CO NOVÉHO V KATALÁNSKU

CO NOVÉHO V KATALÁNSKU

Přestupní období je konečně za námi a zatímco v médiích doznívají různé spekulace či dovysvětlování, hráči se vydali plnit reprezentační povinnosti. Pojďme si shrnout, co se za poslední dny kolem katalánského velkoklubu dělo.

Zraněný Rakitic

Na začátek nic moc pozitivního. Ivan Rakitic včera zmeškal zápas proti Turecku a důvodem bylo zranění stehna, které si přivodil v zápase proti Kosovu. Podle fotbalové federace Chorvatska by nemělo jít o nic vážného, jeho start proti Espanyolu a Juventusu je však ohrožen.

Soler málem oznámil Messiho odchod

Ke kurióznímu momentu došlo během tiskové konference Alberta Solera, sportovního ředitele Barcelony, když prohlásil: "Leův odchod ovlivnil sportovní stránku věci." Někteří možná stihli zpanikařit, Soler byl však hned vzápětí opraven a mluvil samozřejmě o Neymarovi. Zřejmě je ohledně situace v Barceloně také lehce zmaten. :-)

Pelé brání Paulinha

Vůbec poprvé se k nové posile Barcelony vyjádřil sám legendární Pelé, který vyzdvihoval jeho kvality. "Barcelona toto léto utrpěla nějaké změny, ale jsem si jistý, že Paulinho hodně lidí překvapí svou silou a osobností. Když odcházel do Číny, měl nabídky z Německa, Itálie...ale šel do Číny, protože teď jsou to agenti, kdo rozhodují, kde by měl hráč hrát, to oni prodávají hráče. Fanoušci by si mohli myslet, že není moc dobrým hráčem, protože hrál v Číně, ale byl tam, protože neměl na výběr. Je to odlišné od mé situace, já jsem se mohl rozhodnout a rozhodl jsem se zůstat v Brazílii."

Neymar opět střílí do Bartomeua

Prezident Barcelony v rozhovoru pro deník SPORT vyjádřil své zklamání nad způsobem, jak se Neymar vypořádal se svým odchodem, a litoval toho, že jeho otci věřil. Neymara to nenechalo chladným a na Instagramu k jeho slovům napsal komentář: "Tento prezident je vtip."

Pokud dojde k osamostatnění Katalánska, Barcelona si může zvolit, kterou ligu bude hrát

Alespoň podle Gerarda Estevy, prezidenta katalánské Unie sportovních federací.  "Pokud se Katalánsko odtrhne od Španělska, Barcelona bude mít ten luxus, že si může zvolit, kterou ligu chce hrát." Jeho slova jsou však v rozporu se slovy Javiera Tebase, prezidenta La Ligy, podle kterého by muselo dojít ke změně pravidel, což by musel schválit parlament.

Paulinha se zastal i Manzano

Kritika Paulinha znepokojila i Gregoria Manzana, bývalého trenéra Atlética Madrid, který v současnosti vede čínský celek Guizhou Hengfeng Zhicheng. "Nemluvíme o jen tak nějakém fotbalistovi, ale o velmi důležitém, nejlepším v čínské lize, který s Guangzhou vyhrál šest titulů a který reprezentuje Brazílii."

"Je velmi soutěživým hráčem. V Číně si vedl dobře a myslím, že se mu to podaří i ve Španělsku. Paulinho je technicky dobře vybavený. Dokáže vystřelit z dálky, může otvírat obrany. Má všechny rysy, které v Barceloně dobře fungují."

Udělá Juventus z Iniesty nového Pirla?

A zase ty spekulace... Andrés Iniesta v zápasech španělské reprezentace ukázal, že je zpátky ve formě a podle Tuttosport se dostal do hledáčku italského mistra. Iniesta totiž stále ještě neprodloužil s Barcelonou, čehož by Juventus chtěl využít a zvažuje, že barcelonskému kapitánovi nabídne smlouvu. S tím už má Stará dáma zkušenosti, v roce 2011 podepsala v rámci volného přestupu Andreu Pirla, který se na několik let stal velmi důležitým hráčem a ukázal, že do důchodu ještě nepatřil.

Raiola si brousí zuby na Xaviho Simonse

Známý hráčský agent Mino Raiola se objevil v tréninkovém centru Barcelony, kde nejspíše domlouval zastupování jednoho z nejslibnějších hráčů La Masie, Xaviho Simonse. Raiola totiž sledoval Xaviho zápas společně s jeho otcem, který jej doteď zastupoval, a také s ním odjel ve stejném autě.

Jak se Barcelona rozmyslela na poslední chvíli

Prezident Nice, Jean-Pierre Rivere, vyprávěl pro francouzský Canal+, jak to bylo s přestupem Seriho do Barcelony.  "Kluby se dohodly na ceně 40 milionů euro, ale situace se na poslední chvíli změnila." Těsně před koncem přestupního období měl Rivere telefonát od Juliena Fouriniera, generálního ředitele Nice. "Jeane Pierre, vůbec tomu nerozumím. Právě mi volala Barcelona. Bartomeu, tak trochu v rozpacích, mi oznámil, že nechtějí Seriho."

Následující den bylo vše potvrzeno. "Byla to v podstatě hotová věc. Pokud bych se vžil do Seriho situace, je to velmi těžké. Byl blízko svému vysněnému přestupu do Barçy, ale ten se přes noc sesypal." Seri poté obvinil vedení Nice za to, že šlo o jejich chybu, protože chtěli o 10 milionů navíc. Nevěděl totiž, že dohoda již byla hotová. "Šel jsem do klubových kancelářích a žádal jsem vysvětlení," vyprávěl novinářům.

A co nás čeká teď?

Hráči se postupně vrací z reprezentačních srazů a v Barceloně je čeká rušný měsíc. Hned v sobotu je na programu katalánské derby s Espanyolem, po kterém následuje zápas Ligy mistrů proti Juventusu. Dvě náročná utkání, ve kterých by mohl debutovat Ousmane Dembélé. Tím to však nekončí, Valverdeho svěřence čeká v září celkem 6 utkání, z toho 4 ligová a 2 v Lize mistrů.

Program na září:

9. 9. 2017

  • FC Barcelona - Espanyol  (20.45), La Liga

12. 9. 2017

  • FC Barcelona - Juventus (20.45), Liga mistrů

16. 9. 2017

  • Getafe - FC Barcelona (16.15), La Liga

19. 9. 2017

  • FC Barcelona - Eibar (22.00), La Liga

23. 9. 2017

  • Girona - FC Barcelona (20.45), La Liga

27. 9. 2017

  • Sporting CP - FC Barcelona (20.45), Liga mistrů

 


Zdroje: sport-english.com, as.com, marca.com



Diskuze

Víc jsem toho bohužel nestihla smileysmiley

06.09.2017, 09:11
pmadar1 Tarja

perfektné. balzam na duši po dvoch týždňoch túlania. výborný výkon smiley

06.09.2017, 20:17

Super shrnutí!!! Děkujismiley

06.09.2017, 17:09
Migueli
Systémový administrátor

Pecka. Žádné zbytečné kecy, jen ke všemu to podstatné. Super smiley

06.09.2017, 17:44

Co se týká toho katalánska,tam by mohla hrát i francouzkou Ligue1,nemaj to daleko smiley Proboha jaká změna pravidel,když tam mohla hrát i F.C.Andorra

06.09.2017, 21:36
Tarja Maximus80

To by byl trest...smiley Ja myslim, ze kdyz by k tomu doopavdy doslo, cemuz teda moc neverim, tak by si La Liga nejvetsi tahak ligy nenechala jen tak uplachnout a nejak by to poresili...

06.09.2017, 22:48

Diky za kladne reakce, asi to tak budu delat casteji, kdyz se nestiha. smiley

06.09.2017, 22:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat