CO NÁM UKÁZALA PROHRA S JUVENTUSEM

CO NÁM UKÁZALA PROHRA S JUVENTUSEM

Barcelona bude po třígólovém přídělu od Juventusu potřebovat další zázrak. V úterním zápase Ligy mistrů to pro ni bylo jako déja vu. Luchovi muži odjeli z prvního utkání v Turíně s výpraskem, stejně jako tomu bylo v únoru v Paříži. Tentokrát se však zázračný obrat zdá být o dost těžší... Co nás zápas s Juventusem naučil?

1. Dybala nemusí být nový Messi, ale může se mu přiblížit

Ještě před zápasem Dybala prohlásil, že nemá zájem být novým Messim. "Lidé by měli vědět, že já jsem Dybala a chci, aby to tak zůstalo." Svým výkonem však naznačil, že by se mohl k barcelonské legendě přiblížit.

Ten pravý Messi neměl špatný den. Dá se však říci, že v úterý večer to byl jen jeden malý Argentinec, který rozjel svou show. A byl to ten v červenobílém dresu.

Barcelona se prý Dybalu snažila podepsat v loňském létě a po úterním výkonu, kdy byl Dybala vyprovázen potleskem vestoje, možná trochu zalitovala, že se jí to nepodařilo.

2. V obraně Barcelony je chaos

Jméno Jeremyho Mathieua v základní sestavě bude pro řadu fanoušků ještě dlouho noční můrou a pro některé z nich nejspíše nebylo překvapením, když Barcelona  v Turíně obdržela nejrychlejší gól sezóny.

Dybala se svými 14 brankami na kontě před zápasem zaplnil většinu hlavních titulků, ale Barcelona jakoby tomu nevěnovala nejmenší pozornost. Argentinec otevřel skóre už po 6 minutách a 34 sekundách hry, zatímco Mathieu s Iniestou jen stáli a přihlíželi.

O šestnáct minut později to tu bylo znovu. Dybala dostal v pokutovém území až příliš mnoho prostoru a brilantním zakončením poslal domácí do dvougólového vedení.

Juventus měl i další šance, náskok mohl navýšit Leonardo Bonucci, ale až Giorgio Chiellinu mu ukázal, jak se to dělá.

A znovu to byla chyba v obraně. Chiellini si snadno poradil s bránícím Mascheranem, který vypadal, že jej víc zajímá to, jak Chielliniho zbořit.

Naposledy si barcelonští z výletu v rámci Ligy mistrů odvezli čtyři branky, tentokrát o jednu méně. Pokud by však Higuaín nedostál své pověsti "paliče" v důležitých utkáních, mohlo být ještě hůř.

3. Barcelona ztratila svou identitu

Očekávali bychom, že Barcelona se ze svého posledního výletu poučí, zápas v Turíně však lze označit za takové déja vu.

Hosté vypadali po většinu zápasu ztracení, z rozestavení 3-3-1-3 přecházeli na 4-3-3, což několikrát způsobilo zmatek.

Ano, Sergio Busquets sice chyběl, ale Sergi Roberto s Javierem Mascheranem vypadali naprosto ztracení, zatímco Neymar strávil příliš mnoho času jako křídelní obránce, kde je zbytečně utopen.

Massimilliano Allegri Lucha takticky převálcoval, Dani Alves jenom dokázal, jak moc Barceloně chybí a trojzubec MSN tentokrát nedokázal svůj tým zachránit. Existoval nějaký herní plán? Nevypadalo to tak...

Barcelona si i přesto dokázala vytvořit šance a chybělo jí i trochu štěstí, 3:0 je však stále přesný odraz toho, co se v zápase dělo.

Zázračný obrat není nic, čeho by Barcelona nebyla schopná, stačí se zeptat PSG. Proti Juventusu, který v Lize mistrů neobdržel gól už 441 minut, to však bude jiná písnička.


Zdroje: barcablaugranes.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat