INIESTA JE VE FORMĚ, KDYŽ JE TO POTŘEBA

INIESTA JE VE FORMĚ, KDYŽ JE TO POTŘEBA

Asi jste zaregistrovali nedávný článek, ve kterém jsme rozebírali, co se stalo s naším geniálním kapitánem. Iniesta jakoby na to zareagoval skvělým výkonem proti Seville a do hry se zapojoval více než kterýkoliv jiný hráč. Luis Enrique organizuje jeho hrací čas tak, aby zajistil, že v téhle části sezóny bude náš kapitán v té nejlepší formě.

Čaroděj, malíř, umělec... Tak nějak popisuje Luis Enrique Andrése Iniestu. Na konci ledna jej přirovnal k Harrymu Potterovi a po posledním ligovém utkání přišlo na slova z umění. "Je jako malíř, který pokrývá plátno jemnými doteky," prohlásil.

Iniestův výkon proti Seville byl poetický. Zkompletoval 82 přihrávek a zaznamenal 106 doteků s míčem, což znamená, že byl hráčem, který se do hry zapojoval nejvíce. Často se mluví o jeho nedostatcích v defenzivní činnosti, ale proti Seville vybojoval míč hned 12 krát - taktéž víckrát, než kdokoliv jiný na hřišti. 

To jsou čísla, která bez pochyb dokazují, že nás kapitán je v dobré formě. Možná nehrál tolik, jak bychom si přáli, především v La Lize, to však lze ospravedlnit tím, že Barça jej v téhle formě potřebuje odteď až do konce sezóny. V té rozhodující a nejdůležitější části.

Oproti minulé sezóně se hrací čas Iniesty zkrátil. Loni v tuhle dobu měl na kontě 30 utkání a 2 365 minut. Letos má sice 28 utkání, ale jeho minuty na hřišti výrazně klesly na pouhých 1 593.

"Jsem si vědom toho, že chce odehrát více minut, ale já je musím řídit a musím se o ně starat," vysvětloval Lucho po posledním představení.

Všechno však tak růžově nevypadá a Iniesta se nadále trápí v počtu vstřelených branek. Letos se mu to povedlo jen jednou, čímž vyrovnal svou statistiku z loňské sezóny. Jeho nejlepší záznam vůbec bylo 9 branek v sezónách 2006/07 a 2010/11.

Nicméně, tenhle gól ze Stamford Bridge má hodnotu i sta gólů...


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat