LaLiga zveřejnila platové limity a Barcelona je v mínusových číslech

LaLiga zveřejnila platové limity a Barcelona je v mínusových číslech

LaLiga zveřejnila aktualizované platové limity jednotlivých klubů. Úpravy byly provedeny po lednovém přestupovém období. Velkým překvapením je, že Barcelona je jediným týmem, který má tento limit v záporných číslech.

Limit katalánského celku byl již nižší v létě, konkrétně na částce 97 milionů eur. Po lednovém přestupovém období, ve kterém přišli Ferrán Torres, Dani Alves, Adama Traoré a Pierre-Emerick Aubameyang však byl znovu snížen, a to na celkovou částku -144 milionů eur.

"Snížení o 242 milionů eur znamená, že se v případě Barcelony odhadovaly menší ztráty, než tomu bylo dosud," vysvětlil generální ředitel LaLigy Javier Gomez.

"Záporný limit neznamená nic s ohledem na podpisy pro letošní sezónu. Znamená to, že tento limit situaci ovlivní v případě, pokud kluby následujících sezónách svoje zisky nezvýší."

V tomto případě může klub provádět nové podpisy, ovšem pouze tehdy, když vykáže také zisky. Takové kluby mohou použít 25 % prodeje k podpisu nového hráče, v některých případech lze použít 50 %.

Limit útraty týmu, který v LaLize existuje, je koncept, který udává maximální částku, kterou může klub utratit v průběhu sezóny, včetně útraty prvního týmu ve vztahu k hráčům, trenérům a dalším členům. Dále se v tomto limitu zahrnují prostředky pro mládež a další oblasti.

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Ten Real? Páni. Peréz jiný šéf :D Jinak proč tedy vlastně nějaký limit je, když jsme měli na platy 97M a utratili 242M?

15.03.2022, 17:33
F4BRE karlos

Jestli tomu dobře rozumím, tak limit nás bude omezovat až při dalším přestupáku, tedy v létě. Podepisovat hráče budeme moct pouze v případě, že doložíme zisky. Jestli to není správně, rád se poučím smiley

16.03.2022, 09:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat