Koeman: Z budoucnosti nemám strach

Koeman: Z budoucnosti nemám strach

Koeman se v rozhovoru před zítřejším utkáním s Granadou vyjádřil k mnoho tématům včetně své budoucnosti v klubu, k mladým hráčům, k taktice a k zápasům, které na Barcelonu čekají příští týden. 

Klub prožívá těžké období, Koeman se však o svůj post nebojí.

"Přemýšlím jen nad zápasem a týmem. Zbytek jde mimo mě. Cítím se odpočatý a sebevědomý co se týče vyhrávání zápasů. Potřebujeme mít větší výběr z hráčů. Je mi jasné, že musíme vyhrávat, výsledky jsou to, co se počítá. Z budoucnosti nemám strach, rozhodovat bude klub a prezident."

Zranění trenérovi trošku zúžila výběr.

"Máme Baldeho, který odehrál skvělý zápas, byl plný energie a ukázal svou herní kvalitu. Také máme Desta a Minguezu, ale preferuji levého obránce, který je na tu pozici zvyklý. Balde je mladý a má se ještě co učit, ale nebojím se ho dát do základní sestavy."

Koeman se vyjádřil také k fanouškům a vysvětloval některé taktické záležitosti.

"Nevím, co si myslí. Vždycky tady budou realisté nebo ti co jsou s aktuální situací nespokojení. Jsou různé způsoby, jak vyhrát zápas a každý tým to mění. Záleží to na hráčích. Klasický systém je 4-3-3 a záleží to na tom, kolik útočníků a obránců máte k dispozici. Kdybychom proti Bayernu hráli otevřeněji, tak by to byla větší porážka."

Na příští týden, kdy Barcu čekají tři zápasy, si Koeman věří.

"Můžeme vyhrát každý z těch zápasů, jen se na to musíme dobře připravit."

"Mladým hráčům věřím, nebojím se dát je do základní sestavy. Není ale úplně dobré, když hraje všech šest najednou. Budou se zapojovat a nasbírají minuty. Je těžké říct, kdy si zahrají více. To se neví. Ale třeba u Pedriho je základní sestava jasná." 

A co zranění hráči?

"Kun trénuje s fyzioterapeutem, ale ještě není 100% fit. Coutinho je na tom lépe, ale také to není ještě úplně dobré. Fati je tak mladý, ale je to kvalitní hráč, který dal hodně gólů. Nevíme, kdy se přesně vrátí do hry, ale mohlo by to být tak za týden nebo 10 dnů."

Co říká na porážku s Bayernem?

"Před více než rokem jsme proti nim prohráli 8:2 a to jsme měli v týmu Messiho, Suáreze a Griezmanna. Teď hráli mladí hráči - Balde, Gavi, Demir a Mingueza."

Jak vidí zápas s Granadou?

"Nemyslím si, že se tým moc obměnil, i když každý trenér má vlastní nápady. Jejich herní systém je 4-3-3, jsou fyzicky silní a hrají napřímo. Hrajeme doma a budou tam fanoušci. Bude to jiný zápas oproti tomu z loňského roku, hlavně díky fanouškům."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Pozoruju, že Koeman moc rád dává rozhovory. Neuškodilo by možná míň keců a víc práce..
Je fakt, že mít zraněné čtyři útočníky ze sedmi je opravdu pech a trenér za to nemůže. Ale postavit pět beků? No ty vole.. Už snad nikdy víc!
Jak by dopadl zápas s Bayernem v rozestavení 4-3-3 se nedozvíme. Porážka by to byla asi i tak, ale možná bychom aspoň jednou vystřelili na kasu...
Pedri hrát teď nebude, když je zraněnej, ne? Třeba teď KONEČNĚ dostane prostor Puig, ikdyž o tom pochybuju.. Navíc si od posledního přátelaku nekopl, forma je už beztak fuč...
Nasazení Baldého bych vřele uvítal! Dest napravo, Pique s Araujem na stoperu a budu spokojenej. smiley
Když nepočítám začátek minulé sezóny, kterej byl neuvěřitelně podělanej(!), tak právě proti Granadě doma Koeman minule ztratil ligu, Doteď to nechápu a pořád mě to pěkně se*e! Navíc dostal červenou... Jsem zvědavej, jak dopadne reparát.

20.09.2021, 00:03
Puyol MilanBalage

Já bych spíš viděl na pravé straně Minguezu, s Puigem máš pravdu a je tu ještě Collado, ale Koeman to vidí jinak!

20.09.2021, 09:59
MilanBalage Puyol

A to mě na něm štve nejvíc! To jeho přehlížení hráčů, kteří mu nejsou sympatičtí..
Čert vem výsledky! Tým je "v rekonstrukci" a potřebuje čas, to je celkem pochopitelný. Ale jeho ignorace některých hráčů, to mě opravdu se*e!
V Evertonu si kvůli tomu na něj taky někteří stěžovali a u nás dělá to samé. O jediném Evertonu vím, v ostatních angažmá to možná vypadalo stejně. To přece sakra trenér nesmí dělat! Každej má oblíbence

20.09.2021, 12:02
MilanBalage Puyol

.....ale přece nenechám odehrát 18letého Pedriho 60 zápasů za rok je proto, že je mi Puig, Collado nebo (vloni) Pjanić nesympatický. Podle mě je to prostě blbě!
A když už jsme oba zmínili chudáka Collada, kterej v létě nechtěl přestupovat a chtěl se pokusit zabojovat o místo v sestavě... Podzim pod Koemanem odtrénuje a v zimním přestupovým okně rád odejde na hostování. Bohužel.. A to samé čeká možná i Puiga, opět bohužel...

20.09.2021, 12:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 16
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 5
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Iago Aspas 3
5. Sandro 3
7. Lamine Yamal 3
9. Dani Olmo 3
11. Raphinha 3
23. Pedri 2
60. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat