CO NÁM UKÁZALO EL CLÁSICO

CO NÁM UKÁZALO EL CLÁSICO

Barcelona dokázala díky pozdní brance Lea Messiho vyloupit Santiago Bernabéu a nadále se drží ve hře o titul. Co dalšího nám výhra v El Clásicu ukázala?

1. S Messim je všechno možné

Se superlativy se na Lea Messiho nešetří, shrňme si tedy fakty.

Proti Realu Madrid vstřelil svůj 48. gól sezóny, v dresu Barcelony má nyní na kontě 500 branek, je nejlepším střelcem El Clásica vůbec a při nedělní výhře zase jednou dokázal, že je nejlepším hráčem, jakého svět viděl.

Madrid zkoušel všechno, aby jej zastavil. Casemirovi stačilo 11 minut na to, aby za zákrok na Lea obdržel žlutou kartu, Marcelův loket jej poslal s krvavou ránou k zemi, zatímco Ramos si po skluzu s oběma nohama napřed došel pro červenou.

Snažili se Lea zastavit, což jednoduše nedokázali. I když Messi ze zápasu odcházel od krve a potlučený, dokázal jej v 92. minutě rozhodnout a na oslavu před fanoušky jednoduše pozvedl svůj dres.

"Jen si to představte, svůj 500. gól dal zde, vítězný v 92. minutě na Santiago Bernabeu," rozplýval se po zápase Luis Enrique. Nic už si představovat nemusíme, Messi to dokázal uskutečnit.

2. Závod o titul pokračuje a Madrid má problémy

Bezpochyby je Barcelona stále ve hře o titul a nyní je dokonce díky lepšímu skóre ve vzájemných zápasech na čele tabulky. Do konce sezóny zbývá pouhých pět zápasů.

Samozřejmě, že má Madrid zápas k dobru, ale čeká jej i semifinále Ligy mistrů proti Atléticu, což jsou jen další starosti navíc.

Ramosova červená karta také znamená, že Zinedine Zidane má v obraně vážné problémy.

Pepe a Varane jsou zranění, takže na dnešní zápas proti Deportivu má Real k dispozici jediného stopera Nacha.

3. Luis Suárez má potíže

Nyní je to už 5 zápasů, co Luis Suárez nevstřelil branku. Nedá se říct, že by nepracoval pro tým, jeho sebevědomí však nejspíše pokleslo. Zoufale rychle by se potřeboval trefit.

Jeho první dotek s míčem byl na Bernabéu slabší a před Keylorem Navasem spálil vynikající šanci, do které se dostal po skvělém pasu od Andrése Iniesty. Zároveň to byla jeho největší šance v zápase.

Naštěstí pro Suáreze měl Messi svůj den a ještě větším štěstím je možná fakt, že na Camp Nou dnes přijede Osasuna.

Tým ze samotného konce tabulky má nejhorší obranu v lize, která za svá záda pustila 75 gólů v 33 utkáních. Suárez má tedy ideální šanci k tomu. aby se dostal zpět na střeleckou vlnu.


Zdroje: barcablaugranes.com



Diskuze

Messi dneska připraví Suarezovi minimálně 2 góly smiley

26.04.2017, 10:19
Thorin Stevee

Pokud budou hrát o oba. Ale nejspíš ano. Jinak alcacer se mi na křídle líbí. A bojím se na dnešek zalohy, chtěl bych tam vidět Denise.

26.04.2017, 10:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat