Frenkie de Jong: Mohu se zlepšit, ale cítím se dobře

Frenkie de Jong: Mohu se zlepšit, ale cítím se dobře

De Jong je jedním z hráčů, kteří byli v poslední době kritizování. Proti Alavésu však střelil v 87. minutě jediný gól utkání, a zajistil tak Barceloně výhru.

"Vítězství je důležité, protože jsme ve složité fázi sezony, ale musíme naši hru zlepšit. Bylo to na hřišti hodně těžké, bylo to úplně zmrzlé, takže se nám špatně hrálo. Musíme být lepší s míčem, především na polovině soupeře."

De Jongovi vadilo, že hráče chválili i přes prohru s Realem.

"Po zápase s Realem nám říkali, že na sebe můžeme být pyšní. Tak by to ale nemělo být, když Barcelonu porazí Real. Když prohrajete, tak musíte být zklamaní."

Co říká na svoje výkony?

"Cítím se dobře. Když jsem dal gól, tak se bude říkat, že jsem hrál dobře, ale tak to nevidím. Vypadá to, jako by hodně lidí ty zápasy ani nesledovalo. Pořád mám co zlepšovat, ale zároveň to zase není úplná katastrofa."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Když jsem poprvé viděl F. De Jonga hrát v ajaxu hrál na středním defensivním založnikovy a dost často hral mezi stopery... ten klid který měl s balonem u nohy i přesto že byl poslední hrác u brány a byl dost pressovaný tak klidně rozehraval daval nehorazně přesné dlouhé přihravky a dokazal odebrat míč ve většině soubojich... když jsem četl že ho barca koupila měl jsem radost že klub začina myslet na budoucnost a že frenkie nahradi busquetse na jeho postu a budou se mezi sebou podle zapasu střidat... škoda že frenkie hraje spiš roli utočného záložnika protože tenhle post mu vůbec nesedi a myslim si že jeho vykony nebudou perfektní dokud nebude hrat na defensivní pozici.🙂

25.01.2022, 20:34

Palec hore za upřímnost Frankie. smiley

26.01.2022, 07:04

Frenkie dal sice gól, ale nehrál nijak dobře. Prostor pro zlepšení je obrovský, v tom má pravdu. Proti Realu jsem si po půl hodině hry říkal, že by měl jít dolů. A o poločase taky šel.. Nehraje na své pozici, to všichni ví. Na začátku sezóny hrál ale na stejné pozici jako teď a podával kvalitní výkony. Ikdyž se prohrávalo, Frenkie byl vidět. Minulou sezónu komentovat nebudu, ta byla ještě s Messim. S ním se hrálo jinak než teď bez něj.. Za to, kdo kde nastupuje, je zodpovědný Xavi. A právě Xavi, jako jeden z nejlepších záložníků poslední dekády, podle mě dobře ví, co dělá. Ať postaví kohokoliv kamkoliv, věřím mu.

Frenkie je můj nejoblíbenější a doufám, že se zvedne. Nechci, aby odešel, na hřišti umí dobře zamakat a byla by ho škoda.

26.01.2022, 12:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat