RAKITIĆ: PREZIDENTA PIQUÉHO MUSÍTE POSLOUCHAT

RAKITIĆ: PREZIDENTA PIQUÉHO MUSÍTE POSLOUCHAT

Tak chorvatský záložník vysvětloval, proč včerejší penaltu proti Osasuně přenechal Mascheranovi. Ten si ze svého prvního gólu v dresu Barcelony nic nedělá a moc dobře ví, že jeho úkoly na hřišti jsou jiné než střílení branek. K zápasu se vyjádřil i dvougólový Paco Alcácer a mladý Carles Aleña.

Ivan Rakitić

"Chtěl jsem ji kopat, ale Piqué mi řekl, ať ji nechám Mascheranovi a měl pravdu - prezidenta musíte poslouchat. Myslím, že to bylo dokonalé."

"Musíme se soustředit na sebe a neřešit Real Madrid. Potřebujeme se soustředit na naše zápasy, všechny je vyhrát a poté věřit, že mají těžké zápasy. Stát se může cokoliv. My prostě jen musíme vyhrát naše zápasy."

K následujícímu městskému derby s Espanyolem dodal: "Všechny zápasy jsou teď těžké, protože každý bojuje za své cíle. Neexistují lehké zápasy. Jsem si jistý, že budou chtít vyhrát, ale my se pokusíme vydat ze sebe to nejlepší a vyhrát."

Javier Mascherano

"Nejprve jsem se tomu chtěl vyhnout, ale pod tlakem spoluhráčů a fanoušků jsem se rozhodl to kopnout. Byla by to za rok srandovní vzpomínka, kdybych to nedal, ale jinak to nic není. Nebyl jsem si vůbec jistý, ale bylo těžké říct ne mým spoluhráčům."

"Důležitá je výhra. Po tom, co tým dokázal na Bernabéu, musíme na Madrid vytvářet tlak."

"Chápu, že tohle je týmový sport. Každý má svou roli a mým úkolem není dávat góly. V tom mám jasno."

Paco Alcácer

"Když dáváte branky, uklidní vás to, ale vždycky jsem říkal, že není důležité, kdo je dá, ale že tým vyhraje. I tak jsem ale šťastný, že jsem skóroval dvakrát a také za Andrého dva góly."

"Víme, jaké kvality Messi má a co přináší klubu i týmu. Je mi potěšením, když ho sleduji hrát a když si s ním můžu zahrát. Jen několik lidí si může říct 'hrál jsem s Messim', takže je pro mě unikátní, když to můžu říkat."

Carles Aleña

"Byl to pro mě výjimečný den. Dostal jsem další minuty v prvním týmu a měl jsem šanci vystřídat Messiho, když mu fanoušci vzdávali čest. Na tento den nikdy nezapomenu."

"Od tréninků s prvním týmem se díky jejich intenzitě hodně učím. Jsou to pozitivní zkušenosti, žádná negativa nevidím. Uvědomuji si, že jsem pořád hráčem béčka, kde stále máme důležité cíle. Pokud mě ale bude Luis Enrique potřebovat, budu tady."

K prvnímu gólu Mascherana dodal: "Předpokládám, že se o tom hodně mluvilo, ale do toho jsem se já nezapojil. Jsem za něj opravdu šťastný. Se vším, co pro tým dělá, je to jen odměna a doufám, že gólů dá více."

Luis Enrique

"Dnes dostali šanci hráči, kteří hrají méně. Zápas pro nás začal dobře a ovládali jsme jej, ale chyba v druhém poločase dostala Osasunu zpět do hry."

"Udrželi jsme si naši intenzitu a rytmus a napravili jsme to rychle."

"Musíme si uvědomit, že potřebujeme sbírat body."

"Od května budeme mít čas na odpočinek a dneska tu vidím hodně pozitiv."

"Fanoušci za bránou skandovali, aby to kopal Mascherano. Jsem za něj šťastný, je pro klub klíčovým hráčem, což během těch let dokazuje."

"André má obrovský potenciál. Můžu to opakovat tisíckrát, i když je hodně kritizován. Může hrát na různých pozicích. Využívá pouze 30 % svých schopností, představte si jej na 100 %. Potřebuje se zlepšit emocionálně, ale je k tomu v nejlepším možném klubu."

 


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat