LEO MESSI, HRDINA CALDERÓNU

LEO MESSI, HRDINA CALDERÓNU

Argentinská hvězda rozhodla už o třech po sobě jdoucích výhrách nad Atléticem Madrid.

Leo Messi byl na Vicente Calderón zase jednou rozdílovým hráčem. Argentinský kouzelník se tím nejlepším možným způsobem rozloučil se stadionem, který Atlético po sezóně opustí. Barcelonská desítka nadále ohromuje diváky, o víkendu se Messi trefil už ve třetím ligovém zápase v řadě. Zajistil tak proti los colchoneros všechny tři body, které Barcelonu udrží na dohled od vrcholu tabulky. Pokaždé, když Lucho zavítal na Calderón v rámci La Ligy, odcházel jako vítěz a nemalý podíl na tom měl právě Leo Messi.

V roce 2015 dával Argentinec gól při výhře 1:0, která Barceloně zajistila 23. ligový titul. V minulé sezóně se Messi na zápas proti Atléticu vracel po zranění a v závěru utkání pomohl otočit skóre svým gólem na 2:1. A v této sezóně je Messi stále ve formě. O víkendu připravil Atlético o tři veledůležité body dalším gólem na 2:1, tentokrát pouhé tři minuty před koncem utkání.

13 gólů na Vicente Calderón

Vicente Calderón patří bez debat mezi Messiho nejoblíbenější střelecké destinace. Celkem dal Atléticu na jejich domácím hřišti už 13 branek, což je nejvíce z venkovních stadionů. A jeho poslední gól nebyl jediným, který zde Atléticu v letošní sezóně dal. Argentinec v Madridu skóroval i při výhře 2:1 v semifinále Copa del Rey a ještě to nemusí být jeho poslední zásah na Vicente Calderón. 27. května zde Barcelona odehraje finále Copa del Rey proti Alavésu, a Messi tak bude mít možnost dát svému oblíbenému stadionu poslední sbohem.

Povedený sestřih Messiho umění z Vicente Calderón si můžete prohlédnout zde:


Zdroje: fcbarcelona.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Villarreal CF 15
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat