Jordi Cruyff: Frenkie de Jong není na prodej

Jordi Cruyff: Frenkie de Jong není na prodej

Sportovní ředitel Barcelony Jordi Cruyff hovořil na Camp Nou pro Sport. Kromě jiných témat v rozhovoru uvedl, že nizozemský záložník Frenkie de Jong není na prodej. Potvrdil, že klub o tom v minulé sezóně uvažoval, jednalo se však o ekonomické, nikoliv sportovní důvody. 

Je de Jong stále na prodej?

"Dnes už o tom nemluvíme. Ve fotbale nastanou momenty, které neovlivňují jen sportovní záležitosti. V našem případě je to finanční fair play. Ne každý tomu rozumí. Každý týden dochází ke změnám, ale jsou situace, kdy se nelze rozhodovat pouze po sportovní stránce. Čas na prodej de Jonga uplynul a má u nás důležitou roli."

Byli jste nuceni takto uvažovat kvůli ekonomické situaci?

"Byla tu možnost prodeje, protože dobré týmy vždycky chtějí dobré hráče. Realita je ale taková, že je tady a je pro nás důležitým hráčem."

Cítili jste se dotčeni, když si hráč stěžoval na tlak ze strany klubu?

"Nebyli. Hráči mají své pocity a názory, stejně tak i klub a jde o to najít společnou řeč. Realita je taková, že Frenkie tady zůstal. Je to oblíbený hráč a lidé od něj čekají velké věci, protože je to talentovaný a trochu odlišný hráč. Existuje pravidlo fair play a důsledky jeho neplnění jsou obrovské. Existují kalkulace, které nemají nic společného s tím, co se děje na hřišti."

Jordi Cruyff si myslí, že je téměř nemožné v lednu podepsat nové hráče. Nedávno se takto nechal slyšet prezident Joan Laporta a Jordi Cruyff to nyní potvrdil:

"Prezident nám sdělil, že to bude hodně složité. Měli jsme celkem 17 hráčů na Mistrovství světa a to ukazuje, že náš tým je konkurenceschopný. Chceme se neustále zlepšovat, ale v minulém přestupovém období jsme udělali maximum. V rámci fair play jsme šli opravdu natěsno. Museli jsme posílit posty, o kterých jsme si mysleli, že jsou opravdu důležité. Ukazuje se, že jsme na správné cestě, ale ostatní věci budeme muset provést později. Pokud to teď nepůjde, nevadí, jsme spokojeni s tím, co máme."

"V případě odchodů to není tak jednoduché, také záleží na fair play. Někdy jeden odchod nestačí a je potřeba pečlivě zvážit, jestli se vám to vyplatí, nebo ne."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat