CO NOVÉHO V KATALÁNSKU

CO NOVÉHO V KATALÁNSKU

Každým dnem se objevují zprávy o tom, jak je příchod Coutinha či Dembélého za rohem, ale kde nic, tu nic. Do debaty se vložil už i sportovní manažer Barcelony, jeho optimistické prohlášení však rychle spláchlo vedení Dortmundu i Liverpoolu. Mezitím se k Barceloně připojil Paulinho, po jehož příchodu  však jen zesílilo volání fanoušků po odchodu prezidenta Bartomeua. Pojďme si shrnout dění kolem našeho milovaného klubu za poslední dny, a to nejen v rovině přestupových spekulací.

Valdés ukončil kariéru

Dlouholetá jednička Barcelony, Victor Valdés se ve svých pětatřiceti letech rozhodl pověsit brankářské rukavice na hřebík. Valdés se po odchodu z Barcelony neprosadil v Manchesteru United, odkud odešel na roční hostování do Standardu Lutych, aby se poté vydal na svou poslední štaci do Middlesbroughu. Tam pod Aitorem Karankou odchytal 22 zápasů a i když měl i teď nabídky od takových klubů jako je Betis, Deportivo, Las Palmas či Lisabon, rozhodl se svou fotbalovou kariéru ukončit, aby se mohl věnovat televizní společnosti, kterou založil se svými přáteli.

Krátké shrnutí Vickyho úspěchů :-)

Klub brání Bartomeua

Po tom, co hned několik médií informovalo o tom, že s přestupem Paulinha má co dočinění prezident Josep Maria Bartomeu a jeho osobní zájmy, vydal klub prohlášení, ve kterém Bartomeua brání a označuje podobné zprávy za nepravdivé. Zároveň vyzval autory, aby svá prohlášení odvolali, jinak je klub i sám prezident připraven podniknout příslušné právní kroky.

Vedení klubu je zároveň zklamáno kampaní, která se proti Bartomeuovi rozjela na sociálních sítích. Nespokojení fanoušci ve velkém sdílejí příspěvky s hashtagem  a Bartomeu a jeho rodina se prý stali i terčem řady výhružných zpráv. Podle mluvčího Barcelony, Josepa Vivese, se jedná o "zmanipulovanou a uměle vytvořenou kampaň," která má poškodit prezidentovu pověst.

Barcelona není k Dembélému ani o milimetr blíže, u Coutinha nic nového

Pep Segura začíná připomínat slona v porcelánu, který díky svým nešikovným řečem klesá v očích fanoušků čím dál hlouběji. Nejprve víceméně hodil prohru v prvním kole Superpoháru na Piquého a když se pokusil napravit si reputaci s pozitivními zprávami o příchodu Dembélého a Coutinha, schytal pořádně studenou sprchu.

Podle výkonného ředitele Borussie Dortmund, Hanse-Joachima Watzkeho, není Barcelona k podpisu Dembélého "ani o milimetr blíže" a kluby spolu prý už 9 dní nemluvily. Budoucnost Francouze je stále ve hvězdách, Borussia však nechce ze svých požadavků ustoupit a čeká na další tah Barcelony.

Mezitím trenér Liverpoolu, Jurgen Klopp, po Segurově výstupu prohlásil: "Nemám k tomu ze své strany co říct. Už jsme řekli, co jsme museli. Není nic nového."

"O jeho přístupu nemám co říct. Měl zraněná záda, lékařský tým si nijak nestěžoval."

Tak komu sakra věřit?!

 Sergi Roberto se rozhodne o své budoucnosti

Odchovanec Barcelony je frustrován nedostatkem důvěry a příchod Paulinha jen prohloubil jeho nespokojenost. Zájem by o něj mělo hned několik klubů, které jsou připraveny zaplatit výkupní klauzuli ve výši 40 milionů eur. Sergi by preferoval přesun do anglické Premier League, kde o něj stojí Chelsea s Manchesterem United, o své budoucnosti se prý rozhodne ještě během tohoto týdne.

Barcelona chce další hostování pro Sampera

Budoucnost dalšího barcelonského odchovance stále visí ve vzduchu a nikdo pořádně neví, jak to se Sergim Samperem vlastně bude. Barcelona by jej nejradši poslala na další hostování, vedení klubu totiž stále vidí Samperovu budoucnost v prvním týmu, a zájem o hostování by prý měli Las Palmas, Saint-Etienne a Girona. Sám hráč má však jiný názor a i když v minulosti odmítl lákavé nabídky z Premier league, nyní by preferoval trvalý přestup.

PSG Draxlera neprodá

Dalším hráčem, o kterého by prý Barcelona měla mít po odchodu Neymara zájem, je Julian Draxler. Hráčův agent se však vyjádřil jasně: "Draxler zůstane, toto léto se nikam nepřesune. Klub s ním do budoucna počítá, zůstane v Paříži."

PSG zároveň během včerejší odvety přidalo následující tweet... Vysmívá se nám? V Paříži asi rychle zapomínají... 6:1!

A zase ti dva... Situace okolo Coutinha a Dembélého je složitá

K nekončící telenovele se během prezentace Paulinha vyjádřil i sportovní ředitel Robert Fernandez, podle kterého se jedná "o velice složitou situaci."

"Nejen pro Barcu, ale pro každý tým, který hledá top hráče, je situace na trhu velmi složitá. Neexistují výkupní klauzule, takže je to ošidnější. Ano, jednáme s kluby o několika přestupech a doufejme, že se nám je podaří uzavřít co nejrychleji to půjde."

Messi stále ještě nepodepsal novou smlouvu

Lionel Messi měl podepsat prodloužení kontraktu po návratu na předsezónní přípravu, k ničemu takovému však zatím nedošlo. Podle viceprezidenta Jordi Mestreho je "vše dohodnuto a čekáme jen na datum." Vše je, jak má být, jen ten podpis pořád nikde.

"Prodloužením Lea jsme si zcela jisti a pracovali jsme na tom dlouho. Vše vypadá dobře a bylo by velkým překvapením, kdyby k podpisu nedošlo."

No jo, ale nebyl překvapením i Neymar?

O dresy Paulinha nebyl zájem

Jak už všichni jistě víme, dnes proběhla na Camp Nou prezentace nové brazilské posily, barcelonští fanoušci však z příchodu Paulinha očividně nijak zvlášť odvařeni nejsou. Podle goal.com se během dneška neprodal žádný dres s jeho jménem.

Suárez si odpočine

Luis Suárez dohrával včerejší zápas s bolestí kolene a podrobnější testy bohužel ukázaly, že si uruguayský střelec nekopne asi 4 týdny. Společně s ním se na marodku přidal i Gerard Piqué, který však má pouze natažené tříslo a měl by chybět jenom v prvním kole La Ligy proti Betisu.

Nominace FIFA na nejlepšího fotbalistu sezóny

Do čtyřiadvacetičlenné nominace FIFA na nejlepšího fotbalistu sezóny 2016/17 se z barcelonských dostali Messi, Iniesta a Suárez. Mezi kandidáty na nejlepšího trenéra nechybí ani bývalý trenér Barcelony, Luis Enrique.

Černá tečka na závěr

Závěrem dnešního dne obletěly svět jedny z nejhorších možných zpráv. V centru Barcelony na La Ramble došlo k teroristickému útoku, kdy dodávkový vůz najel na chodník do několika lidí. Podle posledních zpráv je na místě nejméně 13 mrtvých a dalších 80 raněných. A my tu řešíme takové kraviny... K útoku se už stihl přihlásit Islámský stát.

Před všemi úvodními zápasy La Ligy bude na památku obětí držena minuta ticha.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com, goal.com, twitter.com, barcablagranes.com



Diskuze

Bože, ať už je tohle přestupní období u konce. Nepamatuju, že by se to někdy takhle táhlo..

18.08.2017, 10:16
Tarja K4sum1

Fabregas...smiley

18.08.2017, 14:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat