Důvody, které brzdí jednání s Raphinhou

Důvody, které brzdí jednání s Raphinhou

Brazilský křídelník Raphinha je jedním z barcelonských cílů pro nadcházející sezónu. Xavi a vedení klubu dali souhlas k jeho podpisu a mezi jednotlivými stranami již mělo dojít ke kontaktu. Vyjednávání jsou však v tuto chvíli na mrtvém bodě.

Stávající hráčův klub Leeds nechce v této důležité fázi sezóny situaci řešit, aktuálně totiž bojuje o udržení v Premier League. Druhým důvodem je také to, že v Barceloně čekají na výsledky jednání s Ousmane Dembélém, který stále nevyloučil pokračování na Camp Nou.

Barcelona zahájila jednání s Raphinhou před několika měsíci. Hráč, který má s anglickým klubem smlouvu do roku 2024 vyjádřil ochotu do Barcelony přestoupit. Některé zdroje dokonce uvedly, že by s hráčem měly být všechny podmínky domluveny. Katalánci se však zatím nedohodli s Leedsem. V tuto chvíli je totiž anglický celek pouze dva body nad pásmem sestupu a z toho důvodu zatím neprobíhají žádná jednání, i přesto, že v Anglii moc dobře o zájmu Barcelony vědí.

Ani Katalánci se zatím o tomto kroku plně nerozhodli, protože původním záměrem je podepsat Raphinhu pouze v případě odchodu Dembélého. Někteří členové klubu však jeho podpis hájí i za předpokladu prodloužení s Francouzem, jelikož dokáže zahrát na obou křídlech. 

Raphinha v této sezóně odehrál 32 zápasů, vstřelil 10 gólů a připsal si 3 asistence. Kromě Barcelony se o hráče, jehož agentem je Deco, zajímá také West Ham. V Anglii se mluví o ceně 40-50 milionů eur. V případě, že by Leeds sestoupil má být jeho cena 25 milionů eur, což by byla pro Barcelonu mnohem přijatelnější varianta.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

snad spadnu a dojde za tych 25

06.05.2022, 16:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat