EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: VALVERDE VYHLÍŽÍ NOVOU SEZÓNU

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: VALVERDE VYHLÍŽÍ NOVOU SEZÓNU

Hlavní trenér barcelonského áčka se pro klubový web rozpovídal nejen o nadcházející sezóně.

Ernesto Valverde načal svou druhou sezónu coby hlavní kouč FC Barcelony a pro BARÇA MAGAZÍN poskytl exkluzivní rozhovor. V něm nemluvil pouze o svých svěřencích a o plánech do nové sezóny, ale dotkl se také témat jako je Mistrovství světa a s ním spojené používání VARu či odchod hlavní hvězdy Realu Madrid do Itálie.

HLEDÁNÍ KONZISTENCE

"Rád bych udržel stejného týmového ducha, jako jsme měli v loňské sezóně. Není to vždycky snadné, udržet jej po celou sezónu, zvláště pak v týmu jako je ten náš, který se vždy snaží útočit."

"Celkově nám soupeři nezabránili v tom, abychom hráli svoji hru a to je zásadní, pokud si chcete udržet konzistenci a skončit jako šampióni. Myslím, že tohle si musíme udržet. Vyvinuli jsme obrovské úsilí, abychom drželi pohromadě, a to v obraně i v útoku.

"Proti Římu jsme měli příšerný den a při takovýchto výjimečných situacích musíme být opatrní. V podobných soutěžích, jako je Liga mistrů nebo Mistrovství světa, se vám všechno může sesypat jen díky jedné chybě v jediném dni. Musíte se obzvláště soustředit."

VYSOKÉ NÁROKY

"Byly tu sezóny, kdy Barça vyhrála vše, nebo kdy vyhrála 5 ze 6 možných trofejí, takže je jasné, že klub toho chce vždycky vyhrát co nejvíc. Ale nemůžete toho vždycky vyhrát hodně, je to velice obtížné. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je být nejlepší od prvního dne až po ten poslední, ale to vám zaručí jen ligu. Liga mistrů nebo Mistrovství světa totiž můžete ztratit i během deseti špatných minut."

ODCHOVANCI

"Barça musí vždycky brát ohledy na akademii. Hodně lidí říká, že bychom jednoduše měli vzít hráče z akademie, zařadit je do prvního týmu a všechno bude fungovat. Není to ale vždycky tak jednoduché, protože z toho vyplývají vysoké nároky a na místa v prvním týmu je obrovská konkurence. Nicméně odchovancům by se měla dodávat odvaha, protože mají něco, co hráči přicházející zvenku nemají."

"Všechno to ze všeho nejvíc záleží na nich, i když částečně to může ovlivnit i to, jestli jim trenér dá nebo nedá další šanci. Já doufám, že mladí hráči z akademie prorazí a převezmou otěže, že budou dávat hodně branek a soupeřům naopak skórovat nedovolí, protože to je to, co klubu a týmu zajistí, aby si udržel identitu."

"V béčku jsou kvalitní hráči, kteří jsou hodně ambiciózní a velice se těším na to, co mi předvedou."

Ernesto Valverde during the interview

MESSI A RONALDO

"Možná to vypadá, že odchod Ronalda ukončil jeho souboj s Messim, protože lidé jen výjimečně zmíní jednoho z nich bez toho, aniž by nemluvili i o tom druhém. Řada lidí, včetně mě, je zvědavá, jak to ovlivní hru Realu Madrid a co Real vymyslí na přestupovém trhu. A také jsou si vědomi toho, že Ronaldo je v jiném klubu, což ovlivní nejen La Ligu, ale také Ligu mistrů."

MISTROVSTVÍ SVĚTA

"Výhry vyvolávají řetězovou reakci a když jeden tým vyhraje, lidé zpochybňují ten druhý. Měli jsme tu týmy jako Francie, která byla silná ve vápně, měla pevnou obranu a dobrý útok, a pak třeba Španělsko, které možná mělo vysoké držení míče, ale selhalo v útoku. Nad tím je potřeba se zamyslet."

VAR

"Představa je taková, že video a technologie jsou tu od toho, aby nám pomohly, zvláště pak ke správným rozhodnutím ve vápně. Nevíme však, jaké další efekty to může mít."

"Nerad bych, aby VAR narušoval plynulost hry. Skvělé je na fotbale to, že je tak rychlý, je v něm jen pár přerušení. Rozhodčí určitě potřebují pomoct, nemělo by to ale být na úkor rychlosti hry."

"Vím, že všichni lpí na tom, co se  stane ve vápně, ale ve finále Mistrovství světa dala Francie gól z přímého kopu, který neměl být, a to rozhodlo zápas. Takže co je důležitější? Já to nevím, protože sám také čekám na to, jak to celé bude fungovat."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Výborne! Dobrá práca☺. Koľko času Ti zaberie preklad takéhoto rozhovoru, prosím?

23.08.2018, 16:14
Tarja pmadar1

oo děkuji pěkně. smileyTo těžko říct, jak kdy. :D Když mě nic neruší a jde o jednodušší věci, mám během půl hoďky hotovo "i s cestama," ale někdy se s tím s prominutím se*u i hodinu. :D Ale to je spíš moje chyba a fakt, že to chci mít vždycky vyladěné. :D Jinak se ale nejedná o nic složitého a každý to podle mě zvládne. :) Zvlášť když se pak dostane "do rytmu." :D

23.08.2018, 16:19

A koľko ľudí sa tomu momentálne na webe (fcbarcelona.cz) venuje? Fakt je toho málo, žalostne málo...
Mimochodom, aj z tohoto rozhovoru si to kľudne mohla strihnúť na dva články, tematicky by to bolo možné rozdeliť.
Ale veľká vďaka aj za to👌

23.08.2018, 16:38
Tarja pmadar1

Tak to můžeš snadno vysledovat podle autorů článků. smiley A rozdělovat by to podle mě bylo zbytečné, naopak to mám radši takto při jednom. :) Navíc to dá i víc práce. :D

23.08.2018, 16:44
pmadar1 Tarja

Ok, beriem😉a rešpektujem😯

23.08.2018, 16:46

Článok sa, povedzme, preloží, uvedie sa zdroj pod text a pošle kam? Do redakcie tak isto, ako blog, aj keď to blog nie je?

23.08.2018, 16:48
Tarja pmadar1

Funguje to trosku jinak, napis zpravu na fb nebo sem Calticovi. :) Vic info najdes i v clanku "Hledame redaktory," ktery vysel nedavno, takze by nemel byt problem ho dohledat. Ja jsem ted bohuzel jen na mobilu.

23.08.2018, 20:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat