Laporta k situaci Traorého, Ferrána a Alvese

Laporta k situaci Traorého, Ferrána a Alvese

Prezident Joan Laporta ve velkém rozhovoru pro L'Esportiu mimo jiné popsal situaci okolo Adama Traorého, Ferrána Torrese a Daniho Alvese.

Adama Traoré

"Jsme s ním spokojeni. Dal týmu impuls a nemáme mu co vytknout. Je to otázka FFP. Možnost nákupu je zvýšená a trh se mění. Máme tady situaci okolo Trincãa, která je reciproční a jedná se o stejnou sumu. Uvidíme, jak to dopadne. Trh se mění a o tyto hráče je zájem."

Ferrán Torres

"Je na platové úrovni, která jeho situaci odpovídá. Kromě skvělé technické kvality je silný také v pohybu. S jeho přístupem a kvalitou jsme spokojeni. Musíte pochopit, že adaptace na barcelonský systém vyžaduje čas. Myslím si, že když hrál Pedri, předvedl Ferrán více."

Dani Alves

"Jsme potěšeni atmosférou, kterou tady vytvořil. Jsme rádi, jak pomohl mladým hráčům a jsme vděčni za to, co klubu přinesl. Nyní je tady sportovní stránka, na kterou se Xavi a tým musí podívat. Cílem Alvese je hrát na Mistrovství světa a pokud by v příští sezóně nedostával prostor, mohlo by to jeho situaci uškodit. Sportovní personál to musí vyhodnotit."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Takže už asi viem, čím je Barca viac ako klub - predsa miestom napĺňania cieľov Xaviho kamarátov. Na ciele ostatných sa kašle, neberú ohľad na to, ako im uškodí, keď nedostanú priestor, prípadne budú vyhodení. A vyhadzov, zdá sa, u Alvésa ani neprichádza do úvahy. A tie jeho výkony keď už niekoho presvedčia, že je vhodný do reprezentácie, tak neviem.

25.05.2022, 13:31

Je obrovská škoda, že většina Socios podlehla manipulaci a zvolila "srdcem", namísto rozumem. Freixa by udržel Messiho a vlil do klubu dost prosředků na to, aby se úpadek nikdy nekonal. smileyNezbývá doufat, že se Leo sám za rok vrátí a obtloustlý tlučhuba rezignuje na post, na který je zcela nekompetentní. Pokud ne, snad uběhnou roky do příští volby rychle a konečně zvítězí rozum a láska ke klubu, nikoli konexe a kamarádíčkování. Od roku 2015 probíhá znatelný a citelný úpadek tradičních hodnot. Klub se stále více zaprodává. Ač to příliš nekoreluje, souběžně s tím rostla finanční neschopnost. Úpis Goldman Sachs je zcela v rozporu s tradicemi - raději měla proběhnout mezi Socios sbírka na vytvoření stabilizačního fondu. Popř. mohl klub přistoupit k tomu, že by členům Soc. umožnil větší odkupy.

25.05.2022, 15:18
Veenaa KU420

Blbost. Dostali jsme se do finančních ho*en díky koronaviru a přeplácením hráčů. Vždyť například Griezmann k nám ani nechtěl, ale když mu dali to, co dali, tak si řekl "ok, za tyhle prachy asi nemám problém".

Laporta to má neskutečně složité (jako by měl každý). Dělá nepopulární rozhodnutí, ale všechny vedou k tomu, nás ekonomicky postavit na nohy. Nehledě na to, že Madridista Tebas mu to vůbec neusdňuje (ale kvůli mbappému by se mohl po... a už podává stížnosti). Messi je legenda, ale na platu nás požíral rok co rok. Mohl ho na dva roku ještě udržet, ale vážně věříš tomu, že by jsme s ním něco vyhráli? Já myslím, že bychom dopadli úplně stejně (možná postoupili ze skupiny v LM a vypadli hned v dalším kole). Jediná ztráta je z pohledu marketingu, ale těch pár drobných nás nezachrání.

25.05.2022, 18:17
KU420 Veenaa

Messi vygeneroval klubu přibližně 450% toho, co dostal jako plat. Ale vzhledem k tomu jak klub proslavil, je to neporovnatelně víc. Jeho jméno figurovalo, jako doložka u nejednoho (resp. téměř všech;)) kontraktu na reklamu a vysílací práva v zahraničí, merchadising, .. Jeho poslední nabídka jít na 1/6 platu na 2. roky, se splatností 5ti let a odkladem na tuším 12měsíců (?). Finančně by to pomohlo. A Laporta to dobře věděl. X-krát sliboval Leovi i všem fanouškům, že jej udrží. A nějak zatajili, že když neprodlouží včas, nedostane se na soupisky a bude mít rok před MS nucenou stopku do ledna, než by se ho podařilo zaregistrovat .. Pořád opakoval, že bude nová smlouva, ač věděl že ne. Za mě to je dost křívárna. S ohledem všech jeho prohlášení od voleb nejedna. Nejde o spekulace, kde by tým výsledkově byl. Leo se stal legendou. Udělal z FC Barcelona nejsledovanější klub na planetě. Bavil svou genialitou diváky po celém světe. Přiměl řadu lidí fotbal sledovat. Rozhodně si nezasloužil takový odchod, kvůli nafoukaného kravaťáka.
Finance neukočíroval. Naopak zvedl dluh o více než 150%. S příhlednutím k úrokovým sazbám + podmínkám zpětného odkupu práv apod., je to však více než 200% ... K tomu rozprodává pod cenu kvalitní hráče a zřejmě v tom bude pokračovat. Neříkám, že by byl Royal, nebo jak se jmenoval notně přínos, ale podepsat hráče, nechat ho stěhovat se s rodinou a přitom už za jeho zády pečetit odprodej do úplně jiné země (?!) na FC Barcelona poněkud nízké. Aston Villa v 2. nejbohatším městě UK mohla klidně vytahnout za přestup Countinha dvojnásobek. Žádný realný důvod pro prodej před začátkem přestupového období neexistuje. Naopak racionální by bylo nechat ho odehrát o 6 zápasů méně (ani 1 nešlo o 90min) a ušetřilo by se 40mil. euro (součást přestupového bonusu - zahraje-li více než 100 utkání v dresu Barcy)! ...
Příchod Auby a Kessié je zázrak, ale ani jeden z nich nepřichází kvuli Laporty. Ve výsledku 2x odmítl Alvase, než si ho Xavi ohajil. A ač na něj poslední dobou nejeden fanoušek nadává, Dani se výraznou měrou zasloužil o pozvední morálky v klubu. Laporta má poslední dobu řadu prohlášení o důležitosti DeJonga a přitom nechává scouty srovnávat nabídky pro jeho odprodej. Za mě je to pokrytectví.

26.05.2022, 02:35
KU420 Veenaa

A do finančních smiley jak píšeš, nás dostal JMB. Krom toho ze někde ztratili (čti rozkradli) 650mil. euro, další stovky milionů nešetrně a často ztrátově investovali (čti rozhazovali). Taky platil nesmyslné kampaně, které akorát rozsekali kabinu (šíření dezinformací, štvaní hráčů proti sobě, vypouštění tajných dokumentů a smluv,..).
Lock down snížil příjmy z návštěvnosti o cca 65mil. euro. K tomu chod stadionu a platy na udržbu tj. ztráta cca 100mil. euro za sezónu. Z toho ti za 2 roky neskočí mínus 1,5mld. .. pokud ano opraš matiku;) (Barca měla btw. dluh +- 585mil. euro, než machinace začali) ..

26.05.2022, 02:47
absint KU420

"Freixa by udržel Messiho a vlil do klubu dost prosředků na to, aby se úpadek nikdy nekonal."

Ano, a taky bychom vyhráli treble a postavili nový stadion, na kterém by už od ledna zářil Mbappé s Haalandem.

26.05.2022, 11:35
absint absint

Tu věšteckou kouli bych si už taky mohl pořídit.

26.05.2022, 11:36
KU420 absint

Barca by získala k dispozici svěřenecký fond s 450mil. euro, které by mohli čerpat dle potřeb. 350 z toho, mělo sloužit na posili a udržení Messiho. Neb by šlo o peníze mimo rozpočet, neovlivnili by FFP .. zbylých 100 mělo pomoci umořit nejpalčivější krátkodobé závazky. Zároveň to byl jediný kandidát, který má možnost dát celou jistunu ze svého. Laporta si na to musel víc než 80mil. euro půjčit a tak z něj jen další loutka.. Haaland byl jedním z hlavních cílu, v tom máš pravdu. Neb mu zemřel agent, je dost pravděpodobné, že by šel raději k nám válčit o post s Fatim, než se koukat z lavičky na pavouka. Neb pokud v City nepřekombinují sestavu na 2 hroty, Alvarez bude no.1

27.05.2022, 11:53
absint KU420

Ono je potřeba brát ty předvolební kecy trochu s rezervou, sliby jsou největší zbraní politiků.
To s tím Haalandem je hrozný blábol, evidentně k nám nechtěl (asi se zalekl toho válčení o post s Fatim smiley) a radši dál přednost City. Nebo máš i pro toto nějaké vysvětlení? Vydírali ho šejci, vymyli mu mozek, nebo zaúřadovali ilumináti?

27.05.2022, 12:40
KU420 absint

U Freixy asi těžko, když esetem patří k nejbohatším lidem v Evropě .. Psal že, pokud by Freixa vyhrál (a tím pádem nebyla Barca finančně tak zasekaná), šel by Haaland raději k nám, než do City .. To co si tam dosazuješ, text neobsahuje, ani nenaznačuje ..

28.05.2022, 17:51
smazáno KU420

Haha, ze sa bal superenia s Fatim, vobec za tym neboli peniaze, to mas teda iluzie. A tvoja predikcia, ze ho nejaky Alvarez posadi, dava, myslim, obraz o tvojich ostatnych predikciach.

27.05.2022, 14:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat