Je příkladem pro každého, kdo kdy oblékal náš dres. V této sezóně bychom měli přestat mluvit o tridentu a namísto toho budeme mluvit o týmu. Udrželi jsme nejlepšího hráče všech dob, Lea Messiho, který bude pokračovat ve vedení týmu."

"Stejně tak doufáme, že Andrés Iniesta si svůj čas s námi prodlouží a že svou kariéru ukončí v Barçe."

Ernesto Valverde

"Bere ohledy na náš styl hry a zároveň do týmu přináší nové fotbalové myšlenky. Už si získal respekt u hráčů a jsem si jistý, že u vás si jej brzy získá také."

Posily

"Gerard Deulofeu je zpět, Marlon Santos postoupil do prvního týmu a podepsali jsme Nélsona Semeda. A další hráči ještě přijdou."

"Nemohu vám říci, kdo přijde. Plně důvěřujeme Robertu Fernandezovi. Jasné však je, že hráči přijdou, aby pokračovali v této vítězné éře."

Klubové finance

"708 milionů euro tržeb z loňské sezóny je klubovým rekordem... Od roku 2010 jsme dosáhli celkového zisku 175 milionů euro. Dluh jsme loni snížili o 24 milionů euro. Ten v současnosti zůstává na 247 milionech, což je o 184 méně, něž když jsme se dostali do vedení. Po Manchesteru United jsme druhým nejhodnotnějším klubem na světě."

Gamperův pohár

"Tento ročník má zvláštní význam, protože jím ukazujeme naši solidaritu s Chapecoense, klubem, který utrpěl strašlivou tragédii a který si zaslouží veškerou naši podporu."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

Potěšil smiley

08.08.2017, 09:14
Migueli
Systémový administrátor

Projev ok, jen působil jako suchar docela. To Gill co měl proslov před ním a pak i po něm, to byla úplně jiná liga smiley

08.08.2017, 16:42

Když vidim jak se nás snaží na přestupech každý natáhnout za nehorázné častky, tak si řikám jestli by nebylo lepší poděkovat PSG za splacení skoro celého dluhu, nikoho nekupovat a dát šanci mladíkům z La masie.

08.08.2017, 20:19
Pajin ladisf

Konečně mi někdo rozumí

08.08.2017, 20:47
RafteR ladisf

smileysmiley

08.08.2017, 20:56
blaugrana ladisf

Pokial chce Barca len skresat dlh a nebojovat o vsetko, tak urcite. Ti hraci budu musiet prist a nemyslim si, ze o rok budu lacnejsi.

08.08.2017, 21:04

S tím já bych jedině souhlasila. smiley

08.08.2017, 20:51
Tarja Tarja

Reakce na ladisfa. smiley

09.08.2017, 07:04

Tak ty mag.re nekupuj Paulinha.

12.08.2017, 15:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat