LUIS ENRIQUE: VĚŘÍM VE ZKUŠENOSTI SVÝCH HRÁČŮ

LUIS ENRIQUE: VĚŘÍM VE ZKUŠENOSTI SVÝCH HRÁČŮ

Barcelonští se po neuvěřitelném zážitku ze středeční noci vrací do akce v La Lize, v rámci které si udělají výlet do La Coruñe. Lucho na předzápasové tiskové konferenci zdůraznil především to, že ještě není o ničem rozhodnuto. Věří však, že se jeho svěřenci dokážou soustředit i na další výzvy, které je čekají. S některými otázkami si opět poradil po svém, např. dotaz na rozhodčího Aytekina úplně přeskočil.

K Deportivu: "Od té doby, co změnili trenéra, získali během týdne 5 bodů ze třech zápasů. Kvůli zápasu uprostřed týdne neměli moc možností zapracovat na některých věcech a hádám, že Pepe Mel bude rád, když se tomu bude moci věnovat příští týden."

Možné problémy v hlavách hráčů: "Je to handicap a něco, pro co musíme najít řešení. Ale věřím, že moji hráči jsou moudří a mají zdravý rozum, což jim umožní vypořádat se se závěrečnými týdny sezóny a zápasy, které nám zbývají odehrát. Čeká nás velmi těžké období, které nás otestuje."

Jak je na tom tým fyzicky? "Jsou v pohodě, uvidíme, kdo z nich je v kondici na tento zápas. K přípravě na konec sezóny budeme mít další reprezentační minipauzu, ale to našim hráčům nepomůže, protože budou se svými národními týmy. Duben bude šílený - čeká nás 9 zápasů za měsíc..."

Výkon rozhodčích v zápase proti PSG: "Další."

Středeční výhra posílila jednotu kádru: "Je to stimul pro všechny. Ale sjednocenost je něco, co jsem v Barçe viděl vždy a to je to, co dělá tým týmem. Nejen u mladších hráčů, ale i u těch zkušenějších. Je velmi hezké oslavovat trofeje, ale když potřebujete, aby se všichni společně přenesli přes porážky, potřebujete i takovou mentalitu."

Co z toho, co jste po výhře nad PSG četl nebo viděl, vás nejvíc překvapilo? "Číst tisk? To je vtip? Nevím, co tisk psal, ani jestli to bylo dobré nebo špatné. Asi mi nebudete věřit, ale nikdy nečtu to, co píší ostatní - nezajímá mě to a navíc to ani není má práce."

Příprava kádru na to, aby sezónu zakončil na 100%: "My se nepřipravujeme na to, abychom na konci sezóny byli stoprocentní - tohle nemůže nikdo naplánovat. Snažíme se postarat se o to, aby byl tým stoprocentní v každém zápase a aby byl v 38. víkendu konkurenceschopný - pokud nejste, prohrajete ligu."

Co se po výhře nad PSG změnilo ve vašich každodenních aktivitách? "Nic se nezměnilo, protože by bylo šílené měnit něco jen kvůli něčemu, co se stalo během 90 minut."

Přechod na systém 3-4-3: "Pokud existuje jedna věc, ze které mě nemůžete obvinit, pak je to to, že jsem konzervativní. Vždy budeme dělat to, co je nejlepší pro tým, ať už je to cokoliv."

Podpis náhrady za Aleixe: "Vždycky jsme otevření možnosti vylepšit kádr."

Rakiticovo prodloužení smlouvy: "Jsou to skvělé zprávy, protože je velmi důležitým členem kádru."

Neymarovy poslední výkony: "Vždy se můžete rozvíjet až do konce kariéry, záleží na mentalitě hráče a u Neymara je vidět, že se vyvíjí pozitivně už od svého příchodu a je jedním z nejlepších hráčů na světě.

A nakonec, nezmění fanoušci po obratu nad PSG Luchovo rozhodnutí opustit klub? "Neopustil jsem dům, takže jsem neměl žádný kontakt s fanoušky."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com, as.com



Diskuze

Ten výraz ala "I don't give a shit" smiley Žeru ty jeho tiskovky, umí si novináře neskutečně namazat na chleba. smiley

12.03.2017, 11:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat