Laporta: Messiho odchod byl jedním z nejsmutnějších rozhodnutí, ale nelituju toho

Laporta: Messiho odchod byl jedním z nejsmutnějších rozhodnutí, ale nelituju toho

Laporta se v posledním rozhovoru vyjádřil k mnoha tématům. Vrátil se k Messiho a Koemanově odchodu, okomentoval i prodloužení smlouvy Gaviho a Araúja a letní posily.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí ze všech. Nikdy jsem to udělat nechtěl, ale zároveň toho nelituju, jelikož klub je nade vším. Což bylo přesně to, čemu jsem musel dát přednost, a to i před nejlepším hráčem. Do takové reality jsme se dostali. Cesta Barcelony pokračuje a teď se opět můžeme vrátit na vrchol."

Vrátil se také k odchodu Koemana.

"Po první sezoně jsem měl pochybnosti, ale respektovali jsme ho, a proto jsme se rozhodli počkat na to, jak vše půjde. Jestli jsem to měl udělat dřív? Ano. Měl jsem naslouchat své intuici. Vždy si Koemana budu pamatovat díky gólu ve Wembley, a jako trenéra, který měl odvahu použít mladé hráče. Pokud se cítí ublíženě, tak doufám, že ho to brzy přejde."

S tím, jak Xavi využívá příležitost, kterou od klubu dostal, je Laporta náramně spokojený.

"Té příležitosti se chopil opravdu skvěle. Je to trenér, který klub dobře zná, miluje tento klub a respektuje rozhodnutí vedení."

"Má jasno v tom, jak musíme hrát, hodně maká a je vidět, že fotbal miluje a dobře vnímá, čím Barcelona a celkově tým je. Jsem rád, že máme takového trenéra. Jsem přesvědčený o tom, že bude trenérem ještě v dalších letech a budeme z něj mít opravdu radost."

Prodloužení smlouvy Araúja a Gaviho

Oficiálně Laporta nepotvrdil, jestli jsou jednání o prodloužení smlouvy v pokročilé fázi, klub má o prodloužení však každopádně zájem.

"Obnovení smlouvy hodně záleží na hráčích. Jsem vděčný za hráče, se kterými prodlužujeme smlouvy. Pokud hráč u nás chce zůstat, zůstane. Doufám, že to tak bude u Gaviho a Araúja, stejně jako tomu bylo u Fatiho, Pedriho nebo Nica." 

"Na něčem už pracujeme celý rok, uvidíme, co přinesou rozhodnutí v dalších dvou měsících." 

Jak to vypadá s letními posilami?

"Nemůžu mluvit o konkrétních hráčích, aby se pak nezvyšovala jejich cena. Alemany a Cruyff se Xavim úspěšně spolupracují a ví, co chtějí. Plánujeme posílit útok, zálohu i obranu. Máme tu výhodu, že kvalitní hráči chtějí přijít do klubu, a to je důležitý předpoklad. A co se Haalanda týče, k tomu nic říkat nebudu."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

mohl teda vypustit to divadlo

08.03.2022, 15:22

S Xavim u kormidla to konečně vypadá, že se Barcelona vydala po herní stránce správným směrem smileySnad ho po pár nepovedených utkáních nevyhodí smiley

10.03.2022, 16:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 12
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat