REAKCE NA MESSIHO TREST

REAKCE NA MESSIHO TREST

Všichni jsme se už nejspíše dočetli o Messiho čtyřzápasovém trestu na mezinárodní zápasy, který od FIFA dostal za uražení asistenta rozhodčího při zápase proti Chile. Řada médií označila toto rozhodnutí za šokující a podobně o něm mluvili i Messiho spoluhráči z Barcelony či bývalý rozhodčí Graham Poll. Především však vydal oficiální prohlášení sám klub a svou hvězdu bránil. Dále Argentinská fotbalová asociace poslala na FIFA dokument, kterým se ještě před konečným oznámením snažila trest zmírnit. K tomu připojil své vyjádření i Messi.

Reakce Barcelony na sebe nenechala dlouho čekat a klub si na svém webu na rozhodnutí FIFA postěžoval. Oficiální prohlášení zní:

"FC Barcelona vyjadřuje své překvapení a rozhořčení nad rozhodnutím Disciplinární komise FIFA, kterým suspendovala Lea Messiho po kvalifikačním zápase Argentiny proti Chile.

Klub považuje čtyřzápasové suspendování uložené argentinskému hráči za nespravedlivé a zcela nepřiměřené.

Na závěr by FC Barcelona znovu chtěla vyjádřit svou podporu Lea Messiho, co se týká chování příkladného hráče, a to na hřišti i mimo něj."

Sám Messi prý v dokumentu Argentinské fotbalové asociace uvedl: "Má slova nebyla nikdy směřována k asistentovi, mluvil jsem do vzduchu." Marcelo Minelli, prezident národních týmů, v úterý potvrdil, že Messi připojil "poznámku," do detailů však nezacházel.

Připomeňme si, že Messi přišel o zápas s Bolívií, který Argentina prohrála 2:0, čímž si značně zkomplikovala boje o postup na Mistrovství světa. Měl by také zmeškat zápasy proti Uruguayi, Peru a Venezuele.

Za svého kamaráda se postavil i Luis Suárez, podle kterého "je neuvěřitelné, že za urážku dostal ban na čtyři zápasy. Ale od nynějška se budou muset dívat přes lupu, aby analyzovali zákazy."

Piqué trest okomentoval při své výřečné náladě: "Nejsem osoba, která by měla debatovat o rozhodnutích FIFA, ale zdá se mi nehorázné, že dostal čtyři zápasy."

A v neposlední řadě napsal bývalý rozhodčí Graham Pol pro Daily Mail toto: "Hráči, kteří urážejí rozhodčí, by měli být vyloučení a suspendováni - ale jsem ohromen, že Messi dostal čtyřzápasový trest."

"Zdálo se, že Argentinec použil urážlivá a hrubá slova na adresu asistenta rozhodčího v zápase proti Chile. Zcela jasně byl naštvaný, že mu byl odpískán faul, ale i přes jeho bouřlivé protesty nebyl v tu chvíli potrestán."

"Nicméně, disciplinární komise FIFA se dívala na video důkazy a rozhodla se uložit mu trest a já si myslím, že je to proti pravidlům hry."

 

Jak to asi celé vypadalo se můžete podívat zde. Umí tu někdo dokonale odezírat z úst, nejspíše ve španělštině? :)

Další komentář poskytl první viceprezident klubu Jordi Cardoner, když hájil i Piquého"FIFA jedná z vlastní iniciativy a bylo to překvapivé. Nebylo zde varování ani žádný důvod k tomu, aby byl Messi potrestán, a podle nás je to jednoduše nepřiměřený trest."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

oni se ani neodvolali nebo co??? a naráz to jde podle videa, i když nebylo nic ani v zápise....

30.03.2017, 12:02
Tarja pyspetr

No to je právě ta otázka, o odvolání se nic nepíše, jen o nějakém "dokumentu" smiley A na goal.com vyšel i článek, ve kterém se píše, že si za to AFA může sama. Mají dost problémů uvnitř samotné organizace.

30.03.2017, 13:17
pyspetr Tarja

to vím, že tam uvnitř jsou neskuteční sráči. teď už mají nového prezidenta, třeba se něco zlepší. ale moc tomu nevěřím. hlavně výběr trenéra mě vždycky rozesměje (spíš rozpláče teda)

30.03.2017, 14:27
Tarja pyspetr

Taky si myslím, že je to asi ještě nespasí, ale snad už alespoň narazí na dno a dokážou se vzchopit. smiley

31.03.2017, 14:19

To jako jestli ho pslal do pr.dele, ok. Pak si mohli dat spolu škopek. Ale jestli rekl, jeho matka je <|>, to je pro ne nejhorsi urazka. Ma toto zapotrbi? Jeste bych mu dal flastra byt AFA.

01.04.2017, 17:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat