DE JONG POTVRDIL ZÁJEM BARCELONY, AJAX VŠAK ŘEKL JASNÉ NE

DE JONG POTVRDIL ZÁJEM BARCELONY, AJAX VŠAK ŘEKL JASNÉ NE

Katalánský velkoklub je v posledních dnech intenzivně spojován se zájmem o záložníka Ajaxu, což potvrdil i sám hráč, vedení nizozemského klubu však řeklo jasné ne.

Jméno Frenkie de Jong je v posledních dnech vehementně skloňováno v souvislosti s přestupem do Barcelony a sám hráč v rozhovoru  pro Voetbal International potvrdil, že zájem Katalánců je reálný. Momentálně se však soustředí především na Ajax.

"Řeknu to jednoduše, jsem hráčem Ajaxu, takže z respektu k nim teď  o zájmu Barcelony příliš mluvit nebudu. Samozřejmě, že se o mě zajímají, všichni to vědí, ale jak už jsem řekl, jsem teď hráčem Ajaxu."

De Jong si samozřejmě nemohl nevšimnout, že zaplnil titulní stránky řady španělských novin. "Zaznamenal jsem to. Ze začátku to bylo příjemné, ale teď už mě to nezajímá. Je sranda, když se vidíte ve španělských novinách, ale už to neřeším. Chci se stoprocentně soustředit na svůj tým." S Ajaxem se totiž snaží kvalifikovat do skupinové fáze Ligy mistrů a očividně se nechce nechat rozhodit.

Vyjádřil se také k nedávným komentářům Xaviho, který byl ohromen jeho schopnostmi. "Bylo příjemné to číst. Vždycky je příjemné, když o vás hráč jako Xavi něco takového řekne."

Námluvám Katalánců se záložníkem Ajaxu vystavil stopku prezident nizozemského klubu Marc Overmars. Vedení Barcelony se jej neustále snaží přesvědčit, aby De Jonga pustil, ten však své stanovisko nemění: Frenkie De Jong je pro sezónu 2017/18 součástí plánů trenéra Ajaxu Erika ten Haga a vedení klubu nemá nejmenší úmysly jej toto léto prodávat.

Barcelona tak trochu pozměnila svou strategii a bude sledovat, jestli se Ajaxu podaří splnit cíl v podobě kvalifikace do Ligy mistrů. Pokud by nizozemský klub postoupil, spoléhá vedení Barçy na to, že by k vyjednávání mohl být otevřenější a na Overmarse by ještě zatlačilo. Do karet by jim hrálo i to, že sám hráč by údajně přestoupit chtěl.

 


Zdroje: sport-english.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat