Laporta: Dembélého případ je těžké pochopit, vypadá to, že je dohodnutý s jiným klubem

Laporta: Dembélého případ je těžké pochopit, vypadá to, že je dohodnutý s jiným klubem

Prezident klubu Joan Laporta se vyjádřil k případu Dembélého a připustil, že již může být dohodnutý s jiným klubem. Byl velmi překvapen, že hráč nebyl ochoten prodloužit smlouvu a zároveň nechtěl odejít, i přesto, že o hráče měly zájem převážně kluby z Premier League.

"Udělali jsme mu velmi dobrou nabídku na prodloužení," řekl Laporta na úterní tiskové konferenci.

"Hráč řekl ne. Nejdříve tvrdil, že to není otázka peněz, ale pak se na ekonomické hledisko zaměřil. Agent nám nic neřekl."

"Jsem velmi překvapen, že nepřijal návrh, který měl od anglického klubu. Prostě nechtěl. Nedávalo to smysl, protože tohle není dobré ani pro něj ani pro klub. Dovolil by nám pracovat na trhu s větším klidem," pokračoval.

"Dembélého případ je těžké pochopit. Nyní je v týmu, ale Xavi musí vybudovat silný tým s hráči, kteří mají v tomto klubu budoucnost."

"Myslíme si, že je Dembélé domluven s někým jiným, to nám naznačil. My budeme hájit zájmy klubu."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Zmetek, jeden velký omyl byl tento nákup

01.02.2022, 17:51

Dembele-coutinho-griezman aneb jak bartomeu dokázal zbavit klub pul miliardy euro smiley

01.02.2022, 18:45
absint antimadrista

Zajímavé je, že Coutinha i Dembelého si většina fanoušků přála, ani ta cena tehdy nikomu nijak zvlášť nevadila. Ale dnes už se k tomu nikdo nehlásí, prostě za to může Bartomeu.

01.02.2022, 20:37
raval69 absint

Bylo 200 mil eur za Neymara (mimochodem pro změnu možná nejlepší nákup, když vezmu herní přínos a závěrečný vývar) a představa byla, že za něj koupíme 2 super hráče.... všichni jsme tehdy měli hlavu v oblacích.

01.02.2022, 22:45
cechoma antimadrista

Kecy. Demba byl největší talent té doby a Coutinho top 3 desítka světa. To, kam se to zvrhlo, je už druhá věc

01.02.2022, 21:02
antimadrista cechoma

no zvrtlo se to do nejhorších nákupu klubu v historii

01.02.2022, 21:48
cechoma antimadrista

No jasně, ale to měl být Bartomeu jasnovidec? V té době minimálně nákup Demby smysl dával. Coutinho taky, kdyby se nestavěl na křídlo. Griezman za mě 50 na 50. Tím Bartomea neobhajuju, ale psát, že nás zbavil půl miliardy těmito nákupy je dost mimo

01.02.2022, 22:46
MilanBalage cechoma

Jenže on těmi nákupy klub vážně zbavil homady peněz. Na Griezmanna si dokonce den před jeho příchodem bral úvěr.
Ale máš pravdu, nikdy se přece neví dopředu, jestli se nákup vydařil nebo ne. No za Bartolomea se jich bohužel hodně nevydařilo, k tomu navíc snaha konkurovat ostatním týmům přeplácením hráčů..
Z toho všeho se Barça bude pěkných pár let zotavovat.

02.02.2022, 00:15
cechoma MilanBalage

No jasně, zpětně je to obrovskej průser. Ale psát teďka chytře, jak nás teda zbavil peněz. Po bitvě je každej generál zejo. Ale teda musím uznat, že ten Griezman smysl neměl. Tam se vážně kupovalo jenom jméno. Pro naši hru se vůbec nehodil. U toho Coutinha me do teď mrzí, že když už se za takový prachy přivedl mu trochu nepřizpůsobili hru. Fakt byl na top úrovni a to, že tady někdo píše, že mu to nešlo na tom nic nezměnísmileybyl to nejkreativnější hráč anglické ligy a v té době ti hráči tolik bohužel stáli.

02.02.2022, 09:11
stockey cechoma

Coutinho hral na roznych poziciach a bola to vsade katastrofa. Proste mu vyslo len angazma v jednom klube a siel dole. NIe je prvy ani posledny. Dembele sa mi nepozdaval od zaciatku, uz to co robil v Dortmunde malo byt varovanim. Plus ziadna slava s golmi to nebola ani v Dortmunde a dat 120 mega za potencial a len za "talent" proste bol pruser

02.02.2022, 08:37
pyspetr cechoma

za tu sumu nedával smysl (ano říkal, jsem to už předtím)

02.02.2022, 11:14

Dembele je zm..!

01.02.2022, 19:05

Myslim si, ze teraz bude vhodne aby Barcelona ukoncila jednostranne jeho zmluvu. Aj ked nasledkom zrejme bude, ze sa bude Barca s tym zmrdom sudit. Peniaze mu vyplatia v lete kedy bude volnejsie ffp ale hlavne si chlapec posedi pol roka na zadku. Nepochopim, ako si moze niekto kvoli peniazom takto dojeb.t karieru. Predpokladam, ze klub s ktorym je dohodnuty je PSG kedze Mbappe odchadza do Realu. Tak nech si u nich pol roka potrenuje. Strasny chcipak sa z toho cloveka vyklul.

01.02.2022, 19:13
raval69 Andreas

Ale na základě čeho jednorázově ukončí smlouvu? A čím vlastně se Dembele provinil? Teda sympatický mi není už vůbec, ale to asi nestačí na vyhazov ne?

01.02.2022, 22:34
Andreas raval69

Ja to stale beriem tak, ze je to zamestnanec. V kazdej firme kdekolvek na svete mozes uplatnit vypoved vdaka znizovaniu stavu na revitalizaciu nakladov. S cim suvisi odstupne ktore moze dostat. Je to sice krajny pripad ale da sa to podla mna aplikovat aj na futbalistu. Urcite si bude narokovat na ten polrocny plat ale musi to dat na sud a to sa pretiahne. Nove zuctovacie obdobie zacina od 1.7, po tomto datume a pri podpise sponzoringu mu uz tie peniaze vyplatia. Urcite to az tak jednoduche nieje, ale predsa len, je to len 6 mesiacov a uvolni sa hlavne platovy strop a mzdove naklady okamzite. A ak je podozrenie, ze uz bol pred januarom dohodnuty s inym klubom ako tvrdi Laporta, kludne sa moze stat, ze sa.najdu aj nejake dokazy a tak budu mat aj nejaku paku v ruke. Tazko povedat. Ale z Dembeleho strany je toto podla mna pochovanie celej svojej kariery

02.02.2022, 07:24
MilanBalage Andreas

Kdyby bylo tak snadné propustit ho z důvodu např. redukce platových výdajů nebo výdajů obecně, myslím si, že Dembelé a Umtiti by už dávno měli zbaleno. Umtiti hned na začátku přestupového okna, Dembelé o pár dní později. No asi to až tak snadné nebude..
Ani jeden z nich nedělá vlastně nic špatně, mají v plánu dodržet smlouvu. A vzhledem k tomu, kolik oba berou, není se čemu divit. Že tím škodí sobě i klubu už, zdá se, ani jeden neřeší.

02.02.2022, 09:28
raval69 MilanBalage

No, samozřejmě. A stejně by se v takovém případě postupovalo s Pjaničem, Coutinhem a asi stovkou dalších hráčů v mnoha jiných klubech. Pokud redukuješ náklady tím, že třeba rušíš pozici, tak nemůžeš vzápětí na stejnou pozici přijmout jiné zaměstnance (v tomto případě jiné hráče). A navíc si myslím, že sportovní právo funguje zase ještě trochu jinak. FCB asi těžko může říct, že ruší pozici s názvem " fotbalista". Hodně klubů v historii profi sportu nebylo schopno plnit vůči hráčům své závazky, ale z toho pak byly soudy, bankroty, nebo minimálně hodně zlé krve. Bohužel, fungování FCB bylo kalkulováno tak, že se bude vysoko postupovat v LM, prům. návštěva na lize bude 75 tis, nebudou výpadky z TV přenosů, občas se zrealizuje nějaký dobrý prodej..... Pak by to možná všechno tak tak vyšlo......

02.02.2022, 10:23
raval69 Andreas

V FCB přece k žádnému snižování stavu na hráčském poli nedojde. Pořád bude nastupovat 11 hráčů a pořád budeme míst stejný počet hráčů A týmu. Ideální by bylo ho nachytat, že se někde vožral, nepřišel 3 x včas na trénink nebo něco takového. Ale mě osobně je tohle číhání na selhání zaměstnance mimořádně protivné. Vždy je nejlepší dohoda.

02.02.2022, 10:31
MilanBalage raval69

Jasně, dohoda. Třeba jako Willian při odchodu z Arsenalu - po roce zjistil, že to nejde a s Arsenalem se dohodl na oboustranném ukončení smlouvy. Nechtěl po Arsenalu ani výplatu, kterou by další dva roky bral a na kterou měl nárok.
Někdo holt dává přednost vlastní pohodě, jiný zase penězům..

02.02.2022, 11:18

Vadí mi, že se Laporta uchyluje k populizmu a využívá všeobecné neoblíbenosti Dembeleho. Žádný hráč přece nemá povinnost prodlužovat kontrakt půl roku před jeho vypršením. Vedení dělalo vše proto, aby ušetřili na jeho mega platu do konce léta (chválím). Nepovedlo se ale. Jestli ho tedy budeme skutečně platit až do konce, tak jsem pro, abychom ho taky v případě potřeby využili. Pokud nějak vážně neporušil smlouvu, není důvod ho posílat na tribunu. A ti, co ho tam teď posílají, jen do něj projektují svou vlastní frustraci z vývoje v klubu. Dembele není viníkem naší všeobecné mizérie teď.

02.02.2022, 16:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat