DENIS SUÁREZ VĚŘÍ, ŽE TOHLE BUDE JEHO ROK

DENIS SUÁREZ VĚŘÍ, ŽE TOHLE BUDE JEHO ROK

Šikovný záložník by v nadcházející sezóně rád využil uvolněného místa v týmu.

Denis Suárez se momentálně připravuje s týmem na turné v USA a před tréninkem v Portlandu pohovořil s novináři hned o několika tématech. "Vím, že se musím posunout," začal o své budoucnosti s ohledem na to, že po odchodu Andrése Iniesty je potřeba zalepit díru v záloze. A toho by právě galicijský záložník rád využil.

"Jdu do sezóny s velkým sebevědomím. Toužím po tom, aby pro mě byl tenhle rok rozhodující a abych dostával více prostoru než v předešlých sezónách. Cítím, že tenhle rok bude jiný. Doufám, že využiju mezery, které tu po sobě nechali ti, co odešli."

Novináři se samozřejmě vyptávali i na novopečenou posilu, brazilského Malcoma. "Je to hodně přímočarý hráč, dobrý jeden na jednoho, specializovaný na křídlo a takových v týmu tolik nemáme. Je u nás vítám, protože dokáže týmu hodně pomoci."

Když se řeč stočila znovu na jeho vlastní situaci, zmínil, že měl soukromý rozhovor s Ernestem Valverdem. "Mluvil jsem s ním, stejně jako ostatní. Chci zůstat a on chce to samé. Pokusím se přesvědčit ho, že můžu hrát a v přípravě ze sebe vydám to nejlepší."

Iniesta je pryč, bylo by tedy na čase, aby se Denis naplno chytl. "Požádal mě, abych učinil krok vpřed. Vím, co ze sebe musím vydat a věřím, že to dokážu. Ztráta Andrése je obrovská rána, ale já doufám, že toho využiju k tomu, abych hrál více než dříve."

Denis Suárez in training at the Ciutat Esportiva before leaving for the US

Celé léto se hodně spekuluje o příchodu dalšího záložníka, nejvíce pak o De Jongovi či Rabiotovi. "Nevím, jestli je potřeba, aby přišli další hráči, kteří hrají stejný post jako já. Není to moje rozhodnutí. Pokud by přišli, byla by větší konkurence stejně jako v předešlých letech."

Tým zatím posílili Arthur a Lenglet. "Bez problémů zapadli, i když je pravda, že Arthurovi to kvůli jazykové bariéře trvá o trochu déle. Byl také zvyklý na jiný fotbal, musí se přizpůsobit. Lenglet přichází jako člen základní sestavy Sevilly a jsem si jistý, že nám hodně pomůže."

Řeč padla i na nečekaný přestup Cristiana Ronalda do Juventusu. "Je to jeho rozhodnutí. Byl důležitým hráčem pro ligu a pro Madrid, ale asi měl své důvody."

Jmenování Luise Enriqueho jako nového kouče španělské reprezentace se podle Denise povedlo. "Je to velice dobrá volba. Přivedl mě zpátky do Barcelony a doufám, že dostanu dostatek minut, abych se do reprezentace mohl probojovat. Zatím mě nepovolali."

Na závěr se novináři vyptávali na spojené turné s barcelonskými ženami. "Je dobré, že ženy jsou propagovány v Americe. Je to další pozitivní přínos toho, co klub dělá."


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

No...Iniesta je pryč,Gomes na odchodu,Paulinho pryč,tak snad zase nebude jen páté kolo u vozu.Hodne záleží na tom,kdo odnese příchod Malcolma a taky na tom,jakou formaci budeme hrát.V idealnim případě může být 3 v pořadí:
Cout./Dembele-Suarez-Messi/Malcolm
Denis/Arthur-Busq-Raketa
V tom horším(a podle me realnym) případě bude až 5:
Sua
Coutinho/Dembele-Messi-Malcolm
Raketa/Busq-Arthur/Posila/Denis

26.07.2018, 15:47

Tenhle klučina umí a doufám, že se prosadí... Podobnej styl jak Andrés, dokáže zahrát v záloze i na křídle, prakticky bude okupovat stejné pozice jako Coutinho. Bude dost záležet na systému a rozestavení, co bude Valverde nejčastěji praktikovat. Osobně si ale myslím, že bude točit jak sestavou, tak rozestavením, aby byla Barca co nejméně čitelná... Z tohoto kádru může poskládat velmi slušně cokoliv od klasického 442 přes 4231 po tradiční 433. Chce to jen dávat Denisovi šance. Ostatně, v jeho věku byl i Iniesta náhradníkem a trpělivě čekal na příležitosti. U Denise se mi přesně tohle líbí, že se chce za každou cenu prosadit v Barce a netrucuje jako jiní, kteří odehrají obdobné množství minut...smiley

29.07.2018, 07:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat