Klub zrušil smlouvu s Konfederací Penyí

Klub zrušil smlouvu s Konfederací Penyí

Klub včera zrušil smlouvu s Konfederací Penyí, jelikož si chce oficiálně vztahy s fankluby klub řešit sám a konfederace se vůči tomuto ohradila a vydala následující prohlášení:

Světová konfederace Penyí tímto prohlášením vyjadřuje svou nelibost nad rozhodnutím a následným prohlášením, které vydala FC Barcelona před několika hodinami. Klub v tomto oznámení jednostranně ukončil stávající dohodu, jež uzavřel s Konfederací Penyí v roce 2019 a tímto rozhodnutím také zavrhuje legitimitu Konfederace.

Konfederace Penyí je nezávislá, právně zřízená organizace, která zastupuje 30 federací a více než 1 250 fanklubů z celého světa, sdružuje přibližně 163 000 členů, z nichž 18 500 jsou rovněž členy FC Barcelony.

Světová konfederace Penyí lituje, že klub podcenil význam hnutí, které bylo demokraticky zvoleno, aby před klubem legálně zastupovalo všechny jeho představitele a rovněž lituje, že nebylo možné se s klubem dohodnout ani nebylo možné obhájit důležitost dohod mezi Konfederací a klubem. Konfederace chce toto nové rozhodnutí projednat, jelikož klub nevzal v potaz ani dlouhodobou spolupráci a porozumění, které mezi oběma stranami panuje.

V několika příštích dnech svolá Konfederace Penyí svůj výkonný orgán, Radu Penyí, která se skládá z prezidentů 30 teritoriálních federací, aby tyto události vyhodnotil a došel k rozhodnutí, které bude považovat za vhodné pro dobro hnutí příznivců klubu a které bude bránit neoddiskutovatelná demokratická práva a hodnoty klubu.


Zdroje: https://confederaciopenyes.fcbarcelona.com/



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Jsem zvědav jak se to projeví...

01.08.2021, 13:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat