PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: PSG CHCE RAKITICE, RABIOT ODMÍTL DALŠÍ SMLOUVU, RAFINHA DO BETISU?

PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: PSG CHCE RAKITICE, RABIOT ODMÍTL DALŠÍ SMLOUVU, RAFINHA DO BETISU?

Co nového na trhu? Pojďme si v rychlosti shrnout nejžhavější témata.

 

PSG JE PŘIPRAVENO ZAPLATIT ZA RAKITICE 90 MILIONŮ

PSG v posledních dvou týdnech kroužilo po přestupovém trhu až nakonec zakotvilo u jména Ivan Rakitic. Francouzský klub už by rád zahájil oficiální jednání s Barcelonou, nejprve však požádal, aby mohl mluvit se samotným hráčem. Francouzi chtějí ze všeho nejdříve zjistit, zda by se s Rakiticem dokázali domluvit na smlouvě. Výkupní klauzule chorvatského záložníka je 120 milionů eur, PSG je však ochotno zaplatit "pouhých" 90.

Šlo by nejspíše o složité jednání, Rakiticovi se z Barcelony příliš nechce a PSG by sice mohlo svou nabídku o něco zvednout, výkupní klauzuli však určitě nezaplatí. Nicméně hráč se od svého agenta dozvěděl, že mu Barça nenabídne prodloužení stávajícího kontraktu, i když je s jeho výkony spokojená. Katalánci totiž potřebují mít pod kontrolou mzdový účet a žádné další navýšení si dovolit nemohou. Toho by PSG rádo využilo, Rakiticovi by nabídlo dvojnásobný plat.

RABIOT ODMÍTL DALŠÍ NABÍDKU NA PRODLOUŽENÍ SMLOUVY

Francouzský středopolař nadále odmítá prodloužit smlouvu s PSG a do konce jeho stávajícího kontraktu už zbývá jenom 12 měsíců. PSG Rabiotovi nabídlo 7,2 milionů eur ročně, ani to jej však nepřesvědčilo. Podle Paris United je hráč dohodnut s Barcelonou, která mu nabízí 10 milionů eur ročně.

RAFINHA JE JEN KRŮČEK OD BETISU

Barcelona je s Betisem v pokročilých fázích vyjednávání ohledně hostování Rafinhy a dohoda by měla být uzavřena během několika následujících dní. Andaluský klub za výpůjčku zaplatí 1,5 milionu eur + dalších 500 000 ve formě bonusů, pokud by vyhrál nějakou trofej nebo se kvalifikoval do Ligy mistrů. Hradit bude také celý hráčův plat. V jednání je i opce na trvalý přestup, který by Betis vyšel na 25 milionů eur.

DORTMUND CHCE ALCÁCERA

Borussia Dortmund udělala velký krok k získání Paca Alcácera. Zástupci německého klubu odcestovali do katalánské metropole, aby přesvědčili hráče k přesunu do Německa a dokončili jednání s Barcelonou. Alcácer už měl nakročeno do Betisu, andaluský klub se však nakonec rozhodl posílit raději obranu. Naopak Dortmund se zoufale snaží sehnat někoho do útoku, Němci nejprve přišli o Pierra Emericka Aubameyanga, který v lednu odešel do Arsenalu, a k odchodu se nyní rozhodl i Michy Batshuayi, jehož kroky vedly do Valencie.

DE JONG NEPŘIJDE DŘÍV NEŽ PŘÍŠTÍ SEZÓNU

Barcelona už si nějakou dobu brousí zuby na Frenkieho De Jonga z Ajaxu, letos jej však nejspíš nezíská. Hráč by dostal povolení k odchodu jedině v případě, že se Ajaxu nepodaří kvalifikovat do Ligy mistrů, po výhře 3:1 nad Dynamem Kyjev to tak však nevypadá. Ajax sice ještě čeká odveta, na ukrajinského soupeře si však věří. Barcelona i přesto neztrácí naději a stále věří, že k přestupu by ještě mohlo dojít. Pokud by tomu tak nebylo, je připravena předložit další nabídku během příštího léta.

SKRYTÁ KLAUZULE V MINOVĚ PŘESTUPU

Yerry Mina letos nepřesvědčil Barcelonu o tom, že je připraven naskakovat za první tým a musel si sbalit kufry. Kolumbijec zamířil do Evertonu, dveře do Barcelony se mu však nezavřely úplně. Katalánci si zajistili opci na zpětný odkup, tu však mohou aktivovat až v roce 2020 a Mina by je vyšel na 60 milionů eur.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Rakitic za 90 ano, pokud by byla předem domluvena náhrada.

Rabiot ne. Možná další sezonu zdarma.

Rafinha jednoznačně zůstat!

Alcácer klidně. I s mašlí.

De Jong další sezónu je ideální řešení.

U Miny je klauzule super, ale jasné, že se nevrátí. Skvělý prodej.

24.08.2018, 10:41
vikinecek Migueli

so všetkým súhlas, len k tomu Rakitičovi - za 90 každopádne predať, aj keď ho mám rád....ak by odišiel, myslím, že zaňho náhradu máme, Vidal i Roberto by to zvládli a tým pádom by neodchádzal podľa mňa Rafinha ani Denis Suaréz.

ad De Jong - nemám ho nasledovaného, čo to je typologicky za hráčika ?

24.08.2018, 12:31
clen_0548 Migueli

taky naprosto souhlasím. možná by mohla být zajímavá výměna lo celso - rakitič + nějaké peníze samozřejmě....

24.08.2018, 14:50
BienQuedas Migueli
Systémový administrátor

Rakitic at zustane. Nejde nam o penize. Navic když ho prodame draze, tak nam budou chtit vaichni draze prodavat...jako vzdy.

24.08.2018, 14:53
vikinecek BienQuedas

O peniaze ide tak trochu vždysmiley podľa mňa je to celé nezmysel, PSG docela napato očákáva, či nedostane trest na porušovanie FPP a či vobec budú mocť podpísať Mbappeho, takže 90 za Rakitiča mi príde ako fáma.

ak by to ale bola pravda, tak 90 mega za hráča v jeho veku ( a s jeho prínosom pre hru ) by bol dúfam pre vedenie Barcy no brainer....

24.08.2018, 15:24
karlos Migueli

Lépe bych to nenapsal.Pacovi bych dla ale šanci a dal bych ho na hostování.

24.08.2018, 16:32

Články pribúdajú🙂. Ožívame🙂?
Tento rok s prestupmi von a dnu spokojnosť.

24.08.2018, 10:43
Tarja pmadar1

Neožíváme, musíš pomoct. smileyMně se letošní přestupy taky celkem líbí, nevymýšlíme žádné kraviny a daří se nám zbavovat se nepotřebných hráčů. Ale ať to nezakřiknu.. :D

24.08.2018, 11:15
clen_0548 Tarja

to se dost lidem líbilo i při "projektu 22" v 2016 (digne, paco, umtiti...) smiley

24.08.2018, 14:52

Pomohu, pomohu🙂... Něco zítra, něco v pondělí... Udělám nějaké překlady, hodnocení hráčů. Pak uvidíme, jestli to k něčemu bude, že jo...

24.08.2018, 11:49
Tarja pmadar1

Já myslím, že každá ruka dobrá :)

24.08.2018, 13:06

Raketovi poděkovat, zabalit a poslat do Paříže... 90 míčů za něj je čupr... Místo něj okamžitě stáhnout Thiaga a záloha je pořešená..
Rafinhu rozhodopádně nechat. Klučina hraje skvěle. Když jej putíme za tak směšný love, příští rok je v United nebo citzbank za dvoj až trojnásobek....
Rabiot tak max gratis příští rok... S tím platem se asi někdo dost zbláznil, ne?
Alcácera i Munira klidně poslat kamkoliv jakkoliv, ale u Paca bych přeci jen rád viděl rozumnou klauzuli o případném zpětném odkupu. Upřímně, už teď by byl možná platnější než Luis... smiley

24.08.2018, 12:28
BienQuedas
Systémový administrátor

U Rafinhy je menší zádrhel. Betis ho chce na hostovačku s obcí a naši prohlasili, že prodej, nebo nic.

24.08.2018, 14:50
clen_0548 BienQuedas

celá obec by byla levnější, ale asi to bude spíš s opcí smileysmiley

24.08.2018, 14:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat