LUIS ENRIQUE: V TURÍNĚ JSEM ŽÁDNÉ CHYBY NEUDĚLAL

LUIS ENRIQUE: V TURÍNĚ JSEM ŽÁDNÉ CHYBY NEUDĚLAL

Barcelonu čeká další ligové utkání, předzápasová tisková konference se však hodně točila kolem poslední blamáže s Juventusem, což se Luchovi příliš nelíbilo. Chápe, že fanoušci jsou naštvaní, vyzval je však, aby na něj pískali až na konci sezóny.

Na tiskovce se navíc stala neobvyklá věc. Barcelonský trenér nechal novináře čekat a dorazil s více než půl hodinovým zpožděním. To se novinářům samozřejmě nelíbilo a svou nespokojenost dali najevo pískotem. Po svém příchodu však Lucho zodpověděl všechny otázky a podle všeho se zdržel kvůli tomu, že se radil se svými asistenty, s psychologem a se členy klubového mediálního týmu.

K porážce s Juventusem

"Já jsem ve vedení a já jsem zodpovědný za špatné věci, které se týmu stanou."

"Pokud své myšlenky nepředám hráčům, je to proto, že jsem neschopný. Štve mě, když nedosáhnu svých cílů. Ale v Turíně jsem neudělal jedinou taktickou chybu."

"Já jsem muž, který rozhoduje o všem: dva, tři, čtyři obránci, křídla, cokoliv děláme...je to moje zodpovědnost, OK. Ale pro novináře je snadné říct, že jsme dostali pozdní gól, protože tým není fit nebo že trenér zvolil špatnou taktiku... V zápase se děje mnoho různých věcí, o kterých nebudeme mluvit na veřejnosti, ale hráči to vědí, pracujeme na nich. Bohužel se tyhle věci ve fotbale dějí, je to složitá hra."

Vzkaz fanouškům

"Je normální, že jsou fanoušci naštvaní, mají na to plné právo. Tento klub je o vyhrávání, nejsme zvyklí nevyhrávat."

"Musím přijmout zodpovědnost, když nevyhrajeme. Vím, že velká část fanoušků bude stát za námi, tohle jsou chvíle, kdy by to měli dělat víc než kdy jindy. Moje rada je, aby pískali na konci sezóny."

"Pokud chtějí pískat na mě, můžou, neztratím jediný balón. Rád bych, aby fanoušci podporovali každého. Pokud chce někdo pískat, respektuji to."

"Není to má nejhorší chvíle. Byly to intenzivní roky - nebylo to jiné, když šlo vše dobře. Jsem zvyklý na všechno."

K odvetě s Juventusem

"Nevzdáme se, budeme bojovat do konce. Po Paříží jsme dlouho čekali, tentokrát je to rychlejší kolo, takže potřebujeme změnit věci kolem rychle."

"Ale proti PSG jsme byli slabším týmem po celý zápas, proti Juve jsme byli dobří ve druhém poločase. První poločas byl pod moje očekávání, ale po pauze jsme si vytvořili šance."

"Za takové prohry v Evropě zaplatíte, ale stále si myslím, že máme šanci to obrátit."

Jak to, že je najednou tak optimistický? "Lidé mají sklon brát komentáře po zápase úplně doslova, ale jsou ovlivněni tím, co se právě stalo."

"Nevím, co jsem řekl, takže nemám důvod to komentovat. Jsme profesionálové, víme, že se věci mohou změnit rychle. Nepochybuji o tom, že máme šanci to obrátit, jen se podívejte, co se stalo po Paříži."

"Je to o tom vrátit se zpět na vítěznou vlnu a dělat vše správně, což začne proti Realu. Až potom budeme myslet na Ligu mistrů."

K dnešnímu zápasu

"V této závěrečné fázi sezóny budeme čelit jednomu z nejtěžších soupeřů v obraně i útoku."

"Dobře jsme potrénovali a vidím, že můj tým je schopný. Nevzdáme se, musíme o všechno bojovat až do konce."

"Chceme mít šanci na vítězství v lize a to začíná výhrou nad Realem Sociedad."

"Jsme v procesu, kdy napravujeme chyby, které jsme udělali a jsem si jistý, že tým to předvede."

"Body musí sloužit jako posílení morálky, abychom pokračovali v boji o titul." 


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Lucho, neurobil si taktické chyby. Zlé je to, že si nedokázal počas celej sezóny prísť na to, kde je chyba v hre a presvedčiť o tom hráčov. Po strate bodov počas sezóny si sám nie raz konštatoval, že napr. hráči prehrali skoro všetky osobné súboje. Tam je zakopaný pes, tam si mal zapracovať. Iná vec je, či tí hráči, ktorých si nakúpil, na to majú. Podľa mňa nie, a to je tvoja zodpovednosť. Ja si neviem predstaviť, že napr. Raki, Gomes, Denis, Arda budú agresívne presovať , že začnú hrať rýchlo, obchádzať súperových hráčov a vytvárať šance, ako to robili niekedy Xavi a Iniesta. Nebudú, lebo na to nemajú, sú to iné typy, nemajú hravosť, na lopte sú neistí, radšej sa jej zbavia.

15.04.2017, 09:59
Caltic8
Administrátor

Já s ním souhlasím. Nijak si nedovedu představit, že by řekl: "Nevracejte se, nedostupujte je a nechte je zakončovat - Marc to pochytá." Přesto, jak letos hrajeme venku, jsme proti papírově asi nejsilnějšímu soupeři měli přinejmenším na gólovou remízu.

15.04.2017, 10:21

www.youtube.com

15.04.2017, 11:08

Nic takticky spatne? Jedine stridani a to Gomese, to je v poradku? Lucho, Lucho, at uz je konec sezony a ty uz odejdes..smiley

15.04.2017, 12:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat