PROČ JE MATHIEU TROCHU NAŠTVANÝ

PROČ JE MATHIEU TROCHU NAŠTVANÝ

Jeremy Mathieu v létě odešel do portugalského Sportingu CP a v rámci Ligy mistrů jej nyní čeká zápas proti svému bývalému zaměstnavateli. Při této příležitosti třiatřicetiletý Francouz v rozhovoru pro Marcu odhalil, proč s ním podle něj nebylo zacházeno spravedlivě.

Mathieu strávil v Barceloně tři roky a mnozí si při vyslovení jeho jména vybaví především jeho nevydařený výkon v zápase proti Juventusu, který Barcelona ve čtvrtfinále Ligy mistrů prohrála 3:0. Luis Enrique jej o poločase dokonce stáhl ze hřiště, podle něj šel totiž první gól na Francouzovu hlavu a navíc se mu ani nepodařilo vyhrát jediný souboj či zadržet soupeřův útok.

Mathieu si však myslí, že se z něj po vyřazení Barcelony stal obětní beránek.

"Viděl jsem ten zápas proti Juventusu znovu a všichni říkali, že problémem jsem byl já."

"Je pravda, že při gólech jsem byl v souboji jeden na jednoho a míč jsem nevyhrál. Obešel mě, ale pak přišla přihrávka a mohlo se říct: 'Co dělá Mascherano a Piqué?' A to se nestalo. Ale je to jen můj názor."

Když Mathieu přešel k zápasu, který jej proti bývalému klubu čeká, nebyl si zcela jistý, zda by případný vstřelený gól oslavoval.

"Nevím, jestli bych slavil. Hodně respektuji své bývalé spoluhráče a také fanoušky. Kdybych však slavil, bylo by to kvůli Bartomeuovi a Robertu Fernandezovi, protože si myslím, že způsob, jakým se mnou zacházeli, pro mě nebyl jednoduchý. Byli to jen ti dva. Ale to je fotbal a teď jsem velmi šťastný. Už se tím víc nezabývám."

"Při vší úctě k Barceloně, tady se cítím víc jako ve Valencii. Je to velmi familiární klub a cítil jsem se příjemně od prvního dne."

Zároveň však Jeremy nemá pocit, že by se stal terčem médií jako takových v celém Španělsku. "Tisk ne, jen deník Sport."

"Jsem na ně trochu na**aný, protože vždycky, když jsem hrál, proti mně něco měli. Ale jo, tak to prostě bylo. Fotbal je týmový sport a když prohrajete, není to podle mě nikdy chyba jen jednoho člověka. Tak to vidím já."

Ve Sportingu se Jeremymu zatím daří, dojem udělal především svým výstavním přímým kopem při domácí výhře 2:0 nad Tondelou. Zároveň je čtvrtým nejlepším hráčem týmu, co se přesnosti nahrávek týká, na kopačky svých spoluhráčů jich od začátku sezóny směroval z 88 %.


Zdroje: squawka.com



Diskuze

Jeremy, Jeremy....ale neboj.Vermelaen bude jeste horsi smileysmiley

25.09.2017, 19:54

Měl jsem jej celkem rád. Bohužel to ale není marketingová hvězdička jako byl Neymar, tak se na něj kritika dost valila. Obzvlášť na stoperu byla podle mě neoprávněná, myslím, že jako 3. stoper byl ideální a měl i momenty, kdy byl lepší než Pikáč a Masch. Každopádně je očividné, že mu více sedí týmy druhého sledu, jako je Valencie a Sporting, prostě má takovou povahu.

26.09.2017, 11:00

Ten hráč hlavně měl přijít o 2 roky dříve, když byl ve Vale v super formě a stál polovinu...

26.09.2017, 12:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat