LUIS ENRIQUE: ČEKÁ NÁS ÚŽASNÁ PODÍVANÁ

LUIS ENRIQUE: ČEKÁ NÁS ÚŽASNÁ PODÍVANÁ

Luis Enrique očekává proti Juventusu náročné utkání, zároveň však věří, že půjde o atraktivní souboj, do kterého jde jako vždy s jasným cílem zvítězit. Na předzápasové tiskové konferenci kromě následujícího utkání mluvil i o posledních ligových výsledcích a razantně odmítl svalovat vinu za prohru proti Málaze na jednoho hráče.

"Potřebujeme hrát dobrý fotbal, protože čísla Juventusu jsou působivá. Ale náš cíl je stejný jako vždy - hrát dobře bez ohledu na místo konání a být lepší než velmi silný soupeř a to bude samozřejmě velice těžké."

O změnách v Juventusu

"Jsou opravdu podobní. Někteří hráči odešli, ale jiní přišli. Udrželi silný kádr a jsou silným týmem. Nedokážu říct, zda jsou lepší nebo horší, možná bude lepší, když se zeptáte jejich manažera.

O tom, zda prohra s Málagou ovlivní tým

"To si nemyslím. V téhle fázi soutěže a s vědomím, jak důležité tyhle zápasy jsou, jsou hráči více připraveni vypořádat se s čímkoliv, co přijde. Víme, jak atraktivní tahle soutěž je a jak atraktivní je čtvrtfinále proti Juventusu. Nemyslím si, že v téhle fázi soutěže by měl ligový výsledek nějaký vliv."

Co si pamatuje z finále v roce 2015

"Nic, jen pozitivní vzpomínky. Ale to nemá nic společného s tímto utkáním. S tím finále to nemá vůbec nic společného. Oba týmy, Juventus a my, jsou teď ve skvělé formě a vážně doufají, že se dostanou do semifinále."

O tom, zda výhra 6:1 nad Paříží byla pro Evropu varováním

"Ne, neopíráme se o výsledky z minulosti. Osm týmů je teď ve čtvrtfinále a záleží jen na tom, kdo hraje nejlepší fotbal v těchto utkáních, kdo nejvíce využije chyb soupeře a kdo zahraje dobře v obou částech hřiště. Tohle jsou zásadní prvky každého zápasu téhle kategorie."

O tom, zda jej překvapil rozdíl mezi zápasy proti Seville a Málaze

"Můžete použít, co chcete. Byly to dva dobré zápasy. Zápas proti Málaze by také dobrý. Výsledek byl strašný, nespravedlivý, byli jsme mnohem lepším týmem, ale ve fotbale občas i kvůli těm nejmenším chybám zaplatíte obrovskou cenu. Byl to zápas, který jsme si opravdu zasloužili vyhrát. Možná ne tak jako proti Seville, ale profesionálové se nemohou zbláznit a mlátit hlavou o zeď po každé prohře nebo jen proto, že jsme vyhráli zápas jako ten proti Seville."

Co očekává od Juventusu?

"Můžu vám říct, co plánujeme my. Massimiliano Allegri je muž, kterého byste se na to měli zeptat. Myslím, že umí zahrát různé druhy fotbalu, ale my budeme hrát naši hru, což znamená jít a pokusit se vyhrát utkání od samého začátku."

O tom, jak moc věří André Gomesovi a jestli je možné, že bude proti Juventusu v základu

"Samozřejmě, že má šanci hrát, ale myslím si, že je žalostné házet jakoukoliv prohru na jednoho nebo dva hráče jakéhokoliv týmu. Takže jsem tu proto, abych své hráče bránil. Myslím, že je ostudné, když si neuvědomujete, že jde o týmový sport. Podle mě je to ubohé. Tohle je něco, co se v profesionálním fotbale stává, ale opakuji, že je to podle mě naprosto nespravedlivé a nezasloužené. Očividně se potřebujeme všichni zlepšit, ale vypichovat hráče a vinit je z prohry je podle mě politováníhodné."

O tom, že Busquets nebude hrát

"Je pro nás klíčovým hráčem, což můžete vidět z jeho statistik, kde zjistíte, jak moc je pro nás důležitý. Máme však několik možností, jak jej nahradit. Máme jiné hráče, kteří mohou na téhle pozici hrát. Je běžné, že v těchto soutěžích hráč nasbírá karty a je poté suspendován. Nevybočuje to z normálu."

O tom, že Neymar možná zmešká El Clásico

"Čeká mě báječné utkání proti Juventusu. Mluvme teď o něm. Nechci mluvit o jiných věcech, chci se soustředit na tohle."

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

MVD

Už jdi pryč. A vezmi si s sebou hlavně Unzuého.

11.04.2017, 23:03

to jo ty de**le

11.04.2017, 23:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat