CO TEĎ S OBRANOU?

CO TEĎ S OBRANOU?

Výbuch proti Levante, první ligová prohra Barcelony v této sezóně, způsobil to, že do popředí diskuzí se znovu dostalo zásadní téma, které se na nějakou dobu odsunulo - příchod nového středního obránce.

Z historického hlediska byl s touto pozicí vždycky problém. Hra Barcelony vyžaduje do středu obrany velmi specifické hráče, čímž se ze získání nového stopera stává jeden z nejsložitějších úkolů.

Od odchodu Puyola Barcelona vynaložila peněžní prostředky i úsilí, aby za něj našla náhradu. Povedeným nákupem se stal Samuel Umtiti, je však evidentní, že problém ještě není zcela vyřešen.

V současné době má Barça do příští sezóny zajištěné služby pouze Gerarda Piquého. U ostatních tří adeptů se objevují pochyby, ať už z důvodů výkonů či smluvního vztahu.

UMTITI

Piquého parťák ze základní sestavy. Francouzský obránce předvádí od svého příchodu skvělé výkony, jeho smlouva je však ožehavým tématem. Končí v roce 2021 a zahrnuje výkupní klauzuli pouhých 60 milionů euro.

Umtiti tuhle částku využívá při jednáních ohledně nové smlouvy, pro velké evropské kluby by totiž nepředstavovala žádnou překážku. I když by Barcelona chtěla vyjednávání co nejdříve dovést do úspěšného konce, za každou cenu to nebude.

Navíc, od té doby, co Samuel hovořil o své smlouvě s francouzskými médii, jeho výkony šly dolů.

VERMAELEN

O belgickém obránci, který je na pozici třetího stopera, Valverde vždycky mluvil jenom v dobrém. Problémem však jsou častá zranění.

V této sezóně měl Thomas celkem štěstí a tolik jich neutrpěl, zápas proti Levante však Barce připomněl, jak snadno může být Belgičan ze hry.

Klub si zkrátka není jistý, zda na jeho služby může ve středně dlouhém až dlouhém horizontu spoléhat. Jeho smlouva navíc končí v roce 2019, vedení tedy musí jednat a situaci vyřešit. Najde pro něj vhodný klub, aby z jeho prodeje alespoň něco káplo, nebo mu smlouvu prodlouží? Kdoví.

YERRY MINA

Velká neznámá. Nikdo si není pořádně jistý, zda tento obránce vůbec na Barcelonu má.

Odehrál toho sice málo, ale jeho výkon proti Levante byl, upřímně řečeno, otřesný. Většina obdržených branek šla právě za ním.

Valverde zpočátku ukázal, že mladému Kolumbijci příliš nevěří, záměrem klubu však bylo, aby si Mina zvykl a v klubu zůstal. Nicméně, velkou nevýhodou Miny je také omezení počtu cizinců v kádru. Jeho přítomnost by totiž mohla bránit příchodu hráčů jako je např. Arthur

POTŘEBA NOVÉ TVÁŘE

Když si situaci shrneme, bylo by pro Barcelonu vhodné, aby se v létě o získání kvalitního středního obránce snažila. Aby byl zvyklý na Španělsko a měl nějaké zkušenosti z La Ligy by při rozhodování určitě mělo hrát důležitou roli.

Ideální posilou by v tomto ohledu mohl být Clement Lenglet ze Sevilly, jehož výkupní klauzule činí 30 milionů euro a který je právě s příchodem do Barcelony spojován. Teď, když se znovu objevují pochyby, se Francouz zdá být rozumným řešením pro posílení obranných řad.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Ehm, what?

Stále dokola... Klub má k dispozici 5 kvalitních hráčů do středu obrany. Základem je budoucí kapitán Piqué, k němu Umttiti, náhradníky tvoří trojice Mina,Vermalen a Marlon, na kterého se jaksi zapomíná. Minimálně jedem bude muset z kola ven a viděl bych to na věčně zraněného Thomase,byť jeh výkony jsou v pořádku. Nelze se však spoléhat na hráče, kterej se zraní kdykoliv, když se zvedne vítr...

Že Mina dělá chyby je logické, poněvadž střední obránce se musí nejdříve alespoň trochu sehrát s týmem, gólmanem a naučit se návyky hry... Pokud to pravidla o zahraničních hráčích umožní, nechal bych si dvojici Mina Marlona a love pustil za za TOP útočníka (Hazard/Grizzi) a záložníka/y (Arthur, ideálně i Thiago). Howg...

16.05.2018, 08:56
Paulie robin

no a blížiš sa k cenovke 200 mil :D ak nie prekračuješ...

16.05.2018, 20:48

De Ligt.

16.05.2018, 23:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat