MESSI PRODLOUŽÍ DO ROKU 2021

MESSI PRODLOUŽÍ DO ROKU 2021

Klub na svém oficiálním webu uvedl, že argentinská hvězda během následujících týdnů s Barcelonou podepíše nový kontrakt, který Messiho na Camp Nou udrží na další 4 roky. Výkupní klauzule by se měla vyšplhat na 300 milionů eur.

FC Barcelona a Leo Messi se dohodli na prodloužení smlouvy až do 30. června 2021. Smlouva bude podepsána po Messiho návratu z dovolené.

Klub je velmi šťastný za prodloužení a za Messiho oddanost klubu. Messiho, který celou svou profesionální kariéru odehrál v Barçe, považuje za nejlepšího hráče historie. Dovedl tým do éry mimořádných úspěchů, které předtím fotbalový svět ještě neviděl.

Celý život blaugrana

Argentinec se k Barceloně připojil už v roce 2000 jako třináctiletý, když přišel z Newell's Old Boys. Po působivé štaci v mládežnických týmech si odbyl svůj debut v prvním týmu již v šestnácti letech v přátelském utkání proti Portu. V následující sezóně již v sedmnácti letech debutoval oficiálně v zápase proti Espanyolu a krátce nato vstřelil i svůj první gól chytrým lobem proti Albacete.

Vše ostatní už je historie. Leo Messi od té doby lámal jeden rekord za druhým a stal se nejlepším na světě. Nyní, ve třiceti letech, dokončil třináctou sezónu s prvním týmem Barcelony a díky nové smlouvě zůstane o další čtyři roky déle.

Tituly, góly a rekordy

Messi získal s Barcelonou 8 ligových titulů, 4 Ligy mistrů, 5 Královských pohárů, 7 španělských Superpohárů, 3 evropské Superpoháry a 3 tituly z Mistrovství světa klubů. Zlatý míč vyhrál pětkrát, což se zatím nepovedlo žádnému jinému hráči, a k tomu přidal 4 Pichichi a 4 Zlaté kopačky.

Za Barçu vstřelil Leo 507 branek v 583 utkáních a stal se nejlepším střelcem klubu a nejlepším střelcem La Ligy. Messi zde však nekončí - Argentinec prožívá jedno z nejlepších období své kariéry a stále ještě toho má hodně před sebou. Pro fanoušky Barcelony je to pohlazením na duši a Messiho genialitu budou moci na Camp Nou obdivovat minimálně další čtyři roky.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Tak hlavně už bude klid... Novináři pořád spekulovali a vymýšleli ptákoviny a nenechávali ho v klidu. Svatba s ním taky moc nezamává, protože tady to evidentně byla jen byrokratická záležitost, která mu ve stylu života nic nezmění. Leo tak může být v klidu a chystat se na další treblovou sezónu...

05.07.2017, 13:14

Jen jsem nepochopil, proc nema vykupku treba 500milo. 300 mi neprijde zas tak moc. Jinak jsem rad, ze je to vyreseny, ted vyresit jeste Andrese a doladit prestupy!😉

05.07.2017, 13:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat