Busquets: Messi mi chybí

Busquets: Messi mi chybí

Sergio Busquets v rozhovoru přiznal, že mu stále chybí jeho bývalý spoluhráč a legenda klubu Lionel Messi. Záložník řekl, že by Messiho přivítal s otevřenou náručí a ihned by mu předal zpět kapitánskou pásku.

"Je samozřejmé, že mi chybí. Na hřišti i mimo něj. To, co nám dal a udělal pro klub, nedokázal nikdo jiný. Udělal obrovský rozdíl. Po tolika společných letech je jasné, že mi chybí a jsem si jistý, že i já chybím jemu," řekl Busquets v rozhovoru pro RAC1.

"Zpočátku to bylo velmi těžké. I pro nás to byl šok. My jsme pořád tady, ale představte si, co to muselo být pro něj. Změna města, týmu, herního stylu."

"Pokud nevyhraješ, tak nejsi šťastný. Přeji mu jen to nejlepší. Přál bych si, aby se Leo vrátil, ale vím, že je to velmi těžké."

"Kdyby mu Xavi řekl, že má dveře otevřené, představte si, co bych jako jeho přítel udělal. Předal bych mu pásku. Vždycky bude mít můj obdiv a respekt."

Busquets také pochválil trenéra Xaviho:

"Dodal nám sebevědomí. Tvrdě pracoval, zvlášť v prvních dnech. Nikdo by si neměl myslet, že to bylo pro něj snadné. Bylo mnoho hráčů, kteří neznali jeho nápady. Bylo tam hodně práce, trénování, sledování videí, snaha se zlepšit. Nakonec se mu to povedlo. K tomu se vrátili zranění hráči a přišli také noví."

Xavi je často srovnáván s Pepem Guardilou a Busquets tento důvod chápe:

"Částečně to chápu. Máme nápady, vyhráváme zápasy, děláme věci dobře a náš styl je uznáván. Je to ale minulá éra, která se hodně vyvíjela a s tímto to nelze úplně srovnávat."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 12
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat