PAULINHO UMLČUJE KRITIKY

PAULINHO UMLČUJE KRITIKY

Letní posila blaugranas nezažila při svém příchodu na Camp Nou nejvřelejší přivítání. Fanoušci dávali od začátku jasně najevo, že nejsou příliš odvaření z toho, že klub byl ochoten vysázet 40 milionů euro za defenzivního záložníka z čínské ligy. Brazilec však svými výkony ukazuje, že řada lidí se možná šeredně spletla.

Všichni po odchodu Neymara očekávali přestupovou bombu, museli se však spokojit s hráčem, o kterém pramálo věděli.

Paulinho neměl žádné vazby na mládežnickou akademii a ani příliš nezapadal do tradiční hry Barcelony založené na vysokém držení míče. Hráčově pověsti nijak nepřispělo ani video z jeho prezentace na Camp Nou. Na něm se mu nedaří žonglovat s míčem, což se ihned stalo hitem internetových diskuzí a jenom rozpoutalo další vlnu kritiky.

Po pouhých pěti zápasech se však věci rychle změnily. Pracovitý záložník toho udělal dost, aby své kritiky umlčel.

Na svém kontě už má dvě branky, z nichž především ta proti Getafe zaslouží vyzdvihnout, rozhodla totiž o výhře Barcelony až v závěrečných minutách zápasu. Paulinho také ukázal své přednosti, díky kterým uspěl v Brazílii a stal se také pravidelným členem základní jedenáctky národního týmu Kanárků.

V prvních čtyřech zápasech naskakoval z lavičky a svými výkony si na utkání proti Eibaru vysloužil místo v základní sestavě.

„Jsem rád za to, jak se to pro mě vyvíjí,“ komentoval svou situaci Paulinho. „Jsem rád, že hraji dobře, pomáhá mi to při adaptaci. Hraji po boku několika velkých hráčů a ti všichni mě hodně podporují.“

Devětadvacetiletý Brazilec přispívá záložní řadě Barcelony především univerzálností. Je slušným defenzivním štítem, zároveň ale umí podniknout i útočné náběhy, kterými nejednou překvapil obránce soupeře.

Přesně tak vstřelil i svůj rozhodující gól proti Getafe. Proklouzl mezi obránci do vápna a tvrdou střelou poslal míč ke vzdálenější tyči. Svůj druhý gól pak za záda gólmana Eibaru poslal hlavou.

„Nakonec z něho bude levná posila,“ uvedl na adresu Paulinha jeho spoluhráč z reprezentace a bývalý hráč Barcelony Dani Alves.

Paulinho se ve vápně vyskytuje častěji než takoví hráči jako Ivan Rakitic či Andrés Iniesta a i to z něj udělalo klíčového hráče Corinthians. Po zklamání v Tottenhamu se přestěhoval do čínského Guangzhou Evergrande, kde podle svých slov znovu nabyl potřebnou sebedůvěru.

Jeho všestrannost ocenil také jeho nový trenér Ernesto Valverde. „Přidává nám hodně univerzálnosti a může nám pomoci mnoha způsoby.“

Další utkání jej s Barcelonou čeká v sobotu proti Gironě. Barcelona zatím zažívá ideální start sezóny, z prvních pěti utkání se jí podařilo všechna vyhrát a v tabulce jí náleží první místo s dvoubodovým náskokem před druhou Sevillou.


Zdroje: newindianexpress.com



Diskuze

Nemůžu zatím psat nic jiného než jen smileysmileysmiley..
Jen tak dále

22.09.2017, 19:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat