ČÍSLA DOKAZUJÍ, ŽE LUCHO POSILÁM NEVĚŘÍ

ČÍSLA DOKAZUJÍ, ŽE LUCHO POSILÁM NEVĚŘÍ

Barça loni v létě podepsala šest nových hráčů, z nichž pouze o jednom se dá říci, že dokázal v prvním týmu uspět. Takový Jasper Cillessen či Paco Alcácer se jen zřídkakdy objevují v plánech Luise Enriqueho.

Barcelona se v létě snažila posílit šíři kádru, ale investice se jí až na Samuela Umtitiho zatím příliš nevyplatila. Klub utratil přes 100 milionů euro a posily v letošní sezóně nenaplnily očekávání.

Ani barcelonský trenér posilám příliš nevěří, což dokazují čísla. Dva z nově příchozích hráčů neodehráli ani 22 % hracího času letošní sezóny (Cillessen a Alcácer) a další dva nedosáhli na 38 % (Lucas Digne a Denis Suárez). André Gomes je na tom o něco lépe, odehrál něco málo přes polovinu možných minut (50,6 %). Jediným hráčem, který udělal dojem, je Samuel Umtiti (78 %).

SAMUEL UMTITI

Francouzský obránce jako jediný začal okamžitě po příchodu podávat přesvědčivé výkony. Odehrál 81,3 % utkání a 77,8 % herních minut. Našel si své místo v obraně, naposledy na levé straně tříčlenné defenzívy, a prokázal své schopnosti a svou oddanost. Vypadá to, že zaplatit za Sama 25 milionů euro byl dobrý nápad.

ANDRÉ GOMES

Portugalský záložník je druhým nejvytěžovanějším nováčkem. Luis Enrique jej využil v 77,5 % utkání, i když co se týká minut, odehrál jich pouze 50,6 %. Zatím to nevypadá, že by svou cenovku 35 milionů euro (plus možné bonusy) byl schopný splácet přínosem týmu, uvidíme však do budoucna. Lucho pokračuje ve svém postoji a Gomese nadále brání a věří mu. Pro většinu fanoušků je však obrovským zklamáním.

LUCAS DIGNE

Jeho herní vytížení pokleslo. V posledních zápasech už tolik využívaný není. V průběhu celé sezóny odehrál 47,8 % utkání a na své konto si připsal 37,7 % herních minut. Barça za levého beka zaplatila 16,5 milionů euro (plus opět možné bonusy), což je cenovka neuměrná jeho výkonům.

DENIS SUÁREZ

Bezpochyby talentovaný záložník. Ve svých 23 letech je stále mladým hráčem, který v barcelonském dresu může převzít ještě hodně odpovědnosti. Zahrál si v 66 % utkání, ale odehrál pouhých 37,2 % minut. Na konci ledna se zdálo, že by ve svém vývoji mohl učinit pořádný krok kupředu, od té doby však jen stěží bojuje o pravidelnější herní vytížení.

JASPER CILLESSEN

Nizozemský gólman nemohl čekat nic jiného, než že bude krýt záda ter Stegenovi a zaskakovat za něj, když se zraní. Přišel na post brankářské dvojky a zachytal si především v Copa del Rey. Celkem odchytal jen 21,9 % zápasů téhle sezóny.

PACO ALCÁCER

Bývalý střelec Valencie byl jednou z nejslibnějších posil, a to hlavně díky svému střeleckému rekordu z předešlé sezóny. Nedotknutelné trio MSN je však i na něj příliš a plní pouze vedlejší roli. Naskočil sice do 41,3 % utkání, ale odehrál pouze 21,3 % z celkového hracího času. Zatím je spíše divákem a jeho přínos je na posouzení.

Přehled statistik letních posil můžete vidět zde:

 


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

posili by měli hrát častěji anebo alespon vždy v 60 minutě 2 naše hráče vystřídat.Možná namýtnete: Ale co kdyby jsme prohrávali?To přece nemůžeme vystřídat hráče A -Týmu za tyto hráče...No upřímě většinou , když prohráváme , tak pak stejně prohrajem takže proč to neskusit....ale na Enriqueho taktiku(nic nedělat , nic neměnit a usmívat se..) to asi nemá no.Ještě že přijde nový trenér , protože Enrique je dobrej , ale nechce nic inovovat(obrovská chyba).Jo a bacha nový trenér se nerovná zlepšení ale něco jiného(ač horšího , či lepšího) :D
PS: Jsem zvědav , co vy nato...

13.04.2017, 09:29
karlos karlos

ha , hned v 1. slově chyba.....sorry...

13.04.2017, 09:30
Caltic8
Administrátor

Když odcházel Zubi, říkal jsem, že nechápu, proč se na něj tak nadávalo. Přestupy za něj byly určitě lepší než za Txikiho a asi nemusím vysvětlovat, proč Fernández (zatím) nepřesvědčuje...

13.04.2017, 11:06

Myslím si, že D. Suárez by mal dostávať o hodne viac priestoru ako Gomes. Gomes jedine možno na DM ale už nech nehrá viac vpredu, tam je pre Barcu asi nulový. Ale späť k Denisovi. Podľa mňa má čo ponúknuť Barce, no hrá sakra málo. Digne tiež nie je na zahodenie. Paco nevie

13.04.2017, 13:22
La Pulga La Pulga

Paco neviem, uvidíme ďalej...proste Gomes najväčšie sklamanie. Do novej sezóny poriešiť hlavne zálohu a priviesť nejakého stopéra, Mathieu už skoro nula bodov čo predvádza.

13.04.2017, 13:27
Nemesis11 La Pulga

Mathieu není no stoperu vůbec špatný, v úterý ho Enrique opět nesmyslně postavil místo alby na levého beka, jinak je podle mě Mathieu slušný stoper

13.04.2017, 13:41
Tarja Nemesis11

Tak tak a hlavně teď plní takovou tu roli obětního beránka. Na někoho se to házet musí...smiley

13.04.2017, 15:55
La Pulga Tarja

Hm ok, asi som to prehnal s tým, že nepredvádza skoro nič, ale stojím si za tým, že s jeho výkonmi spokojný nie som už dlhšiu dobu a cítim, že asi bude potrebné v lete kúpiť stopéra. Neviem či už príde k zlepšeniu formy, má už svoj vek. A určite sa nesnažím hádzať slepo na niekoho vinu, ale musíme uznať, že Barca by mala urgentne riešiť niektoré posty, hlavne asi Iniestov post, ten už kto vie koľko vydrží v Barce...rok, dva, neviem. Stále preukazuje svoju veľkosť, no už cítiť istý pokles a je viac náchylnejší na zranenia. Umtiti samozrejme úžasný nákup. Verím, že jeho forma bude počas rokov gradovať.

13.04.2017, 20:58
Tarja La Pulga

Svůj věk má, ale zdá se mi, že ty horší výkony předváděl právě na tom kraji obrany, jinak je naším problémem spíš celkově bránění než jeden člen obrany. A řešit posty určitě musí, s tím nemůžu než souhlasit, Iniesta a záloha se tu rozebírali už několikrát. smiley Nezbývá než počkat na nového trenéra a uvidíme, s čím přijde on.

15.04.2017, 08:53
Caltic8 La Pulga
Administrátor

Ne že bych pochyboval o Denisově potenciálu, nicméně on je úplně jiný záložník než ten, který nám letos tak moc chybí. A další problém je, že i on se koupil s tím, že možná jednou bude hrát tak a tak.

13.04.2017, 15:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat