CO NOVÉHO PO REPRE PAUZE

CO NOVÉHO PO REPRE PAUZE

Hlavní část kvalifikace na Mistrovství světa v Rusku je za námi a hráči se v posledních dnech postupně vraceli do Barcelony, aby se co nejlépe připravili na následující těžké utkání proti Atléticu. Co nového se během repre pauzy přihodilo?

Většina hráčů byla Valverdemu k dispozici už na včerejším tréninku a pro Messiho s Mascheranem bylo vypraveno soukromé letadlo. Téměř všichni si se svými národními týmy zajistili postup na závěrečný turnaj a zazářil především Messi, který svým hattrickem zachraňoval Argentinu na poslední chvíli. Smutný je naopak Cillessen, Nizozemsko totiž v kvalifikačních bojích selhalo. S ostatními už trénoval i Andrés Iniesta, který se během pauzy zotavoval ze zranění a rád by byl na sobotní utkání proti Atléticu připraven. V následujících řádcích se vám pokusím stručně shrnout to ostatní, co se během posledních dní událo.

Rafinha už opět cvičí

Rafinha se minulou neděli musel znovu podrobit operaci a mimo by měl být zhruba dva a půl měsíce. Do konce roku jej na trávnících nejspíše neuvidíme, ukázal však svou touhu se co nejdříve vrátit, když na sociálních sítích publikoval fotku, na které začal s rehabilitačním cvičením.

Ignorování Ardy jej ovlivnilo fyzicky i psychicky

Arda Turan ještě nenaskočil do žádného zápasu La Ligy a před zápasem proti Irsku si stěžoval, že jeho současná situace, kdy od Valverdeho nedostává žádný prostor, se obrací proti němu.

„Je to už chvíli, co jsem naposled hrál, a není to snadné. Znamená to, že zápasy se pro mě staly spíše záležitostí psychickou než fyzickou. Chci dělat to, co po mě trenér žádá a být součástí historického dne, jako je tento.“

„Musím být připraven psychicky, abych toto utkání zvládl. Jsem připraven, ale uvidíme, jak se mi bude dařit.“

Barcelona přišla o 3,4 milionu eur

Rozhodnutí hrát proti Las Palmas za zavřenými dveřmi stálo Barcelonu 3,4 milionu eur. Klub přišel o peníze z prodeje lístků a dalších služeb, které během zápasu poskytuje.

Zápas Atlética proti Barceloně bude pískat Lahoz

Pro sobotní zápas na novém stadionu Wanda Metropolitano byl jako rozhodčí vybrán Mateu Lahoz. Jde již o třetí vzájemné utkání Atlética s Barcelonou, které Lahoz za poslední čtyři sezóny vedl.

Vidal už na pravém beku hrát nebude

Aleix Vidal po složitém období pod Luisem Enriquem konečně dostává více šancí, podle Ernesta Valverdeho je však týmu prospěšnější na útočnějších pozicích. Vidal už proto nebude hrát na postu pravého obránce, kde už toho letos i tak odehrál málo. Pravá strana obrany je určená Semedovi a zase jednou také Sergimu Robertovi.

Barcelona chce dialog mezi Katalánskem a Španělskem

Po vyhrocené situaci v Katalánsku vydal klub další prohlášení, ve kterém žádá obě strany, aby spolu vedly dialog. V nelegálním referendu si Katalánci odhlasovali nezávislost a podle klubu by vůle obyvatel měla být respektována.

Iniesta prolomil mlčení ohledně situace v Katalánsku

„Nikdy jsem veřejně nekomentoval tak komplexní situace, jako je tahle, s tak rozporuplnými pocity, ale situace, ve které se nacházíme, je mimořádná,“ napsal na sociálních sítích.

„Existuje jedna věc, o které vím, než si ještě více ublížíme: dialog, lidé, kteří to všechno mají na starosti, by měli vést dialog.“

„Udělejte to pro nás všechny. Zasloužíme si žít v míru.“

Nový Camp Nou by mohl mít příjmení už v příští sezóně

Barcelona chce sponzora pro nový stadion sehnat ještě před začátkem projektu Espai Barca a vyjednávání s globálními společnostmi již začala. Přání klubu je nezaprodat jméno stadionu za méně než 200 milionů euro.

Neymar chce, aby byla Barcelona vyřazena z Ligy mistrů

FC Barcelona a Neymar se nerozešli v dobrém, na stole zůstalo několik nedořešených věcí a obě strany se navzájem nahlásily na FIFA.

Kromě toho měl Neymar dokonce požádat UEFA, aby Barcelonu vyřadila z Ligy mistrů kvůli nevyplaceným bonusům za loajalitu. To však UEFA striktně zamítla a Neymarovým právníkům odpověděla, že o ničem takovém ani v nejmenším neuvažovala.

Gomes vyvrátil, že by Messi vybíral sestavu

V portugalských médiích se objevily zprávy, že André Gomes prohlásil, že sestavu Valverdeho týmu vybírá Leo Messi. Portugalec si během repre pauzy našel čas na to, aby cokoliv podobného vyvrátil.

„Neřekl jsem nic proti Messimu ani trenérovi, celé to bylo vymyšlené.“

„Lea i Valverdeho až příliš respektuji na to, abych něco podobného vykládal.“

Barcelona by mohla podepsat Coutinha v lednu

Výkonný ředitel Barcelony po představení předpokládaných příjmů ve výši 897 milionů euro prohlásil, že klub má potřebné prostředky ke koupi jakéhokoliv hráče.

„Jsme připraveni koupit Coutinha nebo jakéhokoliv jiného hráče, kterého si trenérský tým v zimě vyžádá.“

„Chceme mít co nejlepší tým to půjde. Klub bude trvale udržitelný, nechceme ztráty. Pokud by k tomu došlo, poohlédneme se po dalších příjmech. Prezentujeme pro tuto sezónu čísla, která jsou vyšší oproti všem klubům na světě.“

Milán chce v lednu získat Deulofeua na hostování

Italský klub chce Gerardovi nabídnout více herních minut, po příchodu Dembélého a jeho předpokládanému návratu po zranění totiž místo v základu Barcelony jisté nemá. Klub však jeho odchod vyloučil a minimálně do konce sezóny chce hráče udržet.

Záležet ale bude i na herním prostoru a roli v týmu, kterou Deulofeu v následujících týdnech dostane. Trenér španělské reprezentace mu totiž sice věří, pokud by však nehrál, těžko by jej do reprezentace povolal. Právě na to Milán sází a věří, že Deulofeu by se v Itálii cítil líp.

Barcelona chce prodat Paca, Vermaelena i Ardu

Pepa Seguru čeká nejednoduchý úkol – najít nový domov hráčům, které Valverde nechce. Klub udělal v létě několik chyb, mezi které patří i neschopnost zbavit se hráčů, které trenér nepotřebuje. To přiznal i prezident Bartomeu s tím, že je potřeba je v budoucnu napravit.

Ernesto Valverde navíc nerad pracuje se širokým kádrem, takže Pepa Seguru čeká dost práce.

O Ardu Turana měl zájem Galasaray, z přestupu však nakonec sešlo. Podle tureckých médií by měl zájem i Arsenal. Určitě by ale nezaplatil 40 milionů eur, které Barcelona zaplatila Atléticu.

Vermaelena chtěl Valverce udržet na úkor Marlona, u kterého raději upřednostnil hostování a více herních minut. Belgičanovi i řekl, že je s jeho výkony na tréninku spokojený, jako čtvrtý stoper však má být trpělivý. Vermaelen ale potřebuje před mistrovstvím světa hrát, takže není vyloučen jeho zimní odchod. Zájem projevil Anderlecht.

Posledním na seznamu je Paco Alcácer, který letos odehrál zápas proti Betisu a 33 minut proti Alavésu, od té doby však neodehrál ani minutu.

Bude Xavi trénovat Katar?

Xavi Hernández je v Kataru hvězdou a v nedávném rozhovoru prozradil, že nevylučuje možnost trénovat katarskou reprezentaci. Katar bude v roce 2022 pořádat Mistrovství světa a jeho reprezentace se tím pádem automaticky kvalifikuje.

„Proč ne?“ reagoval Xavi na dotaz, zda by tuto možnost zvažoval. „Uvidíme. Nemám dostatek zkušeností, trenérský tým, nic z toho… Ale alespoň mám výhodu v tom, že znám katarské hráče a prostředí.“

Xavi také znovu zopakoval, že stát se jednou trenérem Barcelony „by byl sen.“ Ke svému působení v Kataru ještě dodal: „Jsem tu, abych jim pomáhal zlepšovat se a aby pak byli konkurenceschopní na Mistrovství světa. Mým cílem je stát se trenérem.“

Filipe Luis je fanoušek Piquého

Obránce Atlética Madrid by si přál, aby více fotbalistů bylo jako Piqué s Arbeloou.

„Jsem fandou Piquého, i když občas nesouhlasím s tím, co říká. Ale troufá si to říkat, stejně jako Arbeloa. Ti dva se nebojí říkat to, co si myslí a ani se před tím později neschovávají. Velmi dobře pro ně, je to obdivuhodné a přál bych si, aby víc hráčů bylo jako oni.“


Zdroje: sport-english.com, goal.com, fcbarcelona.com



Diskuze

smiley veľmi pekné zhrnutie. prehľad a cit pre tú správnu informáciu Ti rozhodne nechýba.

13.10.2017, 16:47
Migueli
Systémový administrátor

Krásný a přehledný souhrn. Díky.

14.10.2017, 08:00

Diky obema, ono toho bylo tolik, ze mi v podstate ani nic jineho nezbyvalo smiley

14.10.2017, 13:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat