Iniesta: Xavi by to mohl v Barceloně převzít

Iniesta: Xavi by to mohl v Barceloně převzít

Je to už 25 let, co Iniesta přišel do La Masie. V rozhovoru pro deník Goal se vyjádřil ke své potenciální trenérské budoucnosti a také k tomu, zda si umí představit Xaviho jako trenéra Barcelony.

Dokáže si představit svou budoucnost jako trenér?

"Nejde o to, kde se v budoucnu vidím. Pokud by však něco takového přišlo, určitě bych to zvážil. Můžu jen říct, že bych se moc rád vrátil do Barcelony. To je jasné. Jsou dny, kdy chci být trenér a pak zase ne. Když teď hraju, tak je těžké představit si něco jiného. Je pravdou, že o tom přemýšlím, licenci bych si určitě chtěl udělat. Chtěl bych být nadále spojený s fotbalem, protože je to můj život."

Co si myslí o Xavim na lavičce Blaugranas?

"Myslím si, že je na to připravený. Především proto, že se na to připravuje a trénuje, aby mohl přijít do Barcelony. Má sebedůvěru k tomu, aby tuto výzvu přijal."
 
V souvislosti s budoucností Koemana v Barceloně se objevily různé informace o tom, kdo by mohl trenérský post převzít. Právě Xavi byl jedním ze skloňovaných jmen.

Zdroje: www.marca.com



Diskuze

No nevím. Jako s čím by to chtěl Xavi znovu vytýhnout na vrchol? Respektivě, s jakými hráči? Jasný. My víme, že by potřeboval minimálne 2 roky, aby si všechny prověřil, kádr pročistil a našem ten nejlepší styl, co by nám seděl (Na tohle všechno by potřeboval prachy, proto písi 2 roky. Za jeden rok dluh nevymažeš, za 2 mu můžeš dát nějakou lepší podobu: splátky, lepší příjmy). Tedy, Barca by byla zhruba 2 roky bez pohárů (ve smyslu nic bychom nevyhráli). Ale ví to taky vedení? Jako silně pochybuji, že si Laporta řekne: "No jo, tak jsme letos (2022/20223) nic nevyhráli, však ale nevadí, Xavi potřebuje čas". Pokud by Xavi ve své první sezone nic nevyhrál, prostě by letěl. Já osobne bych Xaviho chtěl. A poháry bych od něj požadoval až jeho 3. sezonu. To je ale tak to jediný, co můžu udělat. Chtít to...smiley

21.09.2021, 18:25

V Xaviho příchod jsem doufal předtím, než přišel Koeman. Teď bych byl rád, kdyby se s jeho angažováním ještě pár let počkalo..
Alespoň do doby, než se zklidní vody a klub se ekonomicky trošku uzdraví. Anebo bude daná nějaká "uzdravovací strategie" a z dluhu se bude pravidelně odkrajovat. Jen utahování opasků nás X set milionového dluhu nezbaví, resp. zbaví, ale za hoooodně dlouho...
S odvoláním Koemana by se ale každopádně mělo počkat. Do konce září určitě, to jsou tři zápasy, pak 2. 10. Atletico a 2 týdny repre pauza. Tam zrekapitulovat, co se událo a případně se rozloučit..

22.09.2021, 00:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 16
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 5
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Iago Aspas 3
5. Sandro 3
7. Lamine Yamal 3
9. Dani Olmo 3
11. Raphinha 3
23. Pedri 2
60. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat