Pedri: Týmové trofeje jsou nejdůležitější

Pedri: Týmové trofeje jsou nejdůležitější

Pedri ve svém rozhovoru pro France Football zdůraznil, že kolektivní úspěchy pro něj hrají větší roli než ty individuální. Minulý týden v Paříži obdržel ocenění Kopa pro mladé hráče do 21 let.

V budoucnu by Pedri rád vyhrál i Zlatý míč.

"Je to největší ze všech trofejí. Ale předtím je zapotřebí soustředit se na kolektivní úspěchy, ty jsou nejdůležitější. Vyhrát mistrovství světa musí být úžasné. Za trofej Kopa jsem moc rád. Je to odměna za výkony v minulém roce a je úžasné být vítěz. Doufám, že je to teprve začátek. Kopa vyhráli v předchozích letech velcí hráči, třeba Mbappé a De Ligt. Jsou skvělí a budoucnost je jejich."

"Také je třeba říct, že ne vždy taková ocenění dostávají záložníci. Například Xavi a Iniesta nikdy Zlatý míč nevyhráli."

Jaké byly jeho první dny v Barceloně?

"Na začátku to bylo trochu těžké. Přijel jsem, když se tým scházel na tréninku, ale nemohl jsem se k nim přidat, prozatím jsem trénoval s dalšími příchozími - s Trincaem a Fernandesem. Není to to, co úplně čekáte, když přicházíte do nového klubu. Byl jsem nervózní ze seznamování se zbytkem týmu."

"Neměl jsem strach, že bych byl na lavičce, ale spíš mě děsil ten každodenní život. V Las Palmas vás nikdo na ulici kvůli fotce nebo podpisu nezastaví. Tady si rychle získáte fanoušky. Trochu jsem se styděl, když si mě lidi začali všímat. Říkal jsem si, proč se se mnou chtějí fotit."

Také se vrátil ke svému debutu v Barceloně a k tomu, jak si rozuměl s Messim.

"Zápas s Juventusem pro mě vždycky bude výjimečnou vzpomínkou. Byl to můj debut, vyhráli jsme a odehráli skvělý zápas. S Leem jsem se skvěle bavil. Vždy jsem říkal, že je nejlepší na světě. Pokaždé, co jsem s ním hrál, jsem jej na hřišti hledal. Ani nad tím nemusíte přemýšlet, prostě víte, že tu danou situaci vyřeší správně,"  řekl Pedri na závěr.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat